Kaliforniens bästa MC-vägar, kartor

2016-11-02

Här är en beskrivning av resan dag för dag med kartor.

Resan dag för dag
Detta är en resa med betoning på aktiv MC-körning! Total kommer vi att köra 235 mil, varav 75 mil är på motorväg, resten på mindre vägar.

Lördag 30 september
Vi anländer till hotellet och tar det lugnt. På kvällen äter vi middag gemensamt och har en genomgång av den dryga veckan som väntar oss.

Söndag 1 oktober
Vi börjar dagen med att åka upp till Eagle Rider för att hämta motoryklarna. Därefter åker vi upp mot Venice Beach och Santa Monica Pier där vi stannar en stund på varje ställe. Därefter vänder vi söderut igen och tar oss via South Bay’s Beach Cities och Palos Verdes ner mot hamnen i San Pedro. Dagen är i stort sett väldigt lugn och menad till att känna på den hyrda MC’n och trafiken för de som ej kört i LA förut.

Måndag 2 oktober

Andra dagen håller vi oss i lokalt i Los Angeles. Vi ske se en del av de lokala sevärdheterna. Turen börjat klockan 09.00 då vi kör kustvägen upp mot Malibu och svänger av mot Topanga Canyon för att ta oss ut på den berömda Mullholland Highway. Vägen har en kort sträcka som kallas ”the snake”, sök gärna på youtube för att se en hel del exempel på hur man inte skall göra. 

Vi kör hela Mullholland Highway till dess slut vid Pacific Highway där vi svänger tillbaka mot Los Angeles. I Malibu är det dags för Lunch.  Eftermiddagen tillbringas med att åka Sunset Boulevard genom Beverly Hills, Mulholland Drive i Hollywood Hills samt diverse fotostopp. 

 


Klicka på bilden för att göra den större

Tisdag 3 oktober

Nu börjar det roliga, avfärd klockan 09.00, vi tar motorvägen upp mot Wrightwood och Mt Wilson, fantastiska vägar över bergen. Vi gör ett kortare fotostopp vid Mt Wilson Observatory, många bilder där man ser LA från ovan är tagna härifrån. Vi fortsätter vår färd mot Wrightwood där vi stannar för lunch. På eftermiddagen åker vi upp mot Big Bear’s skidort, vi kommer att köra en hel del roliga småvägar under dagen, bland annat passera Rim of the world, ett väldigt beskrivande namn. Övernattning sker i Big Bear.


K
licka på bilden för att göra den större

Onsdag 4 oktober

Idag börjar ökendelen av vår resa med start efter frukost. Vi kör tillbaka mot I15 som vi korsade igår, därefter fortsätter vi norrut mot Las Vegas. Strax utanför Barstow stannar vi till i den gamla spökstaden Calico och går runt en stund. Lunchen intas på Peggy Sues Diner. Ankomst till vårt hotell i Las Vegas vid fyratiden på eftermiddagen. 


Klicka på bilden för att göra den större

Torsdag 5 oktober
Pool och vilodag för den som så önskar, annars kommer vi att åka en lokaltur runt Las Vegas, genom Red Rock Canyon och ett besök på Hooverdammen.


Klicka på bilden för att göra den större

Fredag 6 oktober
Vi åker norrut via den lilla staden Pahrump in i Death Valley, dagens första stopp blir vid Zabriskie point, en känd ustiktsplats,. Vi äter lunch vid Furnace Creek precis i närheten. Efter lunch far vi upp mot Ryolithe, en spökstad som hade sin boom i början av förra seklet, stadens sista invånare dog i mitten av 20-talet. Efter detta åker vi mot Kalifornien igen och tar oss ut på den västra sidan av parken och ner mot Ridgecrest där vi har nattens hotell.


Klicka på bilden för att göra den större

Lördag 7 oktober
Vi startar morgonen med att köra över bergen på HWY 178 via Lake Isabella, för att hamna i den lilla staden Coalinga till lunch. Därefter kommer vi sedan att fortsätta ner mot kusten och staden Carmel By The Sea, mest känd för att Clint Eastwood bor här och har varit stadens borgmästare. Dessutom är den kända golfbanan Pebble Beach förlagd här.


klicka på bilden för att göra den större

Söndag 8 oktober
Idag blir det vacker utsikt för hela slanten! Vi kör söderut på HWY 1, vi kommer att passera det otroligt naturköna Big Sur, stanna till och titta på sjöelefanter. Lunch blir i den lilla kuststaden Morro Bay. Efter lunch viker vi av mot bergen och kommer att göra ett fikastopp i danskstaden Solvang där man förutom korsvirkeshus och väderkvarnar kan se den lilla havsfruen. Dagens övernattning är i Santa Barbara.

Klicka på bilden för att göra den större

Måndag 9 oktober
Vi kommer att åka ett antal småvägar ner mot Los Angeles, bland annat över bergen till Ojai via Ventura och över Malibu. Senast 17.00 skall vi vara tillbaka med motorcyklarna hos Eagle Rider.  Vi äter den sista middagen ihop. Övernattning i Redondo Beach.


Klicka på bilden för att göra den större

Tisdag 10 oktober
Transfer till flygplatsen och hemresa! 


Big Bear

 


Randys

 


Action

 


Big Sur

 


LAs Vegas

 


Hollywood