Norge för den yngre generationen första turen 27 juni-3 juli

2020-11-11

Om du är 35 år eller yngre och är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. I mån av plats kommer SMC-medlemmar över 35 år att beaktas. En nyhet för 2021 är att vi arrangerar Norge för den yngre generationen två gånger, 27 juni till 3 juli samt 21 augusti till 27 augusti.

Resan inställd p g a corona.

Boka resan här   


SMC Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare/Passagerare:  6 200 kronor
Enkelrum: Finns ej på denna resa

I priset ingår:
- Guidning
- 6 st. övernattningar i 2-5-bäddsstuga
- Inträde till Dalsnibba
- Samtliga 3 st färjor
- Bompeng

I priset ingår inte:
- Mat, fika, dryck
- Bensin
- Försäkringar
- Inträde till tungvattensmuseet i Rjukan

Resan dag för dag

Boende/mat
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig sängkläder och/eller sovsäck. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon så skulle önska.

Övrigt
Dagsetapperna är mellan 12 och 43 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst med lämplig hoj ska kunna följa med på resan, varför vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra sist för att hålla ihop gruppen.


Deltagarens förkunskaper
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet. Du bör inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel. Vi rekommenderar att du genomgår SMCs knixkurs före avresa för att få ut maximal upplevelse av resan.

Deltagarens ansvar 
- Giltigt körkort 
- Reseförsäkring (genom hemförsäkring eller genom kortköp) 
- MC-försäkring
- Registreringsbevis i original

Guiderna
Jarno Ylivirta och Björn Granberg kör båda Yamaha Super Ténéré och bägge är rutinerade motorcykelförare. Jarno är 43 år och bor på Värmdö och jobbar till vardags som tekniker på AFRY. På fritiden har han i flera år agerat reseledare på uppskattade gruppresor i Sverige, Norge, Finland och Centraleuropa. Jarno kör 3000-4000 mil om året.

Björn är 46 år och bor i Västervik. Till vardags jobbar han inom IT och på fritiden håller han i grusguidningar och kör 3000-3500 mil per år.

Vid frågor om resan kontakta Jarno Ylivirta på 070-518 82 17

Vi garanterar en resa med mängder av upplevelser, minnen och vänner för livet på Norge-resan för den yngre generationen med Jarno och Björn. 

Gruppbild vid Jotunheimen

Aurlandsfjorden

Lysebotn

Gruppbild vid Lysebotn

Jotunheimen

Längs med vägen i Jotunheimen

Trollstigen

Aurlandsfjället