Höjdpunkter i Östeuropa 21 maj – 4 juni

2015-10-28

Detta blir en resa med många upplevelser och sevärdheter i östra Europa. Vi kör i försommargrönska med blommande körsbär genom Tyskland, Österrike och Ungern. Vi passerar alperna och kör över Grossglockner. Vi stannar i flera vackra städer i Tyskland, Ungern och Tjeckien och besöker åde stärkande bad och vinkällare. På vägen norrut stannar vi två nätter i de vackra huvudstäderna Budapest och Prag.

Pris
Förare  13100 kronor
Passagerare 12 500 kronor

Ingår i resans pris
Färja t o r  Trelleborg-Rostock för dig och din hoj samt plats i fyrbäddshytt (möjlighet finns att uppgradera till tvåbäddshytt)
12 hotellövernattningar i dubbelrum med frukost
Fyra middagar på vissa övernattningar ingår, dock ej dryck.
Parkering i Budapest och Prag samt motorvägsavgifter i Ungern.
Vägavgift för Grossglocknerpasset.


Ingår inte i resans pris
Frukost på färjan
Bränslekostnader för MC
Övriga måltider
Inträde till bad och sevärdheter

SMC resevillkor

Boka resan här.

21 maj nattfärja från Trelleborg

Samlas vi i Trelleborg för gemensam middag, pratar igenom körsätt och bekantar oss med varandra och tar därefter nattfärjan till Rostock. Miltalen är ungefärliga.

Söndag 22 maj
Vi kör till Bamberg nära Nürnburg, cirka 60 mil.  Det blir mest motorvägskörning, en transportsträcka. Bamberg är en mycket vacker liten stad och vi vill komma fram tidigt för att hinna promenera och se staden. 

Måndag 23 maj
Vi kör till Landeck i Österrike, cirka 40 mil. Blandad körning genom Sydtyskland och Österrike. 

Tisdag 24 maj
Utflykt kring Landeck 25 mil. Bergskörningar på underbara alpvägar med möjlighet till utflykt till Italien och Lichtenstein.

Onsdag 25 maj
Vi kör till Uttendorf nära Zell am See, körning cirka 25 mil. Österrike är vackert som ett vykort, vi kör till nästa övernattning och har möjlighet att besöka Zell am See. 

Torsdag 26 maj  
Vi kör till Millstatt över Grossglocknerpasset, 30 mil. Om vädret tillåter kör vi över Grossglocknerpasset, högsta punkten är 2573 m över havet. Vi stannar till i Heiligenblut och kör på vackra vägar till Millstatt.

Fredag 27 maj
Idag väntar ett nytt land och vi kommer till Sopron i Ungern, 35 mil. Vi fortsätter på lite lägre alper på vackra och krokiga vägar till Sopron som fanns redan på romartiden och har en gammal stadskärna.

Lördag 28 maj
Turen går till vinbyn Villany i södra Ungern 35 mil. Villany ligger på samma breddgrad som Bordeaux i Frankrike och är en av Ungerns bästa vindistrikt. Vi ser oss omkring i byn.   

Söndag 29 maj
Idag kör vi till Eger i nordöstra Ungern, cirka 40 mil. Detta är Ungerns andra stora vindistrikt blad bergen med lövskogar och vinodlingar. H-r finns resterna av en gammal borg där ungrarna på 1500- talet länge höll stånd mot turkarna vid en belägring. Vi njuter av vacker skogsnatur avbrutna av vinodlingar.

Måndag 30 maj
Vi kör till Budapest, cirka 20 mil. Här tillbringar vi 1,5 dag i guiden Jan Baraths födelsestad. Han kommer att visa er runt så att ni får lite kännedom om staden och dess mest berömda sevärdheter, t ex Hjältarnas torg, den äldsta delen av Buda med Fiskarbastiljonen samt innerstaden. Vi hinner även med ett besök på ett thermalbad.

Tisdag 31 maj
Vi är kvar i Budapest. 

1 juni
Dagen består av en transportsträcka till Prag, cirka 60 mil för att komma fram i hygglig tid. 

Torsdag 2 juni
Sightseeing med rundvandring och möjlighet att lära känna gamla staden + lite till i vackra staden Prag.

Fredag 3 juni
Transportsträcka till Rostock cirka 60 mil, gemensam middag för dem som vill och bordning av nattfärja till Trelleborg

Lördag morgon 4 juni
Ankomst till Trelleborg och hemresa på egen hand.

Reservation för smärre ändringar av rutter och boenden eftersom man inte kan boka allting redan i oktober. 

Mat
Vi brukar ofta handla mat och ha en picknickmåltid som lunch eftersom de flesta tycker att det blir för mycket med två  lagade mål mat om dagen. Vi satsar på middag på restaurang på kvällarna istället. 

MC-vana
För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Resan är upplagd så att det med fördel går mycket bra att ha passagerare med. Vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer på. Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder - vi besöker stärkande bad. 

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- Helförsäkring på din MC och försäkringsbrev
- Registreringsbevis i original  

Frågor om resan 
Har du funderingar, kontakta någon av våra guider på resan- Jan Barath, tel:  0760-266162  e-post, eller Stefan Dangardt 076-78 722 79, e-post. 

Guiderna på resan är Jan Barath (till vänster) och Stefan Dangardt (till höger)

Vilka är männen som guidar dig i Östeuropa?

Guider på denna resa är Jan Barath och Stefan Dangardt. De ledde en liknande resa 2014 som var uppskattad.

Jan har gjort ett tjugotal resor i Europa och varit reseledare på 3 resor tidigare genom SMC varav Stefan var co-guide på en. Jan pratar flytande ungerska och en knagglig tyska som brukar räcka till. Resebeskrivning 2014 finns här.