Dalarnas Lustgård 12 - 18 Juli 2009

2008-11-22

Upplev Dalarna när det blommar som allra bäst! Vi bor på faschionabla Green Hotel i Tällberg i delat tvåbäddsrum! Vi bjuds en härlig middagsbuffé om kvällen och en rejäl och god frukost var morgon. Vi väljer de roligaste MC vägarna och besöker många, för Dalarna, kända platser!


Dalarnas Lustgård

Dalarnas Lustgård, när det blommar som allra bäst!

Upplev Dalarna när det blommar som bäst! Vi bor på fashionabla Green Hotel i Tällberg som ligger i hjärtat av Dalarna. Vi bor i dubbelrum med halvpension, vilket innebär att vi serveras en härlig frukostbuffé varje morgon och efter dagens härliga MCtur med härliga upplevelser serveras vi Greens goda middagsbuffé

Vi har hotellet som bas och gör dagsutflykter runt Siljan, Västerdalarna och Dalabergslagen. Vi besöker Nusnäs, Mora, Falun och många andra intressanta platser på våra turer.

Självklart väljer vi också de bästa MCvägarna! Vi håller oss till dagsetapper på max 25mil. Vi håller oss till körpass om maximalt en timme i taget. Vi stannar ofta och njuter av Dalarnas Lustgård!

Dag tre är en fridag och då väljer var och en själv om man vill göra en egen tur i omgivningarna eller bara njuta Tällberg och hotellets faciliteter (http://www.greenhotel.se). Självklart bidrar också guiderna med tips om både intressanta MCvägar och sevärdheter värda ett besök.

Vägval
Dag 1 upplever vi östra delen av Siljansområdet och platser som hör till Siljansringen. Vi besöker t.ex Nusnäs och Mora.

Dag 2 tar oss upp längs den västra delen av Siljan med västerdalarna. Vi besöker t.ex Sollerön, Dala-Järna och Nås.

Dag 3 får var och en åka på egen hand. Vi ger tips och råd på fina utflyktsplatser och sköna MCvägar i Dalarna och Siljansområdet. Den som vill kan också ta en dag utan MCåkning och bada och uppleva Tällberg med omnejd, en pärla i sig.

Dag 4 tar oss mot Dalabergslagen, den östra sidan, med Husbyringen och Falugruva.

Dag 5, den sista, då upplever vi den västra delen av Dalabergslagen en bygd starkt präglad av gruvdrift, masugnar och verkstadsarbete.

På våra turer väljer vi lokala vägar och håller oss, så mycket det går, borta från de stora huvudlederna. Vi stannar ofta, minst varje timme, och då gärna på fina platser som bör beskådas och upplevas.

Mat och boende
Vi bor med halvpension i tvåbäddsrum i en underbar Dalamiljö på Green Hotel i Tällberg. Var morgon bjuds vi en härlig frukostbuffé och på kvällen bjuds vi en lika god middagsbuffé. Lunch äter vi ute på någon lokal krog- eller vägrestaurang.

Kostnad
7600 kronor per person som inkluderar hotellboende med halvpension. Var och en betalar själv bensin, olika inträden, lunch och privata utgifter.

Intresserad av att hänga med?
Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498, eller Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.
Det går också bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-66970 (Växel).

 

dalarnas_lustgard_information_2009.pdf

Länk till allmänna resevillkor

 

Dalarnas Lustgård

Klicka på bilden för bildgalleri