Norges Tak Extra, 7-14/8 2015

2015-03-03

I samarbete med Ronnegard Adventure AB, mc-touring.se

Norges Tak Extra 2015, (Extra Resa 2015 med lite annan rutt!) 7-14 Augusti.

Den ultimata sällskapsresan på MC! En resa med SMC Travel och mctouring.se, till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna! Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Resan kommer att ta oss från Gagnef, där vi har vår första övernattning, via Mora och Sälen till Trysil där vi har vår andra övernattning. Vi kör sedan vidare mot Åkreströmmen, Övre Rendalen, Atna och Ringebu där vi når Gudbrandsdalen efter en tur över fjället via Friisvägen. Vi fortsätter upp genom Gudbrandsdalen för att slutligen nå Dombås och tredje övernattningen.

Nu bär det av mot fjordlandskapet ner genom den mäktiga Romsdalen och innan vi riktigt når fram till fjorden svänger vi upp mot Trollstigen. Vi fortsätter sedan vägen ner mot fjorden för att ta färjan över mot Geiranger. I Geiranger har vi sedan vår fjärde övernattning. Här ges möjlighet att ta en kvällstur upp till Dalsnibba 1500 meter över havet. Nästa morgon börjar vi med att färja över Geirangerfjorden till Hellesylt.

Nu går turen vidare ner genom djupa fjälldalar innan vi åter når fjodarna runt Styrn. Härifrån tar vi sikte mot Sognefjord men innan vi når dit passar vi på att ta oss över passet vid Gaularfjell, en av Norges nya spektakulära utsiktsplatser (ska vara färdigställd till 2015). Vi fortsätter sedan ner genom dalen innan det åter är dags för en färjning över Sognefjord, Norges längsta fjord hela 20 mil lång. Fjorden är också på sina djupaste ställen ner mot 1300 meter djup.

På andra sidan fjorden fortsätter vi vår färd på riksväg 13 men här tar vi också nattläger innan vi når Vik längst in i fjorden. Nästa dag är det så åter dags att ta sig an ett pass över Stölsheimen för vidare färd ner mot Hordaland och Hardangerfjorden. Väl där får vi uppleva den nya Hardangerbron med sitt mäktiga spann (1380 meter lång och 55 meters segelfri höjd). Vårt näst sista nattläger har vi i Eidfjord längst in i Hardangerfjorden. Nu avslutar vi Norges Tak med den mäktiga Hardangervidda, men innan vi når upp så tar vi oss genom Måbödalen och förbi den mäktiga Vöringsfossen. Efter Hardangervidda så börjar det så smått plana ut med, norska mått mätt, men innan det är slut med fjällpassager så tar vi oss över Golfjellet till skogsdalarna runt Fagernes. Nu har vi bara en mindre skogsöverfart innan vi når Mjösa, Norges största sjö, där vi har den sista övernattningen.

Sista dagen och hemfärd och då droppar de flesta av en efter en på vår väg mot Sverige igen och den som vill och som det passar följer med för ytterligare en avslutande övernattning i Gagnef (ingår inte i resan men kan bokas mot tillägg 300:-, då ingår boende, frukost och kvällsfika).

Boende

Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytte (små campingstugor som kan vara enkla men också ha dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt så i fyrbäddsstugor sover vi två och i sexbäddsstugor sover vi max fyra.

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan(typ siden) som tar minimal plats i packningen).

Mat

Frukost (som ingår i priset) tillreder vi själv i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Möjlighet till lunch bjuds varje dag mellan 13-14 och skulle något annat gälla så meddelas detta vid frukost (lunch ingår inte i priset för resan). För de som så önskar samlas vi runt 19 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost. Guiderna har med sig kaffepulver och thepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset). Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Kostnad

Pris Förare 7400 kr

Pris Passagerare 6400 kr

I priset ingår 7 övernattningar i 4-6 bäddsstugor eller vandrarhem, frukost(som vi guider inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag) samt alla bom- och färjeavgifter efter resan rutt (gäller inte vid utflykter som t.ex Dalsnibba som är frivilligt alternativ). Var och en betalar själv bränsle samt övrig mat och privata utgifter.

Intresserad av att hänga med

Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 072-2046200 eller Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.

Det går ockå bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70 (Växel).

Särskilda villkor: Arrangören har rätt att ställa in resan om antalet platser inte fylls upp till 75 procent eller om arrangörens guide/er blivit sjuk/a och inte på ett för resan lämpligt sätt kan ersättas. Om resan ställs in betalas hela beloppet för resan tillbaka, även anmälningsavgiften. Allmänna villkor: Vi hänvisar till Konsumentverkets Allmänna villkor för paketresor - Konsumentverket. Researrangören håller också nödvändiga resegarantier.

Arrangör: Den här resan görs av Ronnegard Adventure AB, mctouring.se i samarbete med SMC Travel AB.

Boka din resa här

a

a

a

 

 

 

a