Route South Africa dag för dag

2015-11-04

Detta är planen för Route South Africa i samarbete med MC Traveller.

Dag 1
Flyg till Johannesburg.

Dag 2
Transfer till hotell och besök i Soweto (SOuth WEstern TOwnship), senare på kvällen blir det välkomstmiddag. 

Dag 3 – Johannesburg -> Hazyview
Vi hämtar våra motorcyklar och äventyret börjar! Efter säkerhetsgenomgång kör vi nordöst upp mot Hazyview. Vi slingrar oss genom Long Tom pass. Dagen blir bitvis väldigt rak, bitvis väldigt kurvig. 

Dag 4 – Panorama Route
Fantastiska landskap upplever vi denna dag med, Gods Window, Berlin Falls, Bourke’s Potholes och guldgrävarstaden Pilgrims’ Rest. En körning som bara måste upplevas!

Dag 5 – Hazyview -> Kruger Parken
På morgonen kör vi mot Kruger Parken för en väntande lunch. Vi ställer våra motorcyklar och körs in i Kruger Parken till en privat lodge. Under sen-eftermiddag gör vi vår första game drive (=safari.  Middag serveras på lodgen.

Dag 6 – Kruger Parken
Vi väcks tidigt för morgonens game drive… sedan frukost. På eftermiddagen är det åter
dags för game drive… Middag serveras på lodgen.

Dag 7 – Kruger Parken -> Johannesburg
Dags för oss att köra tillbaka till Johannesburg. Detta blir den längsta körningen vi gör, 50 mil.  Vägen tillbaka går genom det lilla trevliga samhället Dullstrom.

Dag 8 – Johannesburg -> Kapstaden -> Montagu
Vi tar morgonflyget till Kapstaden för att börja på nästa fas av vårt äventyr. Vi hämtar våra nya motorcyklar och kör sedan genom vindistrikten Stellenbosch och Paarl, vidare mot Montagu.

Dag 9 – Montagu -> Oudtshoorn
Strutsens mecka ligger i Oudtshoorn. Vi besöker en strutsfarm och de världsberömda grottorna Cango Caves innan vi kommer fram till vårt boende alldeles nedan för Swartberg Passet.

Dag 10 – Oudtshoorn – Jeffrey’s Bay
Vi lämnar alla strutsar bakom oss och fortsätter Scenic Route mot kusten och tar oss möjligheten att njuta av vågor och stränder i Jeffrey’s Bay under eftermiddagen.  

Dag 11 – Jeffrey’s Bay -> Mossel Bay
Idag tar Scenic Route slut och vi påbörjar färden tillbaka mot Cape Town på klassiska Garden Route. Vi slår läger i Mossel Bay. Där finner vi Postträdet.  

Dag 12 – Mossel Bay -> Hermanus
Vi lämnar Garden Route och kör till Afrikas sydspets, Cape Agulhas. Senare kör vi mot Hermanus. Där kan vi i november ha turen att se valar ända in till stranden. Om vi gör resan i februari eller mars eller så är det ”bara” vacker". Vi kör på slingriga vägar längs med havet. 

Dag 13 – Hermanus -> Kapstaden
Efter frukost kör vi åter till Kapstaden och lämnar tillbaka våra motorcyklar. Innan vi når Kapstaden blir det spektakulär körning utefter kusten. Där ser vi bland annat Afrikanska pingviner. Vidare kör vi på Cape Point

Dag 14 – Kapstaden
I dag är det bara vinprovning på programmet. Vi provar oss igenom 3-5 vingårdar av världsklass och njuter av deras viner.  Avskedsmiddag på kvällen.

Dag 15 – Kapstaden
Ett besök på toppen av Taffelberget/Table Mountain (om vädret tillåter) och/eller strosa runt på det berömda Waterfront  innan det är dags för er hemfärd. Tänk på att ert flyg skall avgå ifrån Kapstaden!

För de som vill, finns möjligheten, mot tillägg, att exempelvis uppleva andra delar av Sydafrika eller Victoria Fallen med vår samarbetspartner SW Africa. Läs mer om deras resmål här. 
Hemsida


Resan är ett samarbete med MC-Traveller