FIM Motocamp i Tatranska Lomnica i Slovakien 7-10 augusti 2024

FIM:s Motocamp är ett internationellt tredagarsrally där alla deltagare campar. Det är en träff med färre deltagare än FIM-rallyt, men med ungefär samma innehåll.  Officiellt startar det alltid en onsdag och avslutas med fest på fredagskvällen och avresa efter frukost på lördag morgon.

De senaste åren har arrangörerna ordnat med intressanta utflykter dagarna före rallyt. Utflykter som bokas och betalas i samband med anmälan. De allra flesta deltagarna brukar vara på plats senast på tisdag kväll för att träffa gamla eller nyfunna vänner och diskutera året som gått eller spännande resvägar.

Program

Programmet på en Motocamp är ungefär detsamma varje år och följer mönstret från FIM-rallyt:

Dag ett är målgångsdag men vanligen registreras man och får sin id-bricka och rallypåse vid ankomsten. Parc fermé förekommer inte så ofta men in- och utpasseringskontrollen på campingen brukar vara noggrann.

Dag två är utflyktsdag. Utflykterna görs oftast på egen motorcykel och där försöker arrangörerna ta oss till platser, museer eller industrier som är speciella för orten eller området där vi är.

Parad

Dag tre är paraddagen. Förmiddagen är fri för egna aktiviteter, någon gång har det arrangerats tävlingar på campingen för klubb- eller landslag. På eftermiddagen körs nationsparaden, oftast en slinga genom närbelägna tätorter, så att vi får tillfälle att visa upp oss och våra flaggprydda motorcyklar för lokalbefolkningen. Körsträckan är normalt ca 15 km men ett år behövde vi bara åka tre varv på en speedwaybana - utan åskådare.

Mat och underhållning varje dag ingår också i paketet. Kvaliteten varierar naturligtvis, alla har sin egen uppfattning om vad som är bra, men de flesta arrangörer lägger ner mycken möda för att få oss att trivas.

Det finns även ett tävlingsmoment. Klubben med flest deltagare får ett pris och största klubb (med minst 3 deltagare) från varje land brukar få ett mindre pris. Prisutdelningen brukar dock inte vara det viktigaste under fredagskvällen.

Dag fyra, efter frukost är rallyt slut, några åker direkt hem medan andra fortsätter att turista, kanske med nyfunna reskamrater.

 

Bokning, boende och betalning

Pris: Deltagaravgiften är 2 400 kronor

Barn mellan 8-12 år betalar 50%. Barn under 8 år deltar gratis. 

Boende: Sker på camping. 

Extranätter (€20) kostar 230 kr per natt. 

Priser för utflykter:

  • Utflykt 1-3 (€28) kostar 320 kr per utflykt
  • Utflykt 4-6 (€38) kostar 430 kr per utflykt
I reglementet finns information om vad som ingår i deltagaravgiften

Deadline: Din bokning ska vara ankommit till SMC och betald senast 22 april 2024.


Adress: Svärdvägen 29, 182 33 Danderyd. 


Betalning: skickas till SMC, bankgiro 302-2506, märk din betalning FIM Motocamp samt ditt namn. 

Bilaga med regler och information
 Läs igenom hela dokumentet

Blanketter och betalning måste vara SMC tillhanda 22 april 2024. Försenade blanketter och betalning godkänns inte.

Utflykter

Anmälningsblankett

Preliminärt program

Tilläggsregler

Läs mer på arrangörens sida: https://fim-motocamp2024.riders.sk/en/index.php

Bilden visar information om ett evenemang kallat "FIM MOTOCAMP". Huvudinformationen på bilden är:  Evenemanget heter "FIM MOTOCAMP". Det kommer att äga rum i "Tatranska Lomnica" i Slovakien. Datumet för evenemanget är från den 7:e till den 10:e augusti 2024. I bakgrunden av bilden ses en stor blå båge med texten "FIM MOTOCAMP" och FIM:s logotyp. Under bågen finns flera flaggor från olika länder hängande. Det finns också en person som sitter på en motorcykel och en annan person stående bredvid. Båda bär hjälmar, och den stående personen har en gul väst. Bakom dem finns byggnader och träd.  Den nedre delen av bilden har en blå ruta med vit text som anger evenemangets namn, plats och datum.  Överlag ger bilden intrycket av ett internationellt motorcykelevenemang med deltagare från olika länder. Atmosfären verkar festlig och välkomnande.

Bilden visar information om ett evenemang kallat "FIM MOTOCAMP". Huvudinformationen på bilden är:  Evenemanget heter "FIM MOTOCAMP". Det kommer att äga rum i "Tatranska Lomnica" i Slovakien. Datumet för evenemanget är från den 7:e till den 10:e augusti 2024.

 

I förgrunden finns två motorcyklister som bär gula och blå kläder. Den ena motorcyklisten kör en röd motorcykel medan den andra kör en grå motorcykel. Båda motorcyklisterna bär hjälmar och verkar vara redo att köra.  I bakgrunden finns flera andra motorcyklister och en stor blå båge med texten "FIM MOTOCAMP". Det finns också ett blått flagg med FIM:s logotyp. Till höger i bilden står två personer bredvid en stolpe med flera skyltar. I bakgrunden finns byggnader, träd och en kyrkas torn.  Det verkar vara en samlingsplats eller startpunkt för ett motorcykelevenemang. Atmosfären ser festlig och organiserad ut med deltagare och åskådare som samlas för evenemanget.