Norrlandsgrus, grusutbildning och friluftsliv 10-16 juni

2021-11-02

Detta är premiär för ett nytt koncept! Målgruppen är du som har en äventyrshoj och som vill men inte riktigt har vågat/ hunnit använda den i sitt rätta element på grusäventyret. Detta är ingen enduroresa eller ett rally. Vi kör grusutbildning två dagar enligt SMC schools gruskoncept på nivå 1+2, och sedan grusvägssafari fyra dagar på ändlösa norrländska grusvägar mestadels i Västerbottens inland. Vi sover alla nätter i tält under bar himmel. Deltagarna har själva med sig allt de behöver för friluftsliv i sex dagar och sex nätter. Målsättningen är att dels göra deltagarna till bättre grusförare, dels uppleva den fantastiska svenska naturen på nära håll. De som absolut måste sova i säng och äta på restaurang ska nog välja en annan resa.

Boka resan här 

SMC Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare: 5 000 kronor

I priset ingår:
- 2 middagar som vi hjälps åt att tillaga
- 2 frukostar under utbildningsdagarna
- 2 luncher under utbildningsdagarna som hjälps åt att tillaga
- 2 dagars grusutbildning nivå 1+2 enligt SMC Schools koncept.
- Guidning grussafari 4 dagar

I priset ingår inte:
- Motorcykel
- Friluftsutrustning
- Mat under grussafari
- Bensin
- Försäkringar
- Övriga personliga kostnader

Boende och mat
Detta är en resa som genomförs i ett minimalistiskt koncept. Resan startar och slutar i Kamsjön, Vindelns kommun. De två första dagarna håller vi till i Kamsjön och kör grusutbildning. Då ingår frukost, lunch och middag som vi hjälps åt att tillaga över öppen eld. Resterande måltider under resan tillagas av deltagarna själva på medhavda campingkök. Var och en handlar och tar med det man vill tillaga och äta. Alla nätter sover vi i tält. De två första dagarna i Kamsjön finns tillgång till toalett och dusch men sedan är det friluftsliv som gäller. Guiderna mailar förslag på utrustningslista så ni kan sova och äta i naturen samt hålla er varma, torra och glada.

Körkunskaper
Du bör vara i god fysisk form. Grusutbildning i sig är fysiskt jobbigt och du måste orka sitta på hojen hela dagar. Vi kommer köra minst 25-30 mil varje dag när vi är på grussafarin.

Deltagarnas ansvar
- Covidpass
- Giltigt körkort
- Reseförsäkring - kolla ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring

Frågor besvaras av:
John Pääkkönen 070-5889117, e-post
Stefan Millgård 070-5218420, e-post

Guider:
John Pääkkönen är en glad västerbottning med finsk påbrå som bor i Umeå. Kört hoj hela livet på alla underlag. Grund- och grusinstruktör inom SMC school. Kör KTM 790 Adventure R i Sverigen och Triumph Tiger 900 RP i Spanien.

Stefan Millgård är en musikintresserad scout och friluftsräv som bor i Luleå. Kör sin BMW GSA sjukt många mil/år mestadels på norrländska grusvägar. Grund- och grusinstruktör inom SMC school.

John Pääkkönen Stefan Millgård

Tältning i Norrland

Det blir lite blött här och var

Småvägar är bland det finaste som finns, risken att träffa på andra trafikanter är liten.

Norrland bjuder på fantastiska vyer!

Ibland krävs det andra färdmedel än motorcykel

Ibland blir vägarna väldigt små.