1000 kurvor på Teneriffa och Lagomera 9-16 december (Ändrad slutdag till 16/12)

2022-11-03

När vädret är som sämst i Sverige är det evig vår på Kanarieöarna. Häng med och utforska Teneriffa som bland annat har Spaniens högsta berg med tillhörande krokiga bergsvägar och ett lugn så fort man kommer utanför turistorterna på södra ön.
Vi hyr hojar (390-750 kubik ingår, vill man ha större kan man välja detta extra). En dag tar vi också färjan över till den mysiga ön La Gomera och åker runt där en hel dag på ännu mindre vägar, för att ta färja tillbaka till Teneriffa igen på kvällen. Vi bor hela tiden på samma boende och slipper åka med bagage.

Boka resan här

SMC resevillkor

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 13 000 kr
Passagerare: 9 000 kr
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.


Deltagaren ansvarar för följande
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring (en extra försäkring för transport av MC-utrustning t o r flyg och självriskeliminering MC-hyra, t.ex. ”ERV bas” som kostar ett par hundralappar för en vecka kan vara ett bra komplement till din vanliga hemförsäkrings resedel).
- Europeiskt sjukförsäkringskort, beställs av Försäkringskassan
- Tag med egna mc-kläder, men tänk på att det kan bli varmt. Det finns bara några få motorcyklar av varje modell, därför kan vi inte garantera att du får exakt den motorcykel du vill ha. Att boka i god tid hjälper!
- Gå gärna en Knix-kurs hos SMC innan avresa (eller se till att du har motsvarande kunskaper). Då blir körningen mycket roligare på de kurviga vägarna!

Vår guide på Gran Canaria
SMC:s guide på våra resor till Gran Canaria är Micke Westin. Mobiltelefon 0707- 42 32 60. E-post.

Vem är Micke Westin?
Frilansjournalist och författare som i perioder har bott på Kanarieöarna och under den tiden också skrivit en guidebok om de åtta bebodda Kanarieöarna. Han har kört mycket på Kanarieöarna och framförallt på Gran Canaria där han haft en egen motorcykel en längre period. Marocko är däremot ett ganska nytt område att utforska, men Micke har rest en hel del i Afrika tidigare. Han medger gärna att det finns mycket kvar att upptäcka även för honom och påminner om att det krävs en del äventyrslusta av deltagarna för att komma överens med kulturen och standarden i dessa länder i norra Afrika. Det går sällan så smidigt som i Europa.

Hög fart betyder inte mycket för Micke, som föredrar att upptäcka de minsta och krokigaste vägarna i de avlägsnaste hörnen som sällan besöks av andra turister.