Norge-touren 8-15 juni

2018-11-12

En nyhet för år är denna veckolånga resa i vårt västra grannland. De fantastiska omgivningarna varvas med besök på intressanta platser, bland annat Sima Kraftstasion, Kjeåsen, Vøringsfossen, Folgefonna, Rjukan/Vemork och vackra vilda Hardangervidda. På vår resa i juni är det inte ovanligt med snö vid sidan av vägen. Resan går enbart på asfalt och är en upplevelse, både för dig som aldrig kört MC i Norge och för dig som vill se mer av landet.

Boka resan här. 

SMC:s resevillkor

Resan dag för dag. 

Resans profil


Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 9 200 kronor
Passagerare: 8 900 kronor
Enkelrum: undersök möjligheten till enkelrum med guiden. Är det möjligt skickas faktura med enkelrumstillägg. 

I priset ingår
- Entréavgifter vid besök i Sima kraftstation och Rjukan.
- Boende sju nätter, del i dubbelrum
- Frukost ingår på samtliga inkvarteringar.
- Vid förträffen i Karlstad samt boende i Drammen ingår även kvällsbuffe.
- Guide

I priset ingår inte
- Övrig mat och fika
- Bensin 
- Personliga utgifter i övrigt

Boende
Vi bor på hotell med god standard. Boende på förträffen ingår. Inkvartering i dubbelrum med möjlighet till enkelrumstillägg. Vi bor på Clarion Hotell Bilan i Karlstad, Eidfjord fjell & Fjord Hotell i Eidfjord, Clarion Hotel Tollboden i Drammen och Rjukan Admini i Rjukan

Allmänt om resan
Vi varvar de fantastiska omgivningarna med besök på intressanta platser. Guidad visning i Sima Kraftstasion – 1100 MW och en av Europas största kraftstationer 900 m in i fjället med en fallhöjd på över 1000 m, Kjeåsen – en fäbod på toppen av fjellet och 600 m.ö.havet som endast kan nås via 90 m lång tunnel i berget, Vøringsfossen – ett vattenfall med 180 m fritt fall, Folgefonna – en glaciär med sommarskidåkning och guidad visning i Rjukan/Vemork – berömt för framställning av tungt vatten och sabotage under andra världskriget. På vägen mot Eidfjord kör vi över Hardanger som är lika fantastiskt som ensligt. På vår resa i juni är det inte ovanligt med snö vid sidan av vägen.  

Resan dag för dag

Körkunskaper
Att kunna köra mc under ett helt dagspass cirka 30 mil, vana att köra i kolonn underlättar men är inget krav. Gå gärna en Knix-kurs innan resan. 

Specifikt
Norge ingår inte i EU. Ta med försäkringsbevis på mc och sjukförsäkringskort. Mindre summa kontanter kan underlätta då begränsningar för bankkort finns. Ta med egna verktyg för din mc, kedjespray, olja och reparationssats för däck. Det är inte ovanligt att det är kallt och blött i Norge och i synnerhet på Hardanger – extra vindjacka rekommenderas.

Kontaktuppgifter
Guiden svarar på frågor. Curth Andersson, telefon 070-211 55 01 , e-post

Vår guide på Norgetouren 
Curth Andersson alias 1299SL är en 72-årig mc-räv som tog sitt mc-kort redan 1962. Gjort många egna resor på mc i Europa. Började anordna mc-resor på 90-talet. Sedan många år anordnar han mc-turer och pilgrimsresor på mc, främst Isle of Man och Norge. Kört enduro, varit mc-ordonnans och instruktör. Gillar att åka på bana. Kör 1000-1200 mil/år – alltid med lätt packning. Turerna har gått till Sydeuropa, Storbritannien och våra grannländer. Ett favoritland är Norge dit han återvänt år efter år. Kanske för sitt norska påbrå. Norge är ett fantastiskt land för mc-turer som han varmt rekommenderar, ensam eller helst i grupp.

Härkomst: Rumpmas med förflutet i Norrland. 
Civilstånd: Sambo.
Yrke: Yrkesverksam pensionär.
Motorcykel: Hängiven ducatist och f.n. Ducati 1299SL.
Hobby: Innehavare av Sveriges största termossamling med cirka 550 objekt.
Läser: När jag har tid – blandad kompott.
Bästa mc-upplevelse: Svårt att välja av alla upplevelser. Det kan vara några fina varv på bana. IoM är svårslaget. Norge med Lofoten och Nordkap likaså.
Vision: Att visa och dela med mig av nya och tidigare upplevelser på fina mc-vägar i Norge. Att få göra en ny mc-resa till Nordkap via Lofoten.


Curth Andersson, Uppsala


På väg mot Følgefonna

 


På väg in i tunnel

 


Ibland ligger snön djup vid sidan av vägen

 


Vackra vägar i vackra omgivningar

 


Sima kraftstation 


Fikastopp 



Här går Norgetouren 2019