Kurvrus i Italien-utveckla din körteknik, 13-19 september

2017-10-30

Resan är ett nytt koncept – bli en säkrare MC-förare genom att utveckla din körteknik på underbara vägar som gjorda för hojkörning. Vi bor och kör i de italienska bergen i Ligurien och Piemonte där det finns ett aldrig sinande urval av slingrande vägar mellan bergskullar och små byar. Vi är aldrig längre från Medelhavet än en knapp timme. Du flyger till Milano där hyrda motorcyklar väntar. Vi bor tre nätter med bas i Rapallo vid Medelhavet, där det också finns fina möjligheter till bad och vila. Sen flyttar vi oss till bergen och staden Alba i vinregionen Piemonte, där vi stannar tre nätter. Guiden är även instruktör inom SMC School. Under resan kommer han att gå igenom de väsentliga utbildningsmomenten såsom bromsteknik, motstyrning, gaskontroll, blickstyrning, svängpunkt, spårval, förankring, viktförflyttning och s.k. överlevnadsreaktioner. Efter korta teorigenomgångar får du möjlighet att pröva på de underbara vägarna – samtidigt som du njuter av klimatet och miljön. Erfarenheterna från SMC School är entydiga – i takt med att du blir en duktigare förare blir det också roligare att köra hoj!

Resan genomförd. 

Boka resan här.

SMC Travel resevillkor.

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

 

Pris
Förare: 14 900 kronor. 
Enkelrum: Möjlighet till enkelrum finns som tillval på en del resor. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I priset ingår
- Hyra av motorcykel, inkl försäkring, fria mil, lås, toppbox och packväskor.
- Hotell 6 nätter i dubbelrum inklusive frukost och parkering.
- Guide/instruktör inklusive körteori & teknik.

I priset ingår inte
- Flyg ToR 
- Transfer till MC-uthyrning
- Eventuella vägavgifter ingår inte.
- Försäkring som reducerar självrisk (motorcykeln har en självrisk på € 2 000 vid skada eller stöld. Denna kan reduceras till € 800 genom att teckna en tilläggsförsäkring på €90.
- GPS kan hyras för €10 per dag. 

Motorcyklarna
- BMW F 700 GS  Sadelhöjd 790 mm
- BMW R 1200 RS  Sadelhöjd 820 mm
- BMW R 1200 GS  Sadelhöjd 870 alt 820 mm
- Ducati Multistrada 950  Sadelhöjd 840 mm 
- Ducati Multistrada 1200  Sadelhöjd 820 mm 

Vid bokning, vänligen ange önskemål om MC. Ditt förstahandsval av MC kan inte garanteras beroende på efterfrågan, ange därför även ett andrahandsval av MC. Ange om du vill ha tilläggsförsäkring för lägre självrisk samt GPS. Hela resan måste vara betald senast 90 dagar före avresa. Depositionsavgift, 3000 kronor, återbetalas inte om resan avbokas efter 31 mars. 

Körvana
Resan är anpassad för dig som älskar motorcykelkörning – med betoning på körning – och med en viss vana. Du behöver inte vara en avancerad förare men gärna ha kört några år samtidigt som du gillar att utveckla dig själv. Tanken är ju att du skall utveckla din körteknik på samma gång som du har väldigt kul!

Körteknik
Guiden är även instruktör inom SMC School. Under resan kommer han att gå igenom de väsentliga utbildningsmomenten från Schools koncept såsom bromsteknik, motstyrning, gaskontroll, blickstyrning, svängpunkt, spårval, förankring, viktförflyttning och s.k. överlevnadsreaktioner. Efter korta teorigenomgångar får du möjlighet att pröva på de underbara vägarna – samtidigt som du njuter av klimatet och miljön. Erfarenheterna från SMC School är entydiga – i takt med att du blir en duktigare förare blir det också roligare att köra hoj!

Resan dag för dag.

Titta gärna på filmen Kurvrus i Italien! (3 minuter). 

Deltagarens ansvar
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg
- Reseförsäkring - kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring
- Giltigt körkort 

Frågor om resan
Kontakta Björn Uddenberg, telefon: 070-659 60 90 , e-post. 

Guide & instruktör på resan
Björn Uddenberg är 59 år och bosatt i Göteborg. Han är en passionerad och erfaren motorcyklist och kör en Yamaha FJR. I yngre år arbetade Björn som reseledare i Grekland och Österrike samt med bussresor till Alperna. Under senare år har Björn bott tolv år utomlands i Belgien, Österrike och Frankrike och då hittat mängder av fina vägar. Björn älskar Europa och att få dela upplevelser på två hjul med andra! Förutom att vara guide är Björn även instruktör inom SMC School.


På denna resa blir det Björn som tar hand om guidning, teori och körteknik.

Klicka på bilderna för att få dem i större format. 

 


Hojarna förbereds

 


Dit ska vi!

 


L
unch i Piemonte

 


Vackra Rapallo

 


Kullarna i Piemonte

 


Maten är underbar i Italien