Dag för dag

2013-11-13

Dag 1: Avresa Arlanda - Ankomst Denver

Obs !  Kom till flygplatsen minst 3 timmar före avresa!

Flygningen till USA tar ca 15 timmar. Planen är bekväma och har ett stort utbud av mat, dryck och underhållning.

Efter ankomsten på flygplatsen i Denver och när du hämtat ditt bagage möts du av en av våra glada guider i ankomstområdet. Sedan kör vi tillsammans till hotellet som ligger centralt nära staden. Efter att alla checkat in på sina rum och gjort sig hemmastadda samlas vi för ett välkomstmöte, lite förfriskningar och en introduktion av alla deltagare och guider, samt information om vad som kommer att hända under din vistelse i Denver. Vi har en genomgång av praktisk information och förberedelser vid Checkout av motorcyklarna.

Kom ihåg: Ta med en kopia av ditt kreditkort och körkort (båda sidor).
Under kvällen kommer vi att lära känna varandra lite bättre. Vi träffas och äter middag tillsammans i sann amerikansk stil. De som inte är för trötta efter den långa resan kan gå till en lokal bar i närheten av hotellet.

Dag 2 : Denver

Denna dag ska vi utforska Denver , provsmaka " The Silver Bullet " och göra ett besök hos en Harley Davidson återförsäljare - där kan de som önskar passa på att komplettera sin utrustning.
Vi börjar dagen med att äta en gemensam amerikansk frukost innan vi åker till Harley Davidson för att komplettera utrustningen. Efteråt kör vi till Denver centrum för att se Colorado State Capitol , Larimer Square och Union Square , där passar vi på att äta lunch. På eftermiddagen kör vi till Coors Brewery för ett studiebesök på bryggeriet och provsmakar de lokala bryggderna. Vi kör till Ziggy's Blues Club för att uppleva blues i sann amerikansk anda. Här stannar vi tills det är dags att köra hem för kvällen.

Fakta om Denver

Denver är den största staden och huvudstad i den amerikanska delstaten Colorado . Staden har en befolkning på 634 265 , och är rankad som den 23:e folkrikaste staden i USA . Den ligger ca: 12 miles ( 19 km ) öster om foten av Rocky Mountains. Denvers smeknamn är " Mile - High City " eftersom den officiella höjden är exakt 5,280 fot ( 1.609.3 m ) över havet , vilket gör att Denver ligger högst över havet bland de större städerna i USA. Den 105:e meridianen väster om Greenwich passerar genom Union Station och är tidsreferens för Mountain Time Zone.

Dag 3 : Denver - Fairplay , Colorado

( 299 km -  ca: 4,5 tim effektiv körning)
Vi börjar vårt Sturgis & Back Roads-äventyr ! Vi samlas utanför hotellet för gemensam transport till Eagle Rider där vi hämtar ut motorcyklarna – årets modeller av Harley Davidson. Motorcykeln du har bokat för resan står redo och väntar på dig - alla nödvändiga försäkringar ingår.
Kom ihåg: Kontrollera motorcykeln ordentligt för eventuella repor, skador, samt att det finns olja och bränsle i tanken – innan körning!

När alla är redo på cyklarna startar vår 406 mil långa resa. Denver försvinner bakom oss när vi kör söderut på ett unikt äventyr fyllt av historia, äventyr och andra roligheter! Vi börjar dagen med lite stadskörning på väg ut ur Denver innan vi börjar köra på roliga slingrande vägar i Black Canyon. Vi tar det lugnt till en början så att alla får vänja sig vid körförhållandena och temperaturen. Vårt första stopp blir redan efter ca: 30 min i Long Beach där vi äter en tidig lunch och gör extra säkerhetskontroll på motorcyklarna, utrustning och förare innan turen börjar på riktigt.
Vi börjar vårt äventyr på äventyrliga motorcykelvägar och back roads i spektakulära omgivningar i Black Canyon. Vi stannar för att njuta av utsikten under vägen innan vi kommer till Granby där vi äter lunch. Vi kör västerut till Kremmling  där vi kör söderut till Green Mountain och Dillion Reservoir. Sedan kommer vi till den berömda bergs- och alpin staden Breckenridge , många av oss har säkert sett många världscuptävlingar härifrån. Sedan fortsätter vi på roliga vägar till Fairplay där vi besöker " Ghost Town " Southwest Park City  som nuförtiden drivs som ett museum . Här kan du se hur det såg ut i det gamla västern . Efter att vi alla blivit lite cowboy präglade kör vi till motellet som bara ligger en liten bit bort. Vi slappnar av och delar erfarenheter från äventyrets första etapp.
Dagens sevärdheter: Black Canyon - Granby - Breckenridge - Southwest Park City Museum (Ghost town)

