Välkomna!

Här är samlad praktisk information inför och under examineringen i Uppsala 29 augusti - 1 september 2024.

Titta in här då och då, informationen kommer uppdateras löpande.

 Här kommer lite nyttig information inför kommande examinationshelg:  

 • Boende är på Scandic Nord
 • Vi startar torsdag 19.00 – 21.00  med inskrivning och säkerhetsgenomgång av din motorcykel och utrustning. Ta med körkort samt ficklampa då ljuset kan vara svagt i kvällningen. Viktigt att din MC är besiktigad och försäkrad samt i trafiksäkert skick. Om du är förhindrad att komma innan 21.00 på torsdagskvällen så ska inskrivning och säkerhetsgenomgång vara genomförd allra senast fredag morgon då inskrivningen är öppen 07.30-07.45.
 • Tänk på att vi kommer tillbringa större delen av dessa dagar utomhus oavsett väderförhållande!
 • Schema kommer att uppdateras kontinuerligt.
 • Förbered dig väl för att kunna genomföra både teoretiska och praktiska uppgifter ur...
 1. Full Kontroll och Bra Tänkt maj 2020. 
 2. SMC Råd och Riktlinjer Grunddokument 3.0.7 
 3. SMC Grundkurs ver. 3  
 4. SMC Kurvkurs, Bilaga Råd och Riktlinjer 1.0.1  
 5. SMC Prova på grus 1L enligt SMC Gruskurs, Bilaga Råd och Riktlinjer ver 3  
 • Fredag morgon åker vi MC ut till banan och startar de teoretiska delarna i ett konferensrum. MC körning med full utrustning på startar efter lunch på fredagen.  
 • Till din hjälp har du hela examinationsgruppen som består av SMC instruktörer till ditt förfogande under hela helgen samt alla dina kommande instruktörskollegor .
 • Kom ihåg att förbereda  en presentation av dig själv innehållande: Namn, motorcykel, fritidsintressen, var du bor, ett MC minne och om det är något mer du vill dela med dig av får du naturligtvis göra det. Presentationen skall vara max 3 - 4 minuter lång. (Gäller ej dig som går kompetensutbildningen!)
 • Meddela vid anmälan ifall du har speciella önskemål angående matallergier, tar blodförtunnande  eller annat av vikt. Om du har frågor är det bara att höra av dig till Kursledaren Tina Lj Malm, 070-543 41 60 eller ordforande@smcuppsala.se
 • Innan vi träffas kommer vi att ha fyra Zoommöten där vi har genomgång av de olika stationerna. Länkar till Zoom kommer via mail i god tid innan.
 • För att koncentrationen hos alla ska vara på topp dessa dagar så tillåter vi inte besök från allmänheten utan vägen till övningsområdet kommer vara avspärrad.

Rörken motorstadion ligger efter väg 288 med ca 16 minuters resväg från Scandic Nord. Examineringens kurvdel kommer ske på Rörken Ring. En 880m alt. 1240m lång gokartbana. Bromsdelen på en närliggande asfaltssträcka som till vardags används av Trafikverket för uppkörningar. Manövergårdsövningarna planeras på depå/parkeringsområdet. Allt ligger centralt inkl sal för föreläsning och lunch/fika/middag. På området finns även omklädningsrum för såväl herr som dam med duschar och sammanlagt 9 toaletter.

SMC står för boende torsdag till söndag. Mat står SMC för fredag tom söndag lunch.   

Varmt välkommen önskar  

Examinationsgruppen  genom KL-Tina Ljungqvist Malm 070 543 41 60 och Staffan Nordin  070 669 77 27