Resan dag för dag

2014-10-17

Dag 1:  Avresa – Ankomst Denver, CO

Möt upp på incheckningsområdet på flyplatsen du valt att flyga ifrån.

Kom ihåg! : Kom till flygplatsen minst 2,5 timmar före avresan.

Flygningen till USA tar ca 12-15 timmar. Planen är bekväma och har ett stort utbud av mat, dryck och underhållning.
Efter ankomsten till flygplatsen i Denver och när du hämtat ditt bagage möts du av en av våra glada guider i ankomstområdet. Efteråt kör vi tillsammans till hotellet som ligger i närheten av flygplatsen. När alla har checkat in och gjort sig hemmastadda i sina rum samlas vi för en introduktion av alla deltagare och guider. Under kvällen kommer vi att lära känna varandra och äta middag tillsammans i sann amerikansk stil.

Dag 2:  Denver  ( (Upplevelse- och nöjesdag)

Vi startar dagen med ett informationsmöte där vi går igenom all praktisk information som har med turen att göra och förberedelser inför uthämtning av motorcyklar/bilar.
Kom ihåg: Ta med en kopia på ditt kreditkort och körkort (båda sidor på dessa).
Efter mötet besöker vi Mile High Harley Davidson, där kan de som önskar möjlighet att komplettera sin utrustning. Resten av dagen tillbringar vi med att uppleva Denver och bland annat provasmaka den lokala ölen. Därför blir nästa stopp Denver centrum för att se Colorado State Capitol, Blue Bear och Larimer Square, där äter vi lunch. På eftermiddagen går vi till Wynkoop Brewing Company och får en rundtur i bryggeriet och provsmaka lokala brygderna. Här äter vi också middag.

Fakta om Denver

Denver är den största staden och huvudstad i den amerikanska delstaten Colorado. Staden har en befolkning på 634.265 och rankas som 23:e mest folkrika staden i USA. Centrum ligger ungefär 12 miles (19 km) öster om foten av Rocky Mountains. Denvers smeknamn är "Mile-High City" eftersom den officiella höjden är exakt (1.609.3 M) 5.280 meter över havet, något som gör att den är bland de stora städerna i USA som ligger högst över havet. Den 105:te meridianen väster om Greenwich passerar genom Union Station och är tidsreferens för Mountain Time Zone. Denver är också känd för sina många mikrobryggerier, som staden är full av. Så här är det möjligt att faktiskt "smaka" sig genom staden.

Dagens sevärdheter: Colorado State Capitol, Blue Bear, Larimer Square, Wynkoop Brewing Co

Dag 3:  Denver – Gunnison, CO      

Kördag 1: 330 km / 200 miles

Vi startar körningen på vårt  Buffalo Bill & Mountain Roads-äventyr! Vi samlas utanför hotellet för gemensam avresa till Eagle Ride där vi hämtar ut cyklarna - nya modeller av Harley Davidson. Cykeln du har bokat för resan står redo och väntar på dig, och alla nödvändiga försäkringar ingår.
Kom ihåg: Kontrollera cykeln ordentligt för eventuella repor, skador, samt att det finns olja och bränsle i tanken - innan körning.

När alla är redo på sina motorcyklar startar vi vårt 410 mil långa äventyr!
Denver försvinner i bakgrunden medan vi sätter kursen söderut för en unik resa full av historia, upplevelser och andra roligheter! Vi tar det lugnt till en början så att alla får vänja sig vid körförhållandena. Vårt första stopp blir i Morrison, där tar vi en liten paus samtidigt som vi passar på att göra en extra säkerhetskontroll av motorcyklarna, utrustning och förare innan vi kör igång ordentligt.
Vi börjar vårt äventyr på roliga vägar och backroads på Highway 74 mot Evergreen, och fortsätter mot Confier och Bailey. Sedan är det raka vägen mot Fairplay, ursprunget till den berömda tecknade serien South Park. Här äter vi lunch innan vi besöker "Spökstaden" Southwest Park City, som idag fungerar som museum. Här kan du kan se hur det såg ut i det gamla västern.
Efter att vi alla har blivit lite cowboy-präglade fortsätter vi söderut till Gunnison där vi kommer att övernatta. Vi kopplar av vid poolen och delar erfarenheter från äventyret första etapp.

