SMC-Resor 2008

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då kan du åka med på en SMC-resa.

Välj din resa du vill följa med på 2008. Har du frågor, kontakta SMC, eller ställ frågan i vårat SMC-forum. Årets resefolder hittar du här.

Biketober på Daytona Beach med egen hoj.

Daytona Beach
13-24 oktober 2008. Vi kröner mc säsongen med  en resa till Biketoberfesten i Daytona Beach.
Vi tar med oss våra egna motorcyklar ( som packas i specialbyggda lådor och
lastas i containers för sjötransport) och cruisar tillsammans med 150-200 tusen
andra bikers i det soliga Florida.

 Mer information Infoblad A4 (PDF)

 Intresseanmälan mailas till Elving

 

Kambodja 22 november till 6 december 2008

Vi kör motorcykel genom en fascinerande tropisk natur, ser flotta buddhistiska tempel, går på sightseeing i människomyllret i huvudstaden Phnom Penh, badar i havet, äter spännande mat, och upplever en leende befolkning. Vi flyger till Bangkok och vidare till Siem Reap.

Mer information Infoblad A4(PDF)

Resan är inställd.

 

 

Alpbus 22-27 juni

Alpbus är till för den som älskar aktiv körning på extremt kurviga vägar i makalös natur. Under ett Alpbus kör man i högt tempo 1500 km genom 35 pass på 4 dagar. Bekvämt hotellboende med tre- eller femrätters menyer. Under ett Alpbus finns inte tid för något annat än bara MC-åka för hela slanten!  SMC-Resor i samarbete BMW-MC klubben bjuder härmed in till Alpbus 2008. Resan går helt på asfalt men med möjlighet till rejäla avstickare på grus.  Körning i små grupper efter GPS och/eller guide. Två  nätter på biltåg samt tre nätter på  hotell med halvpension ingår. 

Mer information: Infoblad A4 (PDF)
Vill du veta ännu mer? (PDF)

Resan är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till. 

Grusbus för tjejer 11 -14 september

 

Fetsladdar, god mat, tunn-bad & asgarv.

Upplev Bergslagens småvägar på motorcykel! Du får möjlighet att förbättra Dina kunskaper och förbättra Din åkning när det gäller körteknik, chassiinställningar och fjädring.
Vi utgår ifrån ett vandrarhem i Bergslagen, där vi också bor och gör dagsturer med olika innehåll på grusvägar och större stigar.
Vi träffas på torsdag kväll och avslutar söndag klockan 15.
När vi inte kör hoj har vi trevlig samvaro med god mat och går igenom den gångna dagen och morgondagens övningar.Du kan själv välja hur svåra utmaningar du vill testa. Du får professionell hjälp att utveckla din körteknik. Christer Lundgren från Motor-Speed som är Öhlinsansvarig i Sverige hjälper dig att justera in din hoj efter dina egna förutsättningar. Pris 3 800 kronor.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

 

 

Ungern 21 - 31 augusti

Vi åker genom Polen, över bergen i Slovakien och ner till södra Ungerns landsbygd. Se pusztanryttare, lokala marknader och besök guiden Vincent Engströms vinkällare med mera. Hem genom Tjeckien och Tyskland. Nio nätter på hotell. En natt på färja. Mat, dryck och utflykter ingår. Pris 11 400 kronor för förare. 9 900 kronor för passagerare.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Två restplatser lediga.

 

 

Isle of Man 27 maj till 9 juni

Nu börjar nästa hundra års tävlande och det kommer att bli lika spännande som det första!

Till Isle of Man reser motorcyklister från hela världen för att få uppleva traditionell roadracing som är något utöver det vanliga! Tävlingarna körs i ett rasande snabbt tempo på ordinarie landsväg som stängs av för allmän trafik under tävlingstimmarna. Upplev den unika atmosfär och stämning som råder på hela Isle of Man under TT-veckan. Att själv få tillfälle att köra de sex klassiska milen är i sig en helt oförglömlig upplevelse. Resan startar och avslutas i Esbjerg i Danmark. Pris 11.900 kronor inklusive 4-bäddshytt till England och åtta nätters Bed and Breakfast. Vill du ha 2-bäddshytt kostar det 12 900 kronor. Passagerare kostar 2 000 kronor mindre.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

OBS! Sista anmälningsdag 080131

Resan är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till.

