Grussafari På gränsen 5–10 augusti

2021-11-02

2022 blir det tredje året för Grussafarin ”på Gränsen”. Vi genomför ett grusäventyr i Värmland, Dalarna och på gränsen till Norge. Det blir halvpension där frukost och middag, boende och guider ingår. Vi kör på små slingrande grusvägar och traktorvägar genom djupa skogar och förbi mängder av sjöar. Dagsetapperna är mellan 25 och 30 mil varav merparten grus. Man kan köra med alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är varierande. Du bör vara van grusvägsåkare och behärska din MC oavsett underlag.

Boka resan här  

Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 8 000 kronor
Enkelrum: Finns inte på denna resa

I priset ingår
- Fem nätters boende i vandrarhem/stugor
- Fem middagar
- Fem frukostar
- Guidning

I priset ingår inte
- Personliga utgifter i övrigt
- Lunch
- Bensin
- Försäkringar

Boende & mat
Vi kör ett upplägg med fasta boenden och några dagsturer utan packning. Under resan har vi fem övernattningar i vandrarhem/stugor. De två första nätterna sover vi på Naturcamping Lagom i Gräsmark, sedan en natt på Letafors Herrgård och slutligen två nätter i Fattigskogens Vildmarksby Yttermalung.

Stugorna/boendet är utrustade med sänglinne, så Du behöver inte ta med det i packningen. Spara lite plats i packningen för lunchpaket som vi kan behöva fixa för körning några dagar i obygderna.

Vi kör i en grupp med ”sweeper” och s.k. ”cornerman”. Vi kör 90 procent grus på allt från gamla traktorvägar till snabba grusvägar och även några bitar krokig och rolig asfalt. De dagar vi kör utan packning och kommer tillbaka till samma sovplats kan deltagarna använda till egna turer om önskemål finns.

Det är ingen enduroresa, även om en del kortare avsnitt kan vara krävande. Underlaget varierar en hel del, så det krävs att du har riktiga offroaddäck på resan. Utrustningslista för människa och maskin skickas i god tid före avresan.

Körkunskaper
Du bör vara van vid gruskörning och kunna köra avslappnat för att kunna njuta av dagsetapper på mellan 25 och 30 mil varje dag. Det kan dessutom variera beroende på väder, vägval och körflås. Du bör klara 20 mil mellan tankningarna på några ställen, men de flesta dagar är det max 15 mil mellan tankningarna. Guiderna Jan och Per hälsar dig välkommen på ett spännande äventyr i glada vänners lag!

Resan dag för dag

Deltagarnas ansvar
- Covidpass
- Giltigt körkort
- Reseförsäkring - kolla ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring

Frågor om resan
Besvaras av Jan Westergren 070-333 94 50, e-post eller Per Sjöberg 070-670 41 50, e-post

Guider
Jan Westergren är en gla´jössehäring från Arvika, som alltid har en historia att förmedla och alltid är nära till skratt. Har under åren kört många mil på två hjul på varierande underlag. Tycker att en ”riktig” Mc har en cylinder o kickstart.

Per ”BanditPer” Sjöberg är också värmlänning o tycker att den finaste sång som finns är: Ack Värmeland du sköna. BanditPer kommer inte från något kriminellt, utan från att han kört sin Bandit i över 11 000 mil på alla underlag från racetrack till storskogen.

Våra guider Jan Westergren och Per Sjöberg

 

Safari, vägarna kan bli riktigt små ibland.

På gränsen i de djupa värmländska skogarna.

Paus vid fäbod

Aktiv MC-körning kräver en vilopaus lite då och då

Här slutar allmän väg

Vattenfall mitt i skogen

Spektakulär utsikt!