Toscana 2-16/8

2011-01-25

Följ med på en resa till hjärtat av Italien nämligen Toscana. Vår bas kommer under fyra dagar att vara den svenskägda vingården Terreno som ligger ett par mil söder om Florens. Härifrån kommer vi med Mc att ta oss till några av Europas mest förtjusande byar och städer, till den vackraste och bördigaste delen av Italien och till platser där några av världens finaste viner framställs. 

Vi kommer att få en guidning och provsmakning av gårdens egna viner och även få avnjuta en fantastisk toscansk lunch. Ett besök i Florens som är en av västvärldens rikaste konststäder med bl.a den storlagna bron Ponte Vecchio byggd 1385 och som var den enda bron över floden Arno som inte sprängdes under andra världskriget. Katedralen som idag anses som ett av renässansen mästerverk. Baptisteriet med Paradisporten av Ghiberti som han ägnade tjugo år av sitt liv till. Här finns också det världskända Galleria degli Uffizi, där det finns verk av alla de stora renässansmålarna bl.a Botticelli, Rafael och Giotto. Davidstatyn av Michelangelo finner vi i Galleria dell´ Accademia.

 

Vi börjar vår resa med färja från Göteborg till Kiel och därefter tar vi biltåg från Hamburg till Verona och sedan mc ner till vingården. Vingården ligger på slutningarna ovanför den lilla byn Greti och det är en 1100 meter lång grusväg som tar oss upp till gården där vi bor i fyra nätter. Vi kommer att i några dagar köra mc i ett fantastiskt böljande landskap med olivlundar, vinodlingar och besöka några underbara medeltidsbyar.

 

Vår resa går sedan norrut till Rovereto som ligger i öster om Gardasjön som med sitt turkosfärgade vatten är en av de vackraste sjöarna i sydeuropa. Här bor vi i tre nätter och det finns många härliga mc vägar både som tar oss upp i bergen eller längs med Gardasjön. Vi får två dagar där det finns möjligheter att utforska på egen hand eller tillsammans med gruppen.

 

När vi lämnar Italien så gör vi det över Timmelsjochpass och kommer då in i Ötztal i Österrike. Vi bor på en platå i byn Niederthai, här bor vi tre nätter och här finns fantastiska möjligheter för er som vill lämna mc:en en dag och istället bege sig ut på vandring i bergen. Vill man istället ut på lite skattefri shopping så kan man åka till Samnaun som är ett frihandelsområde i Schweiz och hit är det 10 mil.

 

Vi avslutar resan med några timmar i Munchen för att sedan ta natt tåget åter till Hamburg och nästa dag färjan tillbaks till Göteborg.

Vägval

Du har möjlighet att hela tiden köra med guide men med hjälp av en enkel roadbook kan du lätt köra på egen hand. Vi kör på allt ifrån smala kurviga passvägar till Autobahn och samtliga vägar med undantag av vägen upp till vingården är asfalterade. Dagsetapperna  varierar mellan 10 – 35 mil. Du bör ha fysik för att klara att gå mellan stugorna och vingården, en kuperad promenad på 20 – 30 minuter.

Mat och boende
På vingården bor vi i stugor med tvåbäddsrum och självhushåll, övriga boenden är hotell med dubbelrum där frukost ingår.

Kostnad

18 900 kronor för förare och motorcykel, 16 900 kronor för passagerare,    I priset ingår färja Göteborg-Kiel t o r, biltåg till Italien, biltåg Tyskland, boende på hotell med frukost och sightseeing.

Intresserad av att hänga med?
Har du frågor, kontakta:
jonas.wachenfeldt@swipnet.se Telefon: 0570-191 87.
Det går också bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70.

Antalet platser till denna resa är begränsade och efterfrågan stor. Anmälningarna kommer att behandlas i den turordning de kommer till SMC Travel.

Här bokar du din resa: https://www2.svmc.se/travel

Länk till allmänna resevillkor

 

Klicka för Bildgalleri