Mälaren Runt 2024

Du är hjärtligt välkommen att delta i Mälaren runt 2024. Som vanligt kör vi den tredje lördagen i augusti som i år blir den 17:e augusti. I år kommer det att vara skyltat hela vägen runt Mälaren. Tänk på att alla stopp inte ligger längs den skyltade rutten, utan är avstickare.

Gilla och följ Mälaren Runt på Facebook. Se kartan över Mälaren Runt längst ner på sidan.  

Aktuell information

Trafikverket informerar om följande trafikstörningar längs vägen.

 

Mälaren runt-dekaler är gratis och Mälaren runt T-shirts säljs här: 

Starten Pampas Marina, Sulas i Strängnäs och Strul i Enköping.

Program Mälaren runt 2024

Observera att nedanstående program är högst preliminärt och kan komma att ändras. Fler programpunkter tillkommer inom kort. 

Start på Pampas Marina klockan 11.00

Starten sker från parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket (Hitta hit). 

De utställare som finns på plats i starten är: Daltons MC serverar fika, Spåra Group GPS Tracker, 

Turinge Kyrka i Turinge

Kl 11.00 - 15.00. Mat och fika.  Hitta hit!

Sulas MC Strängnäs

Kl 10.00 - 16.00. Hojmingel. Läs mer och Hitta hit!

Strängnäs Motorstadion 

Kl 09.00 - 17.00. Prova på att köra Supermoto! Kläder och hoj finns att låna. Föranmälan eller i mån av plats. Kom gärna och titta även om du inte vill köra. Träning inför SM pågår. Läs mer!    Hitta hit!

Dragracing Kjula Dragway

Mer info kommer.

Munktellmuseet i Eskilstuna

Kl 11.00 - 16.00. Motorshow. Läs mer. Gratis inträde mot uppvisande av Mälaren runt-dekalen 2024. Hitta hit. Här hittar du Parkering. 

MC Collection Tidö slott

Kl 11.00 - 17.00 MC-museum. Café. Läs mer! Tänk på att Tidövägen är smal, slingrig och med skymd sikt i flera kurvor. Räkna med mötande trafik. Hitta hit!

Struls Mälaren Runt party i Enköping

Självklart håller Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjuds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämning. Strul har camping på området. Grindarna till Motorgården är öppna dygnet runt från måndagen innan evenemanget. Festbiljett kan köpas vid grinden eller utmed banan.
Strul har genom åren finslipat festligheterna på Motorgården och arrangerar idag ett verkligt kanonpartaj som lockar ett stort antal besökare. Som vanligt är banden hemliga. Dels för att det blivit något av ett signum för festen och dels för att det är en hojfest för hojåkare och ingen musikfestival som är öppen för alla. Hitta hit

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång är det hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlas alla härdade hojåkare som pallar med att köra hela varvet. På plats arrangeras diverse trevligheter. Det finns mat, kalla och varma drycker till försäljning och underhållning med livemusik.
Om så önskas finns även möjligheter för camping hos MCE både natten inför och efter Mälaren Runt. Om ni campar fredag till lördag kan ni haka på en gemensam körning till starten i Solna, men anmäl i förväg till klubben så att du är garanterad campingplats på klubbens gård. Hitta hit.

SMC Appen

Mälaren Runt rekommenderade färdväg finns i SMC Appen. Välj rutter, distrikt SMC Stockholm. Därifrån kan även ladda ner rutten till din GPS. Alla är givetvis fria att köra sin egen väg, hela eller delar av Mälaren Runt.

Karta

För att komma till MC-Collection och Tidö slott, tag höger på Tidövägen efter Kvicksundsbron. 

För att komma till kartan kan du även klicka HÄR.

 

Ladda ner GPX-fil.