Färöarna 2013

2012-11-30

Ta bågen till världens mest oförstörda öar och upplev ett äventyr du sent ska glömma.
De 18 underbart vackra öarna kallas för universums nav och ligger mitt ute i Atlanten mellan Island och Norge.
Färöarna är MC-åkarens dröm.
Asfalterade, väl doserade- och lindrigt trafikerade vägar slingrar förbi en häpnadsväckande och dramatisk natur.
En resa hit bjuder på fantastisk mc-åkning i en underbar miljö och som tillval erbjuder vi bland annat en båttur till fågelparadiset Mykines, ett besök i en kolgruva på en av de mest spektakulära öarna samt möjlighet för den modige att repellera ner från den branta kusten eller ta en ribb-båt för att se de dramatiska och branta klipporna från havsytan.
Men Färöarna bjuder också på en otrolig avkoppling för den som uppskattar att ta det lugnt och att gå ner i varv.
Max 20 Motorcyklar, 10 passagerare.

Måndag 5/8

Incheckning på Stena terminalen i Göteborg, där resans guider Fredrik Löfberg och Mikael Andersson möter upp. Vid ankomst till Frederikshavn delar vi upp oss i två grupper efter önskemål, en som gör ett besök på Grenen i Skagen, där Kattegatt och Skagerack möts. Den andra gruppen åker direkt till Hirtshals och Montra Skaga Hotel.Klockan 20.00 serveras en 2-rätters middag på Hotellet (exkl. dryck). Mikael och Fredrik hälsar er välkomna och håller en kort presentation av resan och svarar på era frågor.

Tisdag 6/8

Frukost serveras på hotellet sedan rullar vi tillsammans den korta biten ner till incheckning på färjan M/S Norröna där vi intar en "andra" frukost. En härlig kryssning på Nordatlanten väntar. Ombord finns restaurang, pool, motionsrum, shopping, biograf och inte minst ett härligt soldäck. En timme innan middag träffas vi i baren för en kortare information.

Onsdag 7/8 

Under dagen tipsar vår reseledare Mikael Andersson, om hur vi tar de bästa bilderna under resan. Efter ankomst till Torshavn på eftermiddagen åker vi upp till Torshavns vandrarhem, Kerjalon Hostel som kommer bli vår borg under vistelsen på Färöarna. Ett bra vandrarhem med kök, matsal, tv, separata duschar och toaletter för herr och dam, det finns även tvättmaskin och torktumlare samt gratis Wi-Fi. Sänglinne, handduk och slutstädning ingår.
Efter incheckning är det klart för Färöiska upplevelser! Vi tar en kortare tur till Kirkjubör och den gamla Kungsgården som gått i arv sedan 1600 talet. Här får vi uppleva lite av den dramatiska naturen, den färöiska historien och kulturen.
På kvällen äter vi valfri middag på vandrarhemmet, på det närbelägna hotellet eller kanske på någon restaurang i Torshavn.
Nu kommer ett antal dagar att minnas länge, länge.
Vi har många öar att utforska och uppleva och många fina kurvor framför oss…

Torsdag 8/8

Den här dagen blir det många mil på motorcykeln, därför sitter vi resklara på hojarna 09.00. Vi styr upp till den nordostligaste ön som går att nå via broar och tunnlar, via Klaksvik. Därefter styr vi ut till en väntande middag i närheten av den underbara naturhamnen i Gjògv . På tillbakavägen hoppas vi bland annat att kunna se Färöarnas högsta vattenfall och om vi har en osannolik tur kanske vi får se när de fångar grindval under dagen.

Fredag 9/8

De som inte följer med på den organiserade tillvalsturen får fina tips av oss om sevärda platser och fina vägar att besöka under dagen.
Vi andra tar med motorcyklarna på färjan från Torshavn till Suduruy, den sydligaste och mest spektakulära ön. Vi börjar med ett guidat besök i en gammal kolgruva som fungerar som museum i dag. Vi kommer att passera karakteristiska lavaberg som står som staplar efter vägen och nere vid fyren på sydspetsen vänder vi hojarna norrut…

Lördag 10/8

De som inte följer med på den här turen får givetvis tips och förslag på aktiviteter även den här dagen.
Övriga styr mot ön Vagar och byn Sörvågur via en 4940 meter lång tunnel där vi parkerar motorcyklarna. 
Härifrån åker vi med båt till fågelön Mykines. Var beredd med kameran för här ser vi förhoppningsvis Nordatlantens papegoja, Lunnefågeln och många andra fågelarter.