Dagens sevärdheter: Highway 74 - Southwest Park City Museum (Ghost town)

Dag 4:  Gunnison – Durango, CO                      

Kördag 2:  372 km / 225 miles

Det blir en enastående dag, där vi på allvar börjar vårt mountain roads-äventyr. Vi börjar köra ut mot Curecanti National Park, där vi svänger av på Silvertread Highway. Därefter blir det en otroligt vacker färd på roliga motorcykelvägar mot Lake City och South Fork. Vi stannar längs vägen för att njuta av utsikten och omgivningarna. Dagens lunch intas på en äkta amerikansk lodge. Sen beger vi oss söderut till det majestätiska Wolf Creek Pass, med utsikt över hela dalen samt Treasure Mountain och Alberta Peak.

Vi fortsätter till Pagosa Springs och Piedra, innan vi kommer till Durango, som markerar början av vår resa mot Million Dollar Highway / San Juan Skyway. Durango är en gammal gruvstad dit skattjägare kom i drivor för att utvinna guld och silver värt över hundratals miljoner dollar från de mineralrika bergen i området. Detta har gjort att Durago alltid varit en välbärgad stad som inte påverkats av lågkonjunkturen. Invånarna i Durango är inte påverkade av nutidens stress och ego, de är gästvänliga och trevliga - så vi kommer att få en mysig kväll i denna speciella stad.

Dagens sevärdheter: Silvertread Historic Byway, Lake City, Wolf Creek Pass, Durango

Dag 5:   Durango – Moab, UT

Kördag 3:  355 km / 215 miles

Detta är en av resans höjdpunkter - dagen är fylld med spektakulära körupplevelser!

Välkommen till Million Dollar Highway, även kallad San Juan Skyway, rankad som nr 4 bland USA:s bästa motorcykelvägar. Detta är en körupplevelse utöver det vanliga och det kommer att bli ett minne för livet. Håll kameran redo!
Vi kör genom spektakulära bergslandskap, fantastiska back roads (med både stigningar och utförsbackar), hårnålskurvor som slingrar sig längs bergssidan, omgiven av hot springs, vattenfall och gamla Pionjärstäder.

Vägen har fått sitt berömda namn "San Juan Skyway" eftersom bergspasset kör vi genom ligger beläget på 3353 m (11.000 ft) över havet med fantastisk utsikt. Det är nästan så att vi kan röra vid himlen. Vi kommer att göra flera stopp längs vägen för att njuta av denna unika upplevelse. När vi kommit till vägens slut är det möjligt att du kommer att önska att du fick köra samma väg tillbaka. Vi kommer till San Juan Skyways topp; Ouray, här äter vi lunch och försöker smälta alla intryck.
När vi fyllt upp med mat och dryck fortsätter vi vår âventyrsdag. Som om San Juan Skyway inte var tillräckligt fortsätter vi vår dag vidare på fantastiska back roads genom bergen mot Moab, Utah som ligger vid ingången till spektakulära Arches National Park. I dessa underbara omgivningar kommer vi att tillbringa kvällen och natten.

Dagens sevärdheter: Million Dollar Highway / San Juan Skyway / Hwy 550; Durango - Ouray, Moab

Dag 6:   Moab, UT & Arches National Park (Upplevelse- och nöjesdag)

Detta är en dag där vi kommer att utforska vilda västern och det finns flera alternativ; Jeep Safari i "Hell’s Revenge" häst safari/ridning (Cowboy tur) eller en tur på Colorado River Scenic Byway till det område där den berömda västra filmen "Rio Grande" filmades med John Wayne ("Tillbaka till framtiden" filmades också här) för att äta lunch och provsmaka lokala viner och utforska John Wayne filmmuseum.
Denna dag kommer vi också att utforska fantastiska Arches National Park. Här kommer du att se du unika klippformationer som tar andan ur dig och som du sent kommer att glömma. Arches National Park innehåller den största koncentrationen av naturliga stenvalv, det 73.000-tunnland stora området har över 2.000 av dessa mirakel skapade av naturen. Arches Park är full med röd, torr öknen, kryddat med de märkligaste eroderade sandstensformationer som finns; tinnar, spiror, balanseradande stenar och valv. Vi avsätter god tid så att alla får fota en av årets viktigaste semesterbilder. På kvällen äter vi en gemensam cowboymiddag och laddar upp inför nästa dags härliga körtur.

