Grussafari "På gränsen"10-16 augusti

2018-11-13

Detta är en av våra gamla favoriter men nu med nya guider! Vi fortsätter med turen som tidigare hette ”Til Topps” i Elving Sollis anda. Häng med på ett klassiskt grusäventyr på Norges högsta fjällvägar. En spännande resa i Norges häftigaste offroadområden för dig som vill uppleva både natur och en utmaning långt utöver det vanliga. Det blir en all inclusive-variant där mat, boende, bomavgifter och två erfarna guider ingår. Vi tar oss fram på små, slingrande grusvägar och ödsliga traktorvägar över fjällövergångar du inte trodde fanns. Dagsetapperna är mellan 20 och 36 mil varav merparten grus. Resvägen är lagd så att den kan köras med alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck även om en stor stånka kanske är det optimala. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är mycket varierande. Du bör vara van grusvägsåkare och behärska din MC-storlek oavsett underlag.

Boka resan här. 

SMC resevillkor. 

Resans profil 

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris 
Förare:  7 900 kronor
Enkelrum: Finns inte på denna resa

I priset ingår
- Sex nätters boende i stugor
- Alla vägavgifter
- Sex middagar
- Sex frukostar
- Möjlighet att göra lunchpaket
- Guidning

I priset ingår inte
- Personliga utgifter i övrigt
- Bensin
- Försäkringar

Boende och mat
Vi kör en variant med några fasta boenden vilket ger några dagsturer utan packning. Under resan har vi sex övernattningar i stugor. Två på Höljes Camping i norra Värmland, två nätter på Grimsbu Turistsenter mellan Alvdal och Folldal och två nätter i Skeikampen som ligger i höjd med Tretten i fjället väster om Gudbrandsdalen. Stugorna är utrustade med täcken och kuddar, dock måste du ta med dig ett påslakan, örngott eller tunn sovsäck.

Spara lite plats i packningen för lunchpaket som vi behöver fixa för körning några dagar i obygderna. Vi kör i en grupp med ”sweeper” och s.k. ”cornerman”. Vi kommer att åka 90 procent grus på allt från gamla forvägar till snabba grusvägar och även några bitar krokig och rolig asfalt. De dagar vi kör utan packning och kommer tillbaka till samma sovplats kan deltagarna använda till egna turer om önskemål finns.

MC-körningen
Det är ingen enduroresa, även om en del kortare avsnitt kan vara krävande. Underlaget varierar en hel del, från gamla spåriga forvägar i Alvdal västfjäll till snabba grusvägar och några bitar krokig och rolig asfalt. För säkerhetens skull krävs det att du har riktiga offroaddäck på resan. Utrustningslista för människa och maskin skickas i god tid före avresan. 

Körkunskaper
Du bör vara van vid gruskörning och kunna köra avslappat för att kunna njuta av dagsetapper på mellan 20 och 36 mil varje dag. Dagsturerna kan variera beroende på väder, vägval och körflås. Du bör klara 20 mil mellan tankningarna på några ställen, men de flesta dagar är det max 15 mil mellan tankningarna. Jan och Per lovar dig välkommen på ett spännande äventyr i glada vänners lag!

Deltagarnas ansvar
- Giltigt körkort
- MC-försäkring
- Reseskydd i övrigt

Frågor om resan
Besvaras av guiderna.
Jan Westergren, telefon: 070-333 94 50, e-post.
Per Sjöberg, telefon: 070-670 41 50, e-post.

Våra guider på Grussafarin på Gränsen
Jan Westergren är en gla´jössehäring från Arvika, som alltid har en historia att förmedla och alltid är nära till skratt. Har under åren kört många mil på två hjul på varierande underlag. Tycker att en ”riktig” Mc har en cylinder o kickstart.

Per ”BanditPer” Sjöberg är också värmlänning och tycker att den finaste sång som finns är "Ack Värmeland du sköna". BanditPer kommer inte från något kriminellt förflutet. Namnet har han fått för att han kört sin Bandit i över 10000 mil på alla underlag från racetrack till storskogen. 

Jan Westergren Per  "BanditPer" Sjöberg


Bro 

 


Det går runt!

 


Vacker natur utlovas

 


Lunchstopp på bergstopp

 


Är det dit upp vi ska köra?

 


Ibland får man leda motorcykeln