Påsk på MC i USA 8-18 april

2016-05-20

Häng med SMC Travel på vår första USA-resa i egen regi! Vi kommer att köra MC under elva dagar i tre delstater över påsk. Upplev platser som Hollywood, Santa Monica, San Diego, Flagstaff, Las Vegas, Grand Canyon, Hooverdammen och Los Angeles. Resan tar totalt elva dagar och du behöver bara använda fyra semesterdagar!

Läs mer om resan dag för dag. 

Boka resan här.

Pris (baserat på boende i dubbelrum)
Förare 26 000 kronor (max tio motorcyklar)
Passagerare 12 000 kronor
Enkelrumstillägg 4 500 kronor 

I resans pris ingår
- Transfer i Los Angeles
- Hyra av motorcykel nio dagar från Eagle Rider, valfri modell
- MC-försäkring + Extra försäkring EVIP Zero Theft and Damage Waiver. Försäkringen eliminerar krav på föraren för skador han/hon vållat under körning och begränsar självrisk vid stöld till USD 1000
- Inträde Sea World San Diego
- Guide 

I resans pris ingår inte
- Flyg t  o r Los Angeles (guiden tipsar om flyg)
- Reseförsäkring för deltagare
- Digitalt inresetillstånd USA
- Bensin (f n 7 kr/liter)
- Personliga utgifter som mat och dryck
- Entrébiljetter till sevärdheter 
- Personlig skyddsutrustning - medtag egen hjälm och skyddskläder
Extra liability försäkring MC, USD 15/dag (för skador på tredje part)
- Följebil finns inte, du har packningen på motorcykeln. 

Allmänt om resan
En MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 28 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada.  Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen. Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur. Under resan dag för dag finns länk till samtliga hotell vi kommer att bo på.  Resan körs under 1,5 vecka i samband med påsk vilket gör antalet semesterdagar som krävs är begränsade.  

Motorcyklarna och försäkring
Du kommer att köra en valfri hoj från Eagle Rider.  Ange önskemål i bokningen. Vi har minimerat risk för extra kostnader genom att baka in extra försäkring i priset. Däremot ingår inte extra liability försäkring för skador på tredje part, priset är USD 15/dag.  Hjälmarna i USA har inte alltid samma kvalité som våra svenska. Medtag därför gärna egen hjälm och övrig personlig skyddsutrustning. Även om det är varmt rekommenderar vi heltäckande skydd.  

Dagsetapper
Dagsetapper framgår av resebeskrivning dag för dag. Vi kör mellan 10-47 mil per dag. Möjlighet till MC-fri dag i Las Vegas för den som vill göra annat.  

Deltagarens ansvar
Pass - ska vara giltigt minst sex månader efter återesa till Sverige
Digital inreseansökan - måste du ansöka om och betala före resan
Reseförsäkring - ingår i din hemförsäkring eller ingår om du betalar med kort. Medtag reseförsäkringsbevis
Giltigt körkort - internationellt körkort krävs inte av uthyraren 

Flyg
Guiden flyger t o r Stockholm-Los Angeles. Vill du boka samma flyg, får du information av honom. Vill du hellre resa från annan flygplats bokar du detta och möter guiden på flygplatsen eller hotellet. Det är också möjligt att  anlända tidigare till USA eller att stanna kvar i USA när resan avslutas.   

SMC Resevillkor

Guide på resan
Vår guide på resan heter Micke Långs. Micke är finlandsvensk och härstammar från Vörå I Österbotten. Han har jobbat och bott I Sverige och USA I hela sitt vuxna liv. Micke tog mc-kort som 16-åring och har kört mc sedan dess, alltså i drygt 40 år. Pendlar dagligen mellan Stockholm och Norrtälje på sin BMW 1600 GTL (“många mil blir det”).

Han är utbildad musiker/musiklärare och har turnerat I stora delar av världen. Idag jobbar han som rektor vid Roslagens Kulturskola I Norrtälje. Det stora fritidsintresset är resor och äventyr. Han har anordnat ett flertal gruppresor, med och utan mc, I Europa och USA.

Micke är vår allra färskaste guide i SMC Travel. Den första resan som Micke ansvarar för går till en av hans favoritplatser, nämligen västkusten och Kalifornien i USA

Har du frågor om resan, kontakta Micke. Telefon: 073-962 38 63. E-post.


Micke Långs guidar oss mellan LA och Las Vegas under påskveckan 2017

 
Santa Monica Pier kommer vi att besöka

 

Liksom Hollywood!

Vi kommer att köra både på Route 66 och denna väg- Innerstate 15
 

Vi kollar in USS Midway


Och SeaworldGrand Canyon är magnifiktLas Vegas lämnar ingen oberörd