Rumäniens dolda skatter, 31 augusti-15 september

2018-11-13

Vi upprepar vår succéresa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona-Gdynia kör vi genom Polen där vi övernattar i Krakov och besöker saltkatedralen och Auschwitz-Birkenau. I Rumänien kommer vi att stanna i bland annat i Oradea, Bran och Deva. Vi besöker Draculas slott och det kungliga slottet i Transsylvanien. Vi kör Transfågarasan och Transalpinan två av Europas vackraste vägar. På vägen hem övernattar vi i Slovakien och Polen. Detta är vår allra längsta resa, cirka 500 mil, och den är lämplig för dig som har kört mycket MC. Resan har långa dagsetapper och många av vägarna i bergen är branta och har tuffa serpentiner.

Boka resan här.

SMC resevillkor

Resan dag för dag.

Resans profil 

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 13 700 kronor
Passagerare: 12 700 kronor
Enkelrum: Vill man ha enkelrum kan man själv fixa det på hotellet om det finns. 

I priset ingår
- Färja Karlskrona – Gdynia tur och retur inklusive boende i fyrbäddshytt, MC, middag och frukost
- Motorvägsavgifter i Polen och Ungern
- Tretton nätter i dubbelrum på hotell eller pensionat inklusive frukost. 
- Guidning

I priset ingår inte
- Övrig mat och dryck
- Bränslekostnad
- Inträde till bad, sevärdheter och utflykter
- Försäkringar 

Resan och körvana
Detta är vår resa med längst körsträcka. Den innehåller allt; vacker natur, god mat, stora sevärdheter och dolda platser i miljöer dit turister sällan kommer. God MC-vana krävs av deltagarna. I resan ingår långa dagsetapper på motorväg och körning i tät stadstrafik. Många av vägarna i bergen är branta och har tuffa hårnålskurvor. De långa sträckorna och dagsetapperna är främst på väg till Rumänien och på resan tillbaka. I Rumänien är det kortare men mer krävande dagsturer. En Knix-kurs innan avresan rekommenderas varmt! 

Resan dag för dag.  


Vacker natur utlovas på resan. 

Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort tas med.
- Medtag pass eller nationellt ID-kort.  
- Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
- Försäkringskassans sjukförsäkringskort. 
- Registreringsbevis i original
- MC-försäkringsbevis (grönt kort)  

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan.
Ronny Jansson, telefon:  070-575 0791, E-post 
Ana Jansson, telefon: 0760-193 302 E-post 

Våra guider på resan Rumäniens dolda skatter 
Ronny Jansson är född och uppvuxen i Uppland och är 53 år gammal. Han har ett genuint intresse för fordon och tog därför MC-körkort vid 16 års ålder. Ronny jobbar som busschaufför och körde hjälpsändningar ideellt till Rumänien två gånger om året mellan 1990 - 1995. 1993 gjorde Ronny en resa på MC till Rumänien då han friade till Ana. Han örde under många år en Honda CB 650 men har nu bytt upp mig till en Honda Pan European.
Ronny och Ana har fyra gemensamma barn: 19, 17, 17 och 15 år. Med tanke på barnen har det mest blivit bilresor genom Europa.  På den här resan vill han visa er mina favoritställen i Polen och Rumänien. 

Ana Jansson är född och uppvuxen i Deva, Rumänien. Hon flyttade till Sverige 1996 och är utbildad sjuksköterska. Ana har bland annat jobbat på akuten i Uppsala, nu jobbar hon som specialistsjuksköterska i anestesi på en öron-näsa hals operationsavdelning i Uppsala.

Ana älskar att resa, köra motorcykel, läsa böcker och jobbar ideelt för en hjälporganisation som bland annat är involverade i ett projekt för att hjälpa romer i hennes hemstad, Deva. När Ana bodde i Rumänien reste hon runt i landet en hel del, vandrade i bergen och upptäckte många vackra platser som Ana gärna visar och berättar mer om. Hon kör en Suzuki Savage men Rumänien kommer Ana att visa från Ronnys bönpall. Hon vill visa er platser i Rumänien dit inga turister annars hittar. 

 Ana och Ronny på väg mot Rumänien 2018


Den berömda vägen Transfågarasan 

 


Vi besöker många vackra städer under resan 

 


Kor

 


Liten väg i Rumänien

 


Det kungliga slottet

 


Fikastopp

 


I Rumänien kommer vi att besöka många sevärdheter.