Södra Frankrike och Moseldalen 23/5 - 6/6 2015

2014-09-16

Tyskland och södra Frankrike våren 2015 med Moseldalen, över Route Napoleon till Rivieran och Provence .

 

En resa för dig som tycker om att köra långt med MC, se och uppleva nya platser. Resan kommer att gå genom Moseldalen i Tyskland, över Route Napoleon till Rivieran och Provence.  Den här resan innehåller det mesta som man kan önska om man gillar mc- åkning och upplevelser / sevärdheter längs vägen.

Våren och sommaren kommer tidigt till Sydfrankrike, landskapet är omväxlande, bitvis mycket vackert och fullt med sevärdheter. Romarna fanns här och lämnade många minnesplatser efter sig, akvedukter, amfieteatrar m.m.
Dagstemperaturen  brukar vara mellan 20 till 25 grader på och i närheten av Rivieran.

Vi startar lördagen den 23 maj med nattfärja ut från Trelleborg till Travemünde. Genom Tyskland kommer vi att köra mest  på Autobahn på utresan och lite mer blandade vägar på hemresan. Detta för att hinna vara ett antal dagar i Provence.  Några enstaka dagar på resan kommer att vara tuffa transportsträckor medan andra dagar består av  mysiga turer med sevärdheter och nya miljöer med korta körsträckor.

På motorväg bör du kunna hålla en marschfart på 120 till 130 km i timmen och på vanliga vägar följer vi hastighetsbestämmelserna.

Sevärdheter:

Moseldalen, floden med branta sluttningar ringlar genom ett vackert vinlandskap  med trevliga samhällen som Cochem och Bernkastel.

Route Napoleon sträcker sig från Grenoble ner till Medelhavet  och korsar en vacker del av de franska alperna. På en del ställen har floder grävt ner sig och bildat kanjonlandskap. Vägen går ibland högt uppe och ibland nere bredvid floden. Det är ett mycket vackert landskap vi reser igenom.

Parfymstaden Grasse ligger längs vår väg, med besök på parfymfabrik om så önskas.

Nere vid Rivieran är det ett myllrande folkliv. Det är tätt mellan orterna och den ena berömda orten avlöses av nästa. Nere i hamnarna trängs stora dyra båtar och det är ibland svårt att hitta parkering till och med för en mc.

Avignon ligger strategiskt nästan mitt i Provence. Här skall vi bo 4 nätter. Staden var under en period till och med säte för påvestolen och det är en fin gammal stad omgiven av en stadsmur med massor av sevärdheter.

Vi besöker några kända byar, till exempel Roussillon där man brutit ockra och alla husen är målade med olika nyanser av ockra. Gordes, en annan vacker by, samt klostret Abbaye Notre-Dame de Sénanque som är ett cistercienserkloster.

Den 2000 åriga romerska akvedukten Pont du Gard ligger 5 mil väster om Avignon.

Söderut  besöker vi  staden Arles som har en romersk amfiteater.

Det berömda träskområdet Camargue där vi kan se flamingos om vi har tur, och den lilla staden Santa Maries de la Mer. Vi beösker också staden Aigues Mortes som är omgiven av en stadsmur som var skyddet mot pirater.

Hela södra Frankrike är ett turistområde! Det finns gott om små restauranger och det franska köket brukar inte göra sina gäster besvikna. Många restauranger erbjuder menyer i olika prisklasser och i matvaruaffärerna erbjuds ett utbud av picknickmat till lunch att välja efter eget tycke och smak.

Har du dessutom lite plats i väskorna kan du köpa med dig några flaskor vin direkt från odlaren.

Glöm inte din kamera för att föreviga reseminnen och  badbrallorna åker med i år också, ett dopp i Medelhavet brukar kännas skönt. Gå gärna in på Google och titta på de orter eller namn vi besöker så får du en försmak av vad du kommer att se på resan.

På hemvägen kommer det att finnas möjlihet att besöka Bugattimuseet i Mulhause.

Vi äter middag tillsammans på kvällarna men var och en betalar sin mat och dryck själv. Lunch handlar vi på snabbköp och intar i det gröna. 

SMC Guide Jan Barath. 

 

Pris Förare: 14 300 kr

Pris Passagerare: 12 800 kr

 

Detta ingår i priset:

  •  Färjebiljetter och plats i 4 bäddshytter.
  •  Samtliga hotellövernattningar i dubbelrum med eget badrum,  frukost ingår. (Enkelrum kan sannolikt ordnas mot tillägg). Vi kommer att bo på enklare hotell för att hålla priset på resan på en rimlig nivå. 
  • Guidning

Detta ingår inte i priset:

  • Måltider
  • Inträden
  • Motorvägsavgifter
  • Bensin
  • Avbeställningsförsäkring

 

 

Max 14 MC.

Om du har några frågor kontakta Jan Barath tel.mobil 0760-266162 eller 0511-59213,mailadress: jan.barath@telia.com eller SMC:s kansli 0243 - 66970 mail:

info@svmc.se

Boka din resa här

Resevillkor SMC Travel 

a

a

a