Dagens sevärdheter: Utforskning på egen hand, Arches National Park och Moab

Dag 7:   Moab – Park City, UT

Kördag 4: 370 km / 224 miles

Vi lämnar vackra Arches National Park och Moab för att fortsätta vår resa norrut mot Salt Lake City. Vi kör genom Price och Unita-Wasatch-Cache National Forest innan vi kommer till Provo där vi tar en paus. Därefter fortsätter vi till Deer Creek State Recreational Area och dagens sista stopp Park City.

Dagens sevärdheter: Price, Unita-Wasatch-Cache Nat Forest, Deer Creek och Jordanelle Reservoir.

Dag 8:   Park City – Moran, WY                          

Kördag 5:  470 km / 285 miles

Detta är den dag vi sätter kurs mot magiska Yellowstone National Park och börjar körningen på Wild West Run. Vi börjar med att köra genom Evanston till Cokeville Meadows National Wildlife Refuge. Här stannar vi för att njuta av den spektakulära omgivningen. Sen fortsätter vi på bergsvägar tills vi kommer till Palisades Reservoir och cowboystaden Jackson som ligger vid infarten till Yellowstone. Här kör vi in i Snake River och Moran där vi kommer att övernatta.

Dagens sevärdheter: Cokeville National Wildlife Ref, Palisades Reservoir, Snake River, Moran

Dag 9:  Moran – Cody, WY     

Kördag 6: 330 km / 200 miles

Välkommen till förmodligen en av turens mest spektakulära höjdpunkter. Dagen är fylld av unika och ovanliga upplevelser. Vi kör på en av amerikas mest populära motorcykelvägar; Wild West Run (Jackson - Yellowstone Lake) in i fantastiska Yellowstone. Vi kör längs med Jackson Lake och förbi Yellowstone Lake innan vi fortsätter vidare till Old Faithful Geyser - som fortfarande är en av de mest aktiva gejsrar med sina förutsägbara utbrott ungefär var 90:de minut. Här tar vi oss tid att utforska området och äter lunch i detta spektakulära landskap. Förmodligen ser vi ett av Old Faithful utbrott medans vi är i området.
Efter Old Faithful Geyser fortsätter vi vidare in i Yellowstone och kör den berömda Grand Loop Road. Vi stannar vid Artist Point för att njuta av den fantastiska utsikten innan vi fortsätter till Yellowstone Lake, kör genom Fishing Point och längs insjön. Den sista etappen går till Cody, staden är uppkallad efter William Frederick Cody - mera känd som "Buffalo Bill".
Buffalo Bill hade en central roll för skapandet av Cody. Där finns det flera museer och sevärdheter om honom och vilda västerns historia (vi besöker några av dem, bland annat Buffalo Bill Center of the West). Vi kommer att stanna i Cody två nätter.

Dagens sevärdheter: Wild West Run, Jackson Lake, Yellowstone Lake, Old Faithful Geyser, Grand Loop Road, Artist Point, Fishing Point, Cody.

 

Dag 10:  Chief Joseph Scenic Byway - Beartooth Highway 

Dag 7: 364 km/220 miles

Det är dags för resans höjdpunkt; körning på fantastiska Beartooth Highway!(Rankad som USA:s bästa/nr 1, motorcykelväg).
På vägen upp till Beartooth Pass kör vi spektakulära Chief Joseph Scenic Byway som är en trevlig uppvärmning på äventyret som väntar. Beartooth Highway har inte nått sin ikonstatus bland bikers över hela världen utan anledning; var förberedd på unika slingrande bergsvägar upp och ned för berget, med hårnålskurvor och vidunderliga vyer. Detta kommer också att vara resans mest krävande etapp.
Vi kommer att köra i ett behagligt tempo, ge alla gott om tid att njuta av åkturen och utsikten. Njut och ha kameran redo - du är nu på en av världens bästa motorcykelvägar. Det är en upplevelse du inte kommer att glömma! 

