Baltikum med Vincentresor

2012-11-01

Bokningen stängd

Baltikum tillhör våra närmaste grannar men ofta känner vi inte till förhållandena där. Här är länder som genomgår en fantastisk utveckling och numera medlemmar i EU.
Vägarna går i huvudsak i platta områden så naturen är kanske inte lika vacker som när man åker i bergen men att få lära känna sina grannländer och uppleva deras vardag är en fin upplevelse.
Max antal deltagare: 20

Fre 26 juli
Vi tar färjan från Karlskrona 19:30 till Gdynia i Polen med ankomst 7:30 På båten har vi del i dubbelrum. Frukost på båten

Lör 27 juli  (20 mil)

Här har vi startsträckan. Vi kör först på betalväg för att komma undan från Gdansk-området. Sedan styr vi färden mot Bartoszyce nära gränsen till Ryssland (Kaliningrad). Bartoszyce är vänort till Emmaboda och där väntas grillkväll tillsammans med den lokala MC-klubben.

Sön 28 juli
Vi kommer att köra med den lokala MC-klubben i omgivningarna där vi besöker en kyrka och lyssnar på en annorlunda orgelkonsert. Vi besöker också Hitlers bunker där han blev utsatt för ett bomattentat.

Mån 29 juli  (35 mil)

Vi åker till Trakai i Litauen där vi ska göra ett besök på en borg som ligger ute på en ö i en sjö. Borgen byggdes i början av 1400-talet och vi får en guidad tur.

Tis 30 juli    (29 mil)

Väl framme i Klaipeda besöker vi ett lokalt ölbryggeri med guidad tur och ölprovning. Bryggeriet ligger på gångavstånd till hotellet.

Ons 31 juli

Idag har vi inte något program utan dagen är till för egna utflykter. Om någon ändå vill köra i grupp tar vi er ut på Kuriska näset och dess nationalpark.

Tors 1 aug   (27 mil)

Vägarna bär ni till Lettlands huvudstad Riga. Vi bor strax utanför. På vägen passar vi på att besöka Korskullen, en mytomspunnen plats med över en miljon kors plaserade på kullen.

Fre 2 aug    (29 mil)

Sista övernattningen blir i Haapsalu i Estland. Eftermiddagen ledig för strövtåg i staden.

Lör 3 aug    (10 mil)

Haapsalu  ligger i ett gammalt svenskområde och vi ska besöka ett museum som skildrar de svenska fiskarnas liv. Därefter åker vi en kortsträcka till färjan i Tallinn som avgår 18.00

Sön 4 aug

Ankomst till Stockholm, Värtahamnen kl 10.00


Detta ingår i resans pris
:

  • Frukost alla dagar.
  • Alla måltider med en måltidsdryck (vatten, öl) utom på  färjan till Polen och hem till Stockholm, samt lunch dag 6.
  • Alla utflykter och entréavgifter som står i programmet.
  • Färjebiljett med sovkupé

Resans pris:

Per person i dubbelrum.       11.450 kr

Per person passagerare.          9.450 kr

Kontakta Vincent Engström för mer information  vincent@vincentresor.se
Telefon:
070-593 90 33, eller SMC Travel 0243 - 66972

Boka din resa här

Resevillkor SMC

 

B

VB
B

Klicka på bilderna för att se dem i större format

 

Fina vägar

 

Korskullen, Litauen

 

Marknad

 

Sevärt!