FIM Motocamp

FIM Motocamp 2022- Le Teil - Frankrike 8-11 juni

 

Mer information om FIM Motocamp 2022 finns på hemsidan. Här hittar du detaljerad information och anmälningsblankett.  Anmälan ska ha kommit in till SMC senast 7 mars.

Vad är Motocamp?

FIM:s Motocamp är ett internationellt tredagarsrally där alla deltagare campar. Det är en träff med färre deltagare än FIM-rallyt men med ungefär samma innehåll. Officiellt startar det alltid en onsdag och avslutas med fest på fredagskvällen och avresa efter frukost på lördag morgon.

De senaste åren har arrangörerna ordnat med intressanta utflykter dagarna före rallyt, utflykter som bokas och betalas i samband med anmälan. De allra flesta deltagarna brukar vara på plats senast på tisdag kväll för att träffa gamla eller nyfunna vänner och diskutera året som gått eller spännande resvägar.

Program

Programmet på en Motocamp är ungefär detsamma varje år och följer mönstret från FIM-rallyt:

Dag ett är målgångsdag men vanligen registreras man och får sin id-bricka och rallypåse vid ankomsten. Parc fermé förekommer inte så ofta men in- och utpasseringskontrollen på campingen brukar vara noggrann.

Dag två är utflyktsdag. Utflykterna görs oftast på egen motorcykel och där försöker arrangörerna ta oss till platser, museer eller industrier som är speciella för orten eller området där vi är.

 

Parad

Dag tre är paraddagen. Förmiddagen är fri för egna aktiviteter, någon gång har det arrangerats tävlingar på campingen för klubb- eller landslag. På eftermiddagen körs nationsparaden, oftast en slinga genom närbelägna tätorter, så att vi får tillfälle att visa upp oss och våra flaggprydda motorcyklar för lokalbefolkningen. Körsträckan är normalt ca 15 km men ett år behövde vi bara åka tre varv på en speedwaybana - utan åskådare.

 

Mat och underhållning varje dag ingår också i paketet. Kvaliteten varierar naturligtvis, alla har sin egen uppfattning om vad som är bra, men de flesta arrangörer lägger ner mycken möda för att få oss att trivas.

 

Det finns även ett tävlingsmoment. Klubben med flest deltagare får ett pris och största klubb (med minst 3 deltagare) från varje land brukar få ett mindre pris. Prisutdelningen brukar dock inte vara det viktigaste under fredagskvällen.

Dag fyra, efter frukost är rallyt slut, några åker direkt hem medan andra fortsätter att turista, kanske med nyfunna reskamrater.

 

Anmälningsblankett

Information från SMC till deltagare

Program 2022

Reglemente

Bilderna nedan är från Sabrosa och dess omgivning.