Norges Tak Resan dag för dag

2020-11-11

Hela resan är på cirka 180 mil. Här är resplanen dag för dag.

Dag 1 - 2
Vi samlas på Tallbacken i Gagnef första dagen och det går bra att anlända från klockan 16, då finns fika framdukat. Klockan 19 samlas alla för kvällsfika, presentation och information för resan. För att hitta till Gagnef kan du gå in på Rönnegård Bädd&Frukost. Resan kommer sedan att ta oss från Gagnef och Siljansområdet, Mora och Sälen till Trysil där vi har vår andra övernattning.

Dag 3
Vi far sedan vidare mot Åkreströmmen, Övre Rendalen, Atna och Enden innan vi når Rondane och Rondanevägen. I Folldal fortsätter vi sedan västerut mot Dovre för att slutligen nå Dombås och tredje övernattningen.

Dag 4
Nu bär det av mot fjordlandskapet ner genom den mäktiga Romsdalen och innan vi riktigt når fram till fjorden svänger vi upp mot Trollstigen. Vi fortsätter sedan vägen ner mot fjorden för att ta färjan över till Eidsdal och fortsätta över fjället till Örnesvingen där vi sen snirklar oss ner mot Geiranger. Vi fortsätter upp mot utsiktspunkten Dalsnibba innan vi vänder tillbaka ner mot Geiranger och vår fjärde natt som vi tillbringar på Westerås camping med en fantastisk utsikt över Geiranger.

Dag 5
Vi startar dagen med en färjetur från Geiranger när vi sen på vår tur genom fjorden njuter av det mäktiga vattenfallet De sju systrarna, mäktiga fjäll och alla de gårdar som klamrar sig fast längs fjällsidorna innan vi ankommer Hellesylt. Vi åker sedan vidare mot Gamla Strynvägen och fortsätter sen mot Lom där vi har vår femte övernattning.

Dag 6
Nu har vi nått Norges riktiga tak och vi tar oss upp genom dalgången till Sognefjäll med toppar en bra bit över 2000 meter, den allra högsta Galdhöpiggen 2465 meter över havet och Norges högsta fjäll. Efter detta bär det så åter av ner mot fjorden och via Tindevägen så når vi Sognefjord, Norges längsta fjord hela 20 mil lång. Fjorden är också på sina djupaste ställen ner mot 1300 meter djup. Väl där så når vi Laerdal och vår sjätte övernattning.

Dag 7
Vi tar vägen över Aurlandsfjället med Stegastein och Aurlandsfjorden innan vi ger oss in i Morias mörker för att uppleva världens längsta fordonstunnel 24 km lång. Nu bär det av hemåt igen via gamla E16 innan vi tar av över Hemsedalsfjället ner till Gol och Fagernes. Vi fortsätter sedan mot Granli där vi har vår sista övernattning.

Dag 8
Sista dagen och hemfärd och då droppar de flesta av en efter en på vår väg mot Sverige igen och den som vill och som det passar följer med guiderna hela vägen hem igen mot Gagnef (närmaste vägen ner mot Stockholmsområdet och övriga delar av sydöstra Sverige). Om så önskas går det att få ytterligare en natt i delad stuga på Rönnegård Bädd&Frukost i Gagnef men den ingår inte i resan utan bokas i så fall separat.