Kaliforniens bästa MC-vägar 28 september - 8 oktober

2017-11-01

Detta är en nio dagars tur i Södra Kalifornien som täcker det mesta av vad delstaten har att erbjuda. Vi börjar med en dag i Los Angeles och lär känna både motorcyklar och trafik. Vi passar på att besöka kända landmärken och kör fina MC-vägar i närområdet. Sedan fortsätter resan upp i bergen via Mt Wilson, Wrightwood och Big Bear-området för att utforska vägarna runt den närmaste skidorten. Resan går vidare mot Las Vegas, över Death Valley upp mot Monterey. Vi vänder neråt mot Los Angels på Pacific Coast Highway ner mot Los Angeles igen med avstickare över vissa bergsvägar. Totalt kör vi omkring 240 mil varav 90 mil går på motorväg. Den här resan är till för dig som verkligen gillar att köra MC. Vi har ganska långa dagsetapper och mycket kurviga, kuperade och utmanande vägar.

Boka resan här. 

SMC Travel resevillkor

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Pris
Priset på resan avgörs av vilken MC du vill hyra .
Kalifornien 1: 26 300 kronor (HD Sportster 800/1200 eller Triumph Tiger 800)
Kalifornien 2: 30 300 kronor (HD Elecdtra Glide, HD Street Glide, HD Road Glide, HD Road Kind, HD Dyna Low Rider, HD Fat Boy, HD Heritage Softail)
Kalifornien 3: 32 800 kronor (BMW  R1200GS)
Passagerare: 13 300 kronor
Enkelrum:  På några resor finns möjlighet att boka enkelrum. Detta måste först undersöka med guiden på resan, då får du också prisuppgift. Finns möjlighet att boka enkelrum får vi ett meddelande av guiden. Sedan skickar vi faktura till dig för enkelrumstillägg.

 I priset ingår 
- Guide
- Tio nätter på hotell, på vissa ingår frukost
- Transfer i Los Angeles
- Hyra av motorcykel nio dagar från Eagle Rider, valfri modell. Du bestämmer MC-modell, pris varierar och avgör resans slutpris. 
- MC-försäkring + Extra försäkring EVIP Zero Theft and Damage Waiver. Försäkringen eliminerar krav på föraren för skador han/hon vållat under körning och begränsar självrisk vid stöld till USD 1000 och  Extra liability försäkring MC, USD 15/dag (för skador på tredje part). Dessutom ingår Road side assistance och modellgaranti (du får den MC du bokat). 

I priset ingår inte
 Flyg t  o r Los Angeles (guiden tipsar om flyg)
- Reseförsäkring för deltagare
- Digitalt inresetillstånd USA
- Bensin (f n 7 kr/liter)
- Personliga utgifter som mat och dryck
- Entrébiljetter till sevärdheter 
- Personlig skyddsutrustning - medtag egen hjälm och skyddskläder
- Följebil finns inte, du har packningen på motorcykeln. 

Allmänt om resan och körkunskaper
Detta är en MC-resa i Södra Kalifornien med betoning på MC-körning. Vi kör längs kusten, vi kör i bergen, vi kör genom öknen Death Valley och vi tar en avstickare till LAs Vegas. Totalt kör vi omkring 240 mil varav 90 mil går på motorväg. Den här resan är till för dig som verkligen gillar att köra MC. Vi har ganska långa dagsetapper och mycket kurviga, kuperade och utmanande vägar. Du ska kunna köra MC i grupp, kunna hålla motorvägstempo och klara av att hantera en motorcykel  på branta och kurviga vägar.

Resan dag för dag - en sida med kartor

Frågor om resan
Besvaras av guiden Magnus Jansson, telefon:  070-549 29 79, e-post.

Vem är Magnus Jansson?
Magnus bor på Mälaröarna utanför Stockholm och har gjort så i stort sett i hela sitt liv med ett kortare avbrott på ett par år då han levde i Redondo Beach, Los Angeles. Magnus tog MC-kort som 40-åring (klassisk kris?) och har kört MC i tolv år.

Magnus jobbar som resande konsult och är utanför Sverige i stort sett alla arbetsdagar. Det gör att han ibland passar på att hyra och köra MC i närheten av de projekt han befinner sig på. Det stora fritidsintresset är MC-körning, både på långa och korta resor.

Exempel på favoritvägar är:
Riala – Brottyby i Norrtälje kommun
Väg 341 mellan Goslar och Clausthal-Zellerfeld i Harz-bergen
Västra delen av Stelvio passet
HWY 138 i San Bernardino County
Mullholland Hwy i Los Angeles County
Sundsvägen väster om sjön Hennan i Ljusdals kommun


Magnus och hans motorcykel

Klicka på bilderna för större format!


Stopp i solen

 Fotostopp

 Härliga kurvor söker vi upp såklart!

 


l
unchstopp på en amerikansk diner.


 


Ibland går vägen mest rakt fram. 

 


Varierande natur och mycket sol får man uppleva under resan.