OBS! Besök på Mykines kräver vandring på cirka 3 km i kuperad och bitvis brant terräng.

Söndag 11/8

Vi checkar ut från våra rum 10.00 städningen ingår.
 Incheckning på Smyrilline är sent på kvällen, vilket betyder en hel dag till fria aktiviteter. 
Museibesök eller en sista tur med motorcykeln.
Vi erbjuder även möjlighet (beroende på väder och antal intresserade) till följande utflykter och aktiviteter mot extra kostnad:

* Dykning i havet tillsammans med Fredrik (ta med dykcert, loggbok och dykdator om  du har, torrdräktskunskap är ett krav).

* Testa en hisnande repellering utför Färöarnas stupande kust med Mikael och lokal guide.

 * Eller båtutflykt genom fantastiska grottor eller kanske en fisketur.

Dessa utflykter bokas och betalas på plats om intresse finns. Allt beroende på väder och vind förstås. På kvällen äter vi en sista gemensam middag på Färöarna innan vi rullar ombord.

Måndag 12/8

En skön och avkopplande dag på havet.

Tisdag 13/8

Ankomst till Hirtshals på morgonen därifrån kör vi till färjan i Fredrikshavn mot Göteborg. Det finns ett mycket fint havsmuseum i Hirtshals som är väl värt ett besök innan vi åker till färjan Fredrikshavn.

Äventyrlig och upplevelserik resa!

Som ni kanske förstår så är en resa till Färöarna mycket mer än bara bra motorcykelåkning. Den här resan med SMC-Travel bjuder även på otroliga naturupplevelser.
Om man inte följer med på de planerade utflykterna till Mykines och Suduruy så kommer guiderna att tipsa om sevärda platser och fina vägar.

På Färöarna kan man köra med vilken motorcykel som helst, vägarna är jämna och fina, men man behöver ha en viss vana av att hantera hojen på kurviga vägar och att kunna köra i grupp. Möjlighet finns att vi delar upp oss i två grupper varav en som uppskattar ett lugnare tempo.

 

I priset ingår:

* Stena Line Göteborg-Frerikshavn t/r.

* Övernattning med 2-rättersmiddag och frukost på Hotel Montra Skaga i Hirtshals.

* Smyril Line Hirtshals-Torshavn t/r med logi i dubbelhytt med wc, dusch och fönster.

* Logi i dubbelrum 4 nätter på Hostel Torshavn.

* Lokal guide vid några olika tillfällen på Färöarna.

* Reseledare under hela resan är Mikael Andersson och Fredrik Löfberg.

 

Pris Förare: 10 900 kr

Pris Passagerare: 9 900 kr
Pris avser boende i dubbelrum

Tillägg: Faktureras separat (OBS! beroende på väder och vind kan utflykter ställas in)
Maila kansliet för bokning av tillägg: info@svmc.se

* Enkelrumstillägg:  3 600 kr

* Helpension på färjan( 3 st frukost, 3 st lunch och 2 st middagsbuffé) - Pris: 1 250 kr

* Halvpension på färjan(3 st frukost & 2 st middagsbuffé) - Pris: 850 kr

* Heldagsresa (utan MC) till fågelparadiset Mykines inklusive smörgåspaket. Båtresan till Mykines erbjuder en möjlighet att se de dramatiska öarna från havet och kanske chansen att fånga en lunnefågel på bild. OBS! Besöket på fågelön innebär cirka 3 km vandring i kuperad och bitvis brant natur (bra skor eller kängor, rekommenderas)
Pris: 450 kr

* Heldagsresa (med MC) till Suduruy. Här finns det mycket fina vägar i fin natur, vi ska försöka nå den sydligaste fyren och punkten på ön samt göra ett guidat besök i en kolgruva. Vi äter en gemensam middag (ingår) i en gammal 1800:tals segelduksverkstad.
Pris: 700 kr

Valuta på Färöarna är DKK
. Det kan vara bra att ha med sig lite kontanter i danska kronor, annars finns det både uttagsautomater och möjlighet att betala med kort på ön.
Färöarna är känt för sitt varierande väder, därför rekommenderas ett bra regnställ i packningen.

Vi ses, mitt i Atlanten!

Har du frågor, kontakta våra guider Mikael Andersson 072-515 70 33, Fredrik Löfberg 073-0511726 eller  SMC Travel 0243-66970 (växel)

Boka din resa här

Resevillkor SMC

K

B

B

 

Klicka på bilderna för att se större format