Dag 4: Fair Play - Durango

(406 km - ca: 5 tim effektiv körning)
Vi fortsätter söderut genom vackra bergslandskap, förbi Salida mot Monte Vista Wildlife Refugee där vi avnjuter dagens lunch. Sedan kör vi på roliga back roads mot Durango, vilket är början på San Juan Skyway. Durango är en gammal gruvstad dit skattjägare vallfärdade för att utvinna guld och silver från de mineralrika bergen i området till ett värde på över hundratals miljoner dollar. Detta har gjort att Durango alltid har varit en blomstrande stad som inte påverkats av lågkonjunkturen. Invånarna i Durango är inte påverkade av nutidens stress och brådska, de är gästvänliga och trevliga så vi kommer att få en mysig kväll i denna speciella stad.
Dagens sevärdheter: Salida - Monte Vista Wildlife Refugee - Pagosa Springs - Durango.

Dag 5 : Durango - Moab , Utah

(355 km - ca: 5,5 tim effektiv körning)
Detta är en av resans höjdpunkter - dagen är fylld med spektakulära körupplevelser! Välkommen till San Juan Skyway - rankad som nr 4 bland USA's bästa motorcykelvägarna . Detta blir en körupplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet. Ha kameran redo!
Vi kör genom spektakulära bergslandskap, underbara back roads (med både stigningar och nedförsbackar) , hårnålskurvor som slingrar sig längs berget , vattenfall och gamla Pioneer städer. Vägen fick sitt berömda namn " San Juan Skyway " eftersom bergspasset vi kör igenom ligger 3.353 m ( 11.000 ft ) över havet med en fantastisk utsikt . Det är nästan så att vi kan röra vid himlen. Vi kommer att göra ett flertal stopp längs vägen för att njuta av denna unika upplevelse. Och när vi kommit till vägens slut är det möjligt att du kommer att önska att köra samma väg tillbaka. Väl framme vid San Juan Skyways ändstopp , Ouray - äter vi lunch och försöker smälta alla intryck.
När vi fyllt upp med mat och dryck fortsätter vi vår äventyrsdag. Som om San Juan Skyway inte var nog fortsätter vi resten av dagen på fantastiska back roads genom bergen mot Moab , Utah  som ligger vid ingången till spektakulära Arches National Park . I dessa spektakulära omgivningar tillbringar vi kvällen och natten .
Dagens sevärdheter: San Juan Skyway / Highway 550 Durango - Ouray , Moab

Dag 6: Moab - Park City

(380 km -  ca: 4,5 tim effektiv körning)
Vi börjar dagen med att köra in i fantastiska Arches National Park. Här ser du unika klippformationer som kan ta andan ur dig och som du sent kommer att glömma. Arches National Park har den största koncentrationen av naturstensvalv, det 73.000 tunnland stora området har över 2.000 av dessa mirakel från naturen. Arches Park är full av röd, torr öken, kryddat med de märkligaste eroderade sandstensformationer som existerar, tinnar, spiror, balanserande stenar och valv. Vi tillbringar mycket tid här så alla får tid att ta några av årets semester bästa semesterbilder.
Efter att vi har absorberat Arches National Park fortsätter vi på vår resa norrut mot Salt Lake City där vi kör igenom Price, Provo och Deer Creek State Recreational Area innan vi kommer till dagens sista stopp Park City.
Dagens sevärdheter: Arches National Park, Pris och Deer Creek State Recreational Area.

Dag 7: Park City, Utah - Jackson, Wyoming

(411 km - ca: 5 tim effektiv körning)
Denna dag beger vi oss till magiska Yellowstone National Park. Vi börjar dagen med att köra genom Evanston till Cokeville Meadows National Wildlife Refuge. Här stannar vi till för att njuta av de spektakulära omgivningarna och äter lunch. Sedan fortsätter vi på roliga back roads och bergvägar till vi slutligen kommer till ingången till Yellowstone. Här kör vi in i Gros Ventre Wilderness till Jackson där vi kommer att övernatta.
Dagens sevärdheter: Cokeville Meadows National Wildlife Refuge, Gros Ventre Wilderness.

