Isle of Man 2013

2012-11-05

Bokningen stängd

Res till Isle of Man med SMC Travel och se Road Racing under en hel vecka! SMC Travel bokar dina färjebiljetter och ditt boende. Du vistas på Isle of Man under hela tävlingsveckan. Resan börjar 27 maj och avslutas 12 juni 2013 i Göteborg på Stena Lines Tyskland-terminal. Vi är på Isle of Man 30 maj - 10 juni 2013.

Om du reser med SMC Travel till Isle of Man kommer du att få se samtliga TT-lopp som körs under veckan. Under ankomstdagen till Isle of Man har du dessutom möjlighet att se träning för klasserna Superbike, Superstock, Supersport, Newcomers Qualifying, och Sidecar Qualifying.

Till tävlingarna på Isle of Man kommer det motorcyklister från Europas alla hörn. Du får här möjligheten att se MC-tävlingar på landsväg, en ursprunglig roadracing som det en gång började. Mountain Course, den nuvarande banan, genomförs på öns ordinarie vägnät som då stängs för övrig trafik när tävlingarna körs. Vägnätet varierar stort i kvalitet och beskaffenhet under de 37.5 miles (60,4 km) som ett varv utgör. Under ett varv passeras näst intill ett oräkneligt antal skarpa kurvor. Ett antal äldre städer och byar passeras. Banan omges bitvis med stenmurar för att sedan snabbt gå över till en mer öppen karaktär i en höglänt natur. Vindar, regn och dimma uppe i bergen bjuder också på extrema utmaningar. Ett tävlingsvarv på Isle of Man Mountain Course ställer stora krav på både förare och motorcyklar.

Vädret på Isle of Man kan snabbt växla från sol till regn, vilket ökar svårigheterna för de tävlande. Beroende på vilken klass så körs de olika loppen i ett varierande antal varv. Sidovagnar kör tre varv medan Senior TT avgörs under sex rundor.

Tävlingarna genomförs varannan dag under loppet av en vecka. Under de mellanliggande ”tävlingsfria” dagarna bjuds det på många aktiviteter med anknytning till motorsport. Där är du välkommen att delta i vad som intresserar dig. Besök märkesträffar, se utställningar och andra evenemang som anordnas. Alla är hjärtligt välkomna och som regel är det fritt tillträde!
Natur och bebyggelse på Isle of Man är också sevärd. De bjuder på upplevelser av hög klass som kommer att ge dig många bestående semesterminnen.

Du ges här ett tillfälle till att få uppleva en skön atmosfär som bara finns här på Isle of Man under den vecka på året då tävlingarna körs. Du får också många fina tillfällen till att själv köra de sex klassiska milen. En åktur som i sig är helt oförglömlig och som ger dig en liten uppfattning om de tävlandes snabba uppfattningsförmåga och känsla för att hantera en motorcykel.

Resan startar och slutar i Göteborg på terminalen för färjor till Tyskland

Vi tar Stena Lines färja i Göteborg till Kiel. Vi kommer fram utvilade till Tyskland på morgonen och kör sedan under dagen på våra motorcyklar till Hook van Holland. Vi tar där på kvällen Stenas Lines färja över till Harwich i England. Från Harwich åker vi under den andra dagen upp till Heysham i England. Vi åker under natten över till Douglas på Isle of Man med Steam Packet Company. Hemresan sker via samma hamnar och färjelinjer. Vi har möjlighet genomföra hela resan med att åka motorcykel på dag och åka färja och vila på natten.

Utresa:
Avresa Göteborg måndag 27/5. Vi samlas i god tid före Stena Lines avgång kl. 19.00 för färd till Kiel i Tyskland.
Avresa Hook van Holland tisdag 28/5. Vi åker med Stena Line som avgår kl. 22.30. Vi ska vara där i god tid före avgång. Men du har bra tillgång med tid för att exempelvis att se dammarna mm. i Nederländerna under resan. Ankommer Harwich i England onsdag 29/5 kl. 06.30. Vi har hela dagen (och fram till efter midnatt) på oss upp till det lilla färjeläget Heysham. Vi har mycket god tid på oss att se oss omkring i England.
Avresa Heysham med Steam Packet Company, torsdag 30/5 med avgång 02.15, ankomst Douglas på Isle of Man kl. 05.45.
Frukost väntar på dig, när du kommer fram till ditt Home Stay. (För samtliga färjor gäller incheckning minst 1 tim före avgång)

Hemresa:
Avresa med Steam Packet Company från Douglas måndag 10/6 kl. 08.45
Avresa med Stena Line från Harwich måndag 10/6 kl. 23.15
Avresa med Stena Line från Kiel måndag 11/6 kl. 19.00.
Ankomst Stena Line terminalen i Göteborg tisdag 12/6, kl. 09.00. Vi säger hej till varandra och fortsätter till respektive hemort.
(För samtliga färjor gäller incheckning minst 1 tim före avgång)

I priset ingår:

Färjebiljetter för person & mc. Plats i 2-bäddshytt för rutterna Göteborg – Kiel samt Hook van Holland - Harwich (tur och retur). En information och en middagsbuffé ingår på Stena Lines färja från Göteborg på väg till Kiel. Frukost ingår på färjan mellan Hoek Van Holland - Harwich. Boende på Isle of Man i Home Stay (B & B) med frukost hos en värdfamilj. Vägbeskrivningar inklusive kartor över färjelägen. Informationsträff på Isle of Man. Informationsmaterial om tävlingarna. Beskrivning av banan med sevärda platser beskrivna. Du får information om hur du hittar. Var det finns mat och toaletter mm. Med på resan finns SMC:s guide.

Detaljerad information kommer att bipackas i dina resehandlingar och förslag till alternativa resvägar kommer att distribueras till resenärerna i god tid före resan. Du färdas under resan till och från Isle of Man enskilt eller i grupp beroende på erfarenhet och efter dina önskemål. Dagsetapper ca 50 mil, viss erfarenhet av MC-körning krävs.

Kostnad:

Pris Förare: 16 100 kr

Pris passagerare: 12 600 kr

 

Välkommen till Isle of Man 2013!

Har du några frågor kontakta guiden:
PG Lundgren, 073-3335051, pehr-g.lundgren@talk21.com eller
SMC kansliet 0243-669 70

Boka din resa här

Resevillkor SMC

 

 

Klicka på bilden för större format

,