Vi äter lunch i den lilla mysiga bergsstaden Red Lodge innan vi vi vänder om och kör samma väg som vi kom. Denna dag kommer du alltså köra Beartooth Highway och Chief Joseph Scenic Byway i båda riktningar. Efter att vi kommer tillbaka till Cody så besöker vi "Buffalo Bill’s center of the west" och utforskar denna mysiga stad. Middag äter vi självklart på Buffalo Bill’s Irma Hotel.

Dagens sevärdheter: Beartooth Highway, Chief Joseph Scenic Byway, Beartooth Pass, Red Lodge, Buffalo Bill’s center of the west, Irma Hotel, Cody.

Dag 11:   Cody – Gillette, WY                                                                                             

Kördag 8: 408 km / 246 miles

Vi fortsätter att köra på roliga backroads och fantastiska motorcykelvägar.

Vi sätter kurs österut mot Lovell och Bighorn Lake. Därefter kör vi igenom Bighorn National Forest och Bighorn Canyon för att köra spektakulära Baldy Pass Medicine Wheel (Scenic) Passage. Vi gör ett stopp vid Baldy Pass innan vi fortsätter vidare och kör Cutler Hill Medicine Wheel (Scenic) Passage (Vi är övertygade om att ditt leende kommer att sitta som klistrat). Nästa stopp är den lilla cowboystaden Sheridan - där äter vi lunch och besöker stadens lilla bergsbryggeri. När energilagret fyllts upp fortsätter vi söderut mot Buffalo och Gillette - där kommer vi att övernatta.

Dagens sevärdheter: Bighorn Canyon & National Forest, Baldy Pass Medicine Wheel Passage, Baldy Pass, Cutler Hill Medicine Wheel Passage, Sheridan

Dag 12:  Gillette – Deadwood, SD                    

Kördag 9: 257 km / 155 miles

Vi fortsätter på roliga vägar till Keyhole Reservoir och Devils Tower. Här njuter vi av omgivningen och spektakulära klippformationer. Sen beger vi oss mot Sundance (staden är uppkallad efter den indianska Sun Dance ceremonin), som också var den berömda bankrånaren Sundance Kid hemstad. Vi gör ett stopp vid statyn av Sundance Kid innan vi kör genom Spearfish Canyon - en slående vacker natur, som en målning som bara naturen själv kan skapa. Nästa stopp är Deadwood där vi tillbringar resten av dagen och övernattar.

Vi besöker "No 10 Saloon"där Wild Bill Hickock blev skjuten när han spelade poker(kortkombinationen han satt med när han blev skjuten som nu kallas "Dead Mans Hand"). Deadwood ligger nu inom ett indianreservat och har därför alla spelrättigheter. Det var också här Calamity Jane (den berömda kvinnligaprickskytten) träffade Wild Bill första gången (senare blev de ett par).

Dagens sevärdheter: Devils Tower, Sundance, Spearfish Canyon, Deadwood

Dag 13: Deadwood - Black Hills Run – Sturgis, SD

(Kördag 10: 280 km / 170miles)

Denna dag kommer vi att köra berömda och populära Black Hills Run.

Första stopp för dagen är Pactola Reservoir innan vi fortsätter vidare till Black Hills Harley Davidson i Hill City, där vi får tillfälle att prata med andra bikers. Vi fortsätter till Crazy Horse Memorial - världens största monument hugget i berg (När det är klart kommer det att vara 195 meter bred och 172 meter högt och vara världens största skulptur. Arbetet finansieras genom frivilliga donationer. När allt är klart är det planerat att bygga även museer och universitet runt skulpturen. Crazy Horse var en Sioux Indian som levde 1838-1877 och var känd för sitt motstånd mot den amerikanska armén).
Nästa punkt på programmet är Custer State Park och Wildlife Loop, detta område trollband General George A. Custer på grund av sin vackra natur och omgivningar. Gör dig redo för en upplevelse utöver det vanliga. Vi kommer att köra bland levande bufflar och andra djur i detta unika naturreservat. Här äter vi också lunch.