Anmäl dig till kölistan här

 

Island 16 – 30 augusti

Följ med SMC till en sagolik ö där vikingarnas språk fortfarande talas. Upplev Europas största glaciär, Islands välgörande varma källor, sprutande gejsrar och naturligtvis mc-åkning när den är som bäst! På Island finns mc-åkning för såväl den mest äventyrslystna off-roadåkaren som touringåkaren med passagerare. Färja t o r Hanstholm (Danmark) – Island  9 övernattningar på hotell/pensionat med halvpension varav 2 nätter på Färöarna. Resan sker i samarbete med Svenska BMW-Klubben. Pris 19 950 kronor.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan är inställd.

 

Norges Tak 6–12 juli (fullbokad)

Med Trollstigen och Geiranger. Den ultimata mc-sällskapsresan. För alla typer av motorcyklar och för alla nivåer av erfarenhet när det gäller mc-touring. Vi färdas cirka 175 mil i lugn takt och njuter av underbara mc-vägar, fantastiska naturscenerier och en härlig gemenskap. Vi tar aldrig längre körpass än en timme utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns fina vyer att njuta av. Möjlighet till 2-bäddsrum. Informationsblad om resan Til Tops - grusbus.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till.

 

 

Till Vägs Ände 17 – 25 juli

Följ med på en fantastisk MC upplevelse så långt norrut du kan komma i Europa! Genom midnattssolens land till vägs ände på Nordkappsklippan. Vi fortsätter längs med den nordnorska kusten ända ut till vägs ände på Lofoten, längst ut i västerhavet. Lugn takt, max en timme i taget, och njuter av underbara MC-vägar, fantastiska naturscenerier och en härlig gemenskap. Resan passar dig som har vana av MC-touring och kan stå ut en hel dag i MC-sadeln.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

1 plats kvar

 

 

Dolomiternas vackraste vägar 8 - 15 juni

I nordvästra Trentino i norra Italien kör vi huvudsakligen i och omkring alpområdet Gruppo di Brenta och passerar välkända orter som Madonna di Campiglio och Riva del Garda. Vi besöker också den lilla autentiskt, medeltida staden Canale. Vi fortsätter mot nordöstra Trentino och Viggo di Fassa. Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde. Under hela Trentino-vistelsen kör vi på mycket varierande mc-vägar.

Mer information: http://dolomiterna.mine.nu

Resan är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till.

 

 

 

 

Assen GP 24–30 juni

Upplev Dutch TT Assen på plats tillsammans med 100 000 andra jublande åskådare. En ljud- och fartupplevelse fjärran från känslan i tv-soffan.– Vi ser båda dagarnas träning samt tävlingen från läktarplats. Färja Göteborg – Kiel och 4 nätter på hotell i Groningen. som ligger 3,5 mil norr om TT Circuit Assen. Staden Assen som vi har möjlighet att vara i efter träningarna har stort nöjesliv, uteserveringar, shower och uppvisningar att erbjuda på kvällarna under TT-dagarna.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till.

Anmäl dig till kölistan här 

 

 

Expedition Kolahalvön 5–13 juli

Ditt livs offroad-äventyr! Kolahalvön är en pärla bland landskapen på Nordkalotten. Lätt kuperad terräng, bergstoppar på strax över 1 000 meter och rikligt med sjöar och floder ger ofta dramatiskt vackra omgivningar. Lägg till detta ett myller av övergivna anläggningsvägar i skogar, berg och längs med havet och du får en bra mix för offroad-expeditioner. Från det allra mest extrema när det gäller sönderkörda vägar till ”soft offroad”, som lokalbefolkning kallar de mest hyfsade skogsvägarna. Det är en tuff resa som gjord för dig som redan provat det mesta. Du bör ha stor vana vid offroadkörning med lättare inslag av enduro och en eller annan fastkörning.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan är stängd för ytterligare bokningar.

 

Avancerad grusvecka 13-17 juli

Avancerad grusvecka 17-21 augusti

En femdagarsresa genom Västmanland, Dalarna, Gävleborg och Hälