Dolomiterna 12-19/6

2011-01-25

För 6 året. Mc-resa i norra Italien. Efter synpunkter och önskemål från tidigare resenärer så har några förändringar gjorts mot tidigare resor.
 Resan börjar i Hälsingborg. Vi åker nattbiltåget till München från Hamburg. Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära område. Vi kör bland annat också genom den av vingårdar och barrskogar dominerade valle di Cembra. Under hela vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar.  Vi bor förutom biltåget på Hotell av god medelklass där Middag ingår i priset för resan.

För 6 året. Mc-resa i norra Italien. Efter synpunkter och önskemål från tidigare resenärer så har några förändringar gjorts mot tidigare resor.
Resan börjar i Hälsingborg. Vi åker nattbiltåget till München från Hamburg. Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe
som är Dolomiternas mest spektakulära område. Vi kör bland annat också genom den av vingårdar och barrskogar dominerade valle di Cembra. Under hela vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar.
Vi bor förutom biltåget på Hotell av god medelklass där Middag ingår i priset för resan.

På morgonen den 12 juni tar vi oss över sundet, åker genom Danmark tar sen färja till Tyskland över

Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nordtyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på

nattbiltåget till München. Åter på hojarna kör vi via Garmisch Partenkirchen till Österrike och Stubaier Alpen och över passet Timmerjoch. för att avsluta dagen i norra Trentino där vi övernattar.

 

Vi börjar dagen med att kör mot Valle di Non och Passo del Tonale sedan fortsätter vi över Passo Gavia och Passo dello Stelvio för att avsluta dagen i Castelio Molina di Fiemme där vi övernattar.

 

Denna dag tar vi det lite lugnare och kör genom Valle di Cembra och besöker en vin fabrik. Vi återvänder till vårt tidigare hotell i Castelio Molina di Fiemme.

 

Vi börjar denna dag med att köra över passo Manghen och passo Brocon till nationalparken Pale di San Martino. Vi fortsätter över passo Rolle och passo di San Pellegrino till  Viggo di Fassa där vi också övernattar två nätter.

 

Vi kör sedan i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde. Under hela Dolomiterna -vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar, men mc-körningen i Sella-området bjuder på de högsta passen. Några av de berömda passen vi kör över är

Passo Pordi, Passo Sella, Passo Campolongo, Passo Gardena. Näst sista dagen kör vi ner till Bolzano för att på sen eftermiddag lasta våra motorcyklarna på nattbiltåget, för transport till Hamburg.

 

Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne från

Hamburg tillsammans eller i egen takt. För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Resan är trots detta upplagd

så att det med fördel går mycket bra att ha passagerare med.

  

Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder.

 

Vägval.

Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 20 och 40 mil; 40- milsetapperna är till och från tåg. ´

 

Totalt beräknas vi köra cirka 250 mil.

 

Mat och boende.

Boendet är i huvudsak del i dubbelrum på hotell eller

pensionat av god standard. Frukost och middag ingår i

samtliga hotellövernattningar.

På tåget övernattar vi i fyra personer i femplatsers liggvagn.

Du behöver inte ta med sovsäck eller liknande.

 

Kostnad.

14 900 kronor för förare och motorcykel, 10 900 kronor

för passagerare, varav 1000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare.

  

Intresserad av att hänga med

 

Har du frågor, kontakta Örjan Andersson, på 

e-postadressen  0225-13497@telia.com, telefon

till bostaden 0225-134 97 eller mobiltelefon 070-

691 56 36,

 

Mathias Fröjd mobiltelefon 070-6708320

e-postadressen mcfrojd@gmail.com

 

Kansliet 0243-669 70 eller travel@svmc.se

 

Länk till allmänna resevillkor

Boka din resa här: https://www2.svmc.se/travel

Kartorna visar vägen vi åkte respektive år och kan därför skilja på kommande resa.

Kartor från 2008

Kartor från 2009

Klicka för Bildgalleri

Fler Bildgallerier

2009 nr 3

2009 nr 2

2009 nr 1

2008 nr 2

2008 nr 1

-04 till -07


2009 forumet (ny tråd kommer)


Film från resan