Vi fortsätter med att köra roliga Iron Mountain Road till Mt Rushmore (berget med de tre presidenternas huvuden). Efter att vi har smält alla intryck kör vi till Rapid City och kollar in centrum. Efteråt kör vi den korta etappen till Sturgis, hemvist för USA:s äldsta Motorcycle Rally. Till vardags är Sturgis en liten "spökstad" med bara 6.400 invånare. I början av augusti varje år, blommar staden upp och blir ett centrum för 500.000 mc-entusiaster från över 40 olika länder. Sturgis Motorcycle Rally är Amerikas äldsta motorcykelträff (etablerad 1938) och har blivit legendarisk bland bikers över hela världen. Hela veckan är fylld med action och jippon i en spektakulär miljö. Vi parkerar våra cyklar och besöker den berömda Knuckle Saloon!

Dagens sevärdheter: Crazy Horse Memorial, Wildlife Loop, Mt Rushmore, Rapid City, Sturgis

Dag 14:  Sturgis – Alliance, NE                           

Kördag 11: 347 km / 210 miles

Vi lämnar Sturgis och kör åter söderut. Första stopp är än en gång Rapid City. Här tar vi en paus innan vi kör till Scenic där vi börja vår spektakulära körning i Badlands National Park. Badlands robusta skönhet lockar till sig besökare från hela världen. Dessa slående geologiska avlagringar innehåller några av de rikaste samlingarna av fossiler. Forntida däggdjur som noshörningar, hästar och sabeltandade tigrar vandrade här en gång. Parkens 244 tusen hektar består av blandat gräs och prärier där bison, bighorn, präriehundar och blackfoot-illrar lever idag.
Vi fortsätter söderut till Wounded Knee, platsen för "Massakern vid Wounded Knee", som var den sista väpnade konflikten mellan den infödda Lakota stammen (Sioux, Dakota) och den amerikanska armén (29 December 1890). Den amerikanska armén använde sig av fyra Hotchkiss kulsprutor som sköt kraftiga granater femtio gånger per minut, medan Lakota krigarna knappast hade vapen.

När kanonaden stillade låg 153 (män, kvinnor och barn) av 350 indianer döda i snön, 51 var skadade (fyra män, 47 kvinnor och barn) varav en del senare avled . En mycket stolt ögonblick i amerikansk historia.
Den sista etappen går till den lilla staden Alliance där vi kommer att tillbringa vår sista natt "on-the-road".

Dagens sevärdheter: Rapid City - Badlands National Park - Wounded Knee

Dag 15:  Alliance – Denver, CO                          

(Kördag 12: 384 km / 233 miles)

Vårt äventyr längs amerikas bästa backroads går mot sitt slut, det här är vår sista etapp på denna resa. Vi fortsätter söderut och kör till Sidney och Sterling. Sedan vidare till Fort Morgan där vi äter lunch. Nästa etapp är direkt före Barr Lake State Park där vi tar en paus innan vi kör till Denver för att lämna tillbaka cyklarna - ta oss stövlar och byta ut skyddsutrustningen med lite lätare kläder.

Vi tillbringar eftermiddagen i närheten av hotellet. Här äter vi en avskedsmiddag tillsammans och gör oss redo för hemresan.

Dagens sevärdheter: Sterling, Fort Morgan, Barr Lake State Park

Dag 16:  Hemresa Denver

Vi säger tack och farväl till USA:s bästa Mountain & Backroads, Denver och återvänder hem. Gemensam avresa med buss till flygplatsen.

Tack för en härlig resa, ett fint gäng och ett uppriktigt tack för att du valde att resa med JoyRides. Väl genomförd Buffalo Bill & USA Best Mountain Roads äventyr och ha en fin hemresa!
Vi ser dig gärna igen på någon av våra andra turer i USA eller Europa.

aa

a

a