Lübeck - Friedrichstadt 4 - 7/6

2014-10-09

Vi tar oss på våra motorcyklar genom Danmark till Tyskland via färjorna och upplever försommaren på kontinenten. En kortare resa även för dig som inte varit ut på kontinenten själv på hoj! Under fyra dagar hinner vi uppleva och se en hel del av Lübeck, Tönning och även en tur till Heide och Husum.

Dag 1: 4 juni Helsingborg – Lübeck Ca 300 km.

Vi samlas vid Scandlines färjeterminal kl. 08.00.
Vi hinner med att bekanta oss med varandra och gå igenom resan innan färjan avgår 09.00. Genom Danmark åker vi E47. Ungefär mitt emellan Helsingör och Rödby stannar vi för en bensträckare. På färjan över till Puttgarden finns det möjlighet att äta gemensam lunch.
I Tyskland kör vi småvägar till hotellet i Lubeck. Har vi tur och hittar parkering kan vi stanna till vid Timmerdorfer strand för en fika. Efter att ha checkat in på hotellet finns det möjlighet att titta på Lubeck och sedan äter vi gemensam middag på Schiffergesellshaf.

Lübeck är en av de forna Hansastäderna och gamla staden är numera med på UNESCOs värdsarvslista. Holstentor är en av stadens ursprungliga stadsportar och byggdes 1477. I tornet finns en modell av staden från 1650.
Varför inte smaka på lite marsipan? Neideregger café är känt för sina fina marsipankreatoner och väl värt ett besök.
En tur runt gamla staden på rundtursbåt ingår.

Dag 2: 5 juni Lübeck – Tönning. Ca 200 km

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker till Lois far att titta på och eventuellt handla MC-tillbehör och kläder. Vi fortsätter sedan på småvägar ner förbi Plön som är ett tyskt semestermål. Vid Rendsburg korsar vi Kielkanalen med linfärjan, Schwebefähre. Vi stannar för lunch eller fika vid kanalen och med lite tur passerar det några fartyg under tiden. Därefter kör vi ner till Friedrichstadt där vi tittar på staden som kallas Nordtysklands lilla Amsterdam på grund av sina kanaler och originella gavelhus. Innan vi fortsätter till vårt mål för dagen åker vi en båt rundtur på kanalerna. Efter incheckning på hotellet i Tönning äter vi en gemensam middag.

Dag 3: 6 juni Rundtur Husum- Heide. Ca 200 km.

Vi kör från Tönning till Heide där Tysklands största torg finns och det är en livlig torghandel på lördagarna. Efter besöket  i Heide kör vi tillbaka till Tönning där vi besöker världsarvet Multimar Wattforum. På eftermiddagen besöker vi Husum, en stad med ca 23 000 innevånare och en känd historia sedan 1400-talet. Besöket kommer i första hand att inriktas på hamnen och det kan vara lämpligt att äta middag på någon av restaurangerna där. 

Dag 4: 7 juni Tillbaka till Sverige. Ca 380 km

Efter frukost startar vi hemresan. För att slippa köra motorväg åker vi till Fynshav där vi tar färjan till Böjden. En färjetur på 50 min. Från Böjden kommer vi att delvis åka Margeritrouten, en vacker turistväg som grundades på 1980-talet och invigdes av drottning Margrethe.
Vägen är döpt efter hennes favoritblomma, Marguerite-prästkragen. Någonstans efter vägen äter vi lunch. Över Stora Bält åker vi E20 till Elmebjerg där vi återigen svänger in på mindre vägar och rundar Roskilde fjord som vi korsar vid Fredriksund för att till sist korsa Öresund med färjan Helsingör-Helsingborg

Detta ingår i priset:

  • Alla Färjebiljetter
  • 3 övernattningar på hotell i dubbelrum, inkl. frukost(enkelrum mot tillägg)
  • 2 middagar
  • Båtrundtur
  • Hamnrundtur i Lübeck
  • Multimar Wattforum

Pris Förare: 6 200 kr

Pris passagerare: 5 200 kr

 

Har du några frågor kan du kontakta SMC:s kansli 0243 - 66970 (Växel)

 

Boka din resa här

Resevillkor SMC Travel

a

 

 

a 

 

 

a