Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna kring vår kursversamhet. Vänligen ta dig tiden och läs igenom detta innan du kontaktar oss.

Varför måste jag gå stegen i turordning?
Vår utbildning bygger på fyra steg. Varje steg är en del och varje del är en byggsten i konsten att framföra sin motorcykel. Vi vill i största möjliga mån säkerställa att deltagarna tillgodosett sig all kunskap i ett steg innan de går vidare till nästa steg.
Det vi vet är att de flesta som kommer till steg fyra, individuell coachning. behöver träna på steg ett som handlar om motorcykeln.

Varför har ni tvåårsgräns för senaste genomförda steg?
Utbildning är en färskvara och för att inte behöva repetera för mycket från förra steget vill man att deltagarna ska ha kunskaperna från föregående steg i färskt minne.

Jag hittar inte mitt medlemsnummer och behöver det för att anmäla mig. Vad har jag för medlemsnummer?
På den här sidan kan du skriva in ditt personnummer och få ditt medlemsnummer skickat till din e-post.

Kan jag besiktiga min MC kvällen innan en kurs?
Normalt går det inte, om inte annat anges i informationen som går ut någon vecka innan kursdatum.

Mina däck är ganska slitna, måste jag byta däcken innan kursen?
En kursdag sliter mer på däcken än att köra i trafiken. En normal kursdag kör du cirka 25 mil. Därför är det bra att komma med däck i så bra skick som möjligt. Är däcken alltför slitna så får du inte delta i kursen.

Min MC låter ganska mycket, är det ok?
Alla banor har sin db-gräns. Har du orginalsystemet kvar så montera det till kursdagen. Om du inte har orginalsystemet kvar och misstänker att du låter för mycket så finns det "db-killers" att köpa hos MC-handlare. Den kostar normal någon hundring. Risken är att om du låter för mycket så får du inte köra kursen.

Vad är det för regler kring fotografering och filmning på SMC:s kurser?
Det är många som vill fotografera och som vill bli fotograferade på våra kurser. Det tycker vi är kul, men vissa regler måste efterföljas. Läs om det här.

Jag är anmäld till en kurs, kommer jag att ha kul?
Japp, det lovar vi. Det är hur kul som helst att köra på bana under säkra former.