Dag 8 : Jackson  - Red Lodge, Montana

(423 km - ca: 7 tim effektiv körning)
Välkommen till ännu ett av resans spektakulära höjdpunkter. Detta kommer att bli en lång dag som är fullspäckad med unika och ovanliga upplevelser. Vi kör in i det fantastiska Yellowstone och börjar dagen med att köra på en av USA's mest populära motorcykelvägar - Wild West Run (Jackson - Yellowstone Lake). Vi kör igenom Moran och Jackson Lake  innan vi äter lunch vid Yellowstone Lake . Därefter fortsätter vi vidare till Old Faithful Geyser  som fortfarande är en av de mest aktiva gejsrar med sina förutsägbara utbrott ungefär var nittioförsta (91:a) minut.
Efter Old Faithful Geyser startar vi körningen mot dagens och resans höjdpunkt - Beartooth Highway ! (Rankad som USA's bästa, nr 1 bland motorcykelvägar). Beartooth Highway inte har nått sin ikonstatus bland cyklister över hela världen utan anledning, var förberedd på unika slingrande bergsvägar upp och ned för bergssidan med hårnålskurvor och spektakulär utsikt. Detta kommer också att vara resans mest krävande köretapp. Vi kommer att köra i ett behagligt tempo och ge alla gott om tid att njuta av åkturen och utsikten. Du befinner dig på en av världens bästa motorcykelvägar. Detta är en upplevelse du inte kommer att glömma i första taget så : Njut och ha kameran redo!
Dagens ändstopp blir i den lilla mysiga bergsbyn Red Lodge.
Sevärdheter: Wild West Run , Moran , Jackson Lake , Yellowstone Lake , Old Faithful Geyser , Beartooth Highway , Red Lodge.

Dag 9 : Red Lodge - Sheridan, Wyoming

(338 km - ca: 4,5 tim effektiv körning)
Vi börjar dagen med att fortsätta att köra på roliga back roads. Vi sätter kurs söderut mot Vilda Västern. Första stoppet är Cody, staden är uppkallad efter William Frederick Cody eller mera känd som " Buffalo Bill ". Buffalo Bill hade ett centralt inflytande på etableringen av Cody och det finns flera museer och sevärdheter om honom och vilda västerns historia. Vi kommer att besöka några av dem ( Buffalo Bill Center of the West och Cody Fire Arm Museum). Efteråt kör vi österut mot BigHorn Canyon och National Forest. Här kör vi återigen på slingriga och roliga back roads genom spektakulära landskap. Vi är övertygade om att ditt leende kommer att sitta som påklistrat. Vårt sista stopp för dagen är den lilla cowboystaden Sheridan. Här besöker vi stadens lilla bergsbryggeri och provsmakar de lokala ölsorterna - Cheers !
Dagens sevärdheter: Cody , Buffalo Bill historiska centrum , Bighorn Canyon och National Forest , Sheridan

Dag 10: Sheridan - Sturgis, South Dakota

(383 km - ca: 4,5 tim effektiv körning)
Vi lämnar roliga Sheridan och fortsätter vårt äventyr österut. Vi kör  Old Hwy 14 mot Gilette där vi gör ett stopp. Sedan fortsätter vi vidare på roliga vägar till Keyhole Reservoir och Devils Peak. Medan vi förbereder oss för Sturgis passar vi på att njuta av omgivningarna och dessa spektakulära klippformationer. Vi kör genom berömda Cheyenne Crossing och Spearfish Canyon - som ett måleri av natursköna omgivningar som bara naturen kan skapa. Den sista etappen är den lilla staden Sturgis - centrum för alla aktiviteter i Sturgis Motorcycle Rally. Njut! Du är nu på USA's äldsta och legendariska Motorcycle Rally. Vi parkerar hojarna och tillbringar kvällen med att absorbera alla aktiviteter i Sturgis. Det är dags för Biker Party!
Dagens sevärdheter: Buffalo, Devils Tower, Spearfish Canyon, Cheyenne Crossing, Sturgis

