Dag för dag

2013-11-12

Dag 1 och 2:

Avresa från Stockholm med ankomst San Francisco på eftermiddagen.
Vi möts på hotellet, och äter en gemensam middag. Dag två bestämmer du själv vad du vill göra och se. Vår guide berättar gärna om sevärdheter.

Dag 3 Carmel: ca 370 km

Vi tar oss till MC-uthyrningsfirman där vi väljer MC-modell. Det tar lite tid att ordna med alla papper och hojarna ska packas. Vi kör genom staden, över Golden Gate- ett fantastiskt byggnadsverk. Vi stannar till vid slutet av bron för att kunna fotografera och se hela San Francisco. Vi kör på Highway One genom den lilla staden Pasifica. Vi fortsätter mot Santa Cruz och därefter vidare mot Monterey - den spanska kolonins huvudstad fram till "Guldrushen" 1848. Vi avslutar dagen i staden i Carmel by the Sea - där självaste Clint Eastwood har varit borgmästare.

Dag 4 Solvang: ca 365 km

Efter frukost gör vi oss klara för Higway One. Utsikten från Carmel och söderöver är fantastisk. Den ena spektakulära utsikten avlöser den andra! Längs den slingrande vägen uppenbarar sig både vacker utsikt och hisnande klippor som havet slår emot. Runt oss är det berg med branta stup ner mot havet. Vi är på väg till Big Sur där vi stannar för att njuta av stället och utsikten. Vad väntar oss efter nästa kurva, bakom berget...? Vi fortsätter vidare mot Solvang för kvällen.

Dag 5 Solvang och området:

Solvang är en "amerikaniserad" dansk stad. Rolig med sina karakteristiska korsvirkeshus, väderkvarnar och wienerbröd. Staden är från början av 1900-talet och värd en promenad, ett besök på Mortensens bageri för frukost kanske? Det finns flera trevliga små städer runt Solvang som vi besöker under dagen innan vi avslutar dagen i Solvang.

Dag 6 Los Angeles/Santa Monica: ca 225 km

Vi njuter av morgonen i Solvang innan vi fortsätter mot Santa Barbara. Vägen går över bergen som kan ge oss en fantastisk utsikt - om vädergudarna är med oss! Vi kör in till staden längs stranden och fortsätter mot Santa Monica och Los Angeles. Det är mer trafik här men vi tar det lugnt och fortsätter till uthyrningskontoret för återlämning av våra hojar. Vi får transport till hotellet för att njuta av kvällen i Santa Monica.

Dag 7 Los Angeles/Santa Monica

Den här dagen får du disponera själv, möjligheterna är många! Efter en sen frukost kan man välja att åka till Los Angeles, Beverly Hills eller Disney & Universal Studios. Vi rekommenderar gärna en tur till Venice Beach, antingen till fots eller på cykel. Känna den varma sanden på stranden och för den extra tuffa - kanske ett bad i Stilla havet! Gemensam middag på kvällen.

Dag 8 Sverige

Sista dagen finns det möjlighet för de sista inköpen eller bara njuta av sol och värme för idag bär det av hemåt. På eftermiddagen åker vi från hotellet till Los Angeles flygplats.

a