Dag 11 : Sturgis - Black Hills Run

(208 km -  ca: 3,5 tim effektiv körning)
Denna dag kommer vi att köra det berömda och populära Black Hills Run , njuta av alla de fantastiska sevärdheterna omkring Sturgis - innan vi släpper oss helt lös på Sturgis Motorcycle Rally. Första stoppet för dagen är Deadwood  där vi besöker "No 10 Saloon" - platsen där Wild Bill Hickock blev skjuten när han spelade poker ( kortkombinationen han hade när han blev skjuten kallas idag för " Dead Mans Hand "). Deadwood ligger i ett indianreservat och har därför alla spelrättigheter. Det var också här som Calamity Jane ( den berömda kvinnliga skarpskytten) mötte Wild Bill för första gången ( de blev senare ett par). Efter Deadwood börjar vi den roliga körningen på Black Hills Run.
Vi njuter av Black Hills Run tills vi kommer till Mt Rushmore ( berget med de tre presidenthuvudena). Vi kör vidare till Crazy Horse - världens största monument inhugget i berget . Sedan fortsätter vi till Custer och Custer State Park - detta område som trollband General George A. Custer på grund av sin vackra natur och dess omgivningar. När vi har smällt intrycken kör vi till Rapid City  som också sjuder av liv och rörelse under Sturgis Rally. Efteråt kör vi den korta etappen till Sturgis - parkera cyklarna och låter oss dras med i allt det roliga som sker, atmosfären och de aktiviteter som finns på Sturgis Motorcycle Rally .
Dagens sevärdheter: Deadwood , Mt Rushmore , Crazy Horse , Custer , Rapid City , Sturgis

Dag 12 - 13: Sturgis Motorcycle Rally

Njut av Sturgis Motorcycle Rally! Använd dagen som du önskar med att delta i allt det roliga, liv och rörelse på "mother" till alla bikerträffar.
Till vardags är Sturgis en liten "spökstad" med bara 6.400 invånare. I början av augusti varje år förvandlas staden till ett centrum för 500.000 mc-entusiaster från över 40 olika länder. Sturgis Motorcycle Rally är USA's äldsta bikerträff (etablerad 1938) och har blivit legendarisk bland motorcyklister i hela världen. Hela veckan är ett fylld med action och roligheter i denna spektakulär miljö. Vi bor mitt i centrum av Sturgis och deltar i de bästa festiviteterna.
Dagens sevärdhet: Sturgis Motorcycle Rally

Dag 14 : Sturgis  - Hyannis , Nebraska

(389 km - ca: 5,5 tim effektiv körning)
Vi lämnar Sturgis och sätter kurs söderut. Första stoppet är återigen Rapid City. Här tar vi en paus innan vi börjar vår spektakulära körsträcka i Badlands National Park. Badlands robusta skönhet drar besökare från hela världen. Dessa slående geologiska avlagringar innehåller några av världens rikaste samling av fossiler. Forntida däggdjur såsom noshörningar, hästar och sabeltandade tigrar som gick här en gång i tiden. Parkens 244.000 hektar består av olika sorters gräs och prärie. Där lever idag bison, Bighorn, präriehundar och svartfotade illrar.
Vi fortsätter söderut på roliga vägar till Arthur Bowring Sandhills Ranch ( State Historical Park ). Parken skyddar det senaste århundradets sätt att bedriva boskapsranch. Ranch hus , uthus och besökscenter innehåller skärmar tillägnade Arthur och Eva Bowring's extraordinära karriärer och boskapsuppfödning i Sandhills. Arthur var Nebraska lagstiftare  och hans fru Eva var den första kvinnan som valdes in i kongressen. Efteråt kör vi till den lilla staden Hyannis  där vi kommer att tillbringa vår sista natt " on-the-road " .
Dagens sevärdheter: Rapid City - Badlands National Park - Arthur Bowring Sandhills Ranch

Dag 15: Hyannis - Denver, Colorado

(463 km - ca: 6 tim effektiv körning)

Vårt äventyr längs USA's bästa back roads går mot sitt slut, detta är vår sista köretapp. Vi fortsätter söderut och kör till  McConaughy Lake, en konstgjord sjö som också används som rekreationsområde. Nästa stopp är Ogallala  innan vi kör vidare till Sterling där vi äter lunch. Sedan bär det av raka vägen till Denver där vi återlämnar cyklarna, tar av oss stövlarna och byter ut motorcykelkläderna mot ljusa sommarkläder. Vi tillbringar eftermiddagen i närheten av hotellet innan vi samlas för en gemensam avskedsmiddag och förbereder oss inför hemresan.
Dagens sevärdheter: McConauhy Lake Ogallala, Sterling

Dag 16:  Hemresa Denver

Vi säger adjö till USA's Bästa Back Roads, Denver och reser hem.

Gemensam avresa i buss till flygplatsen

a

 

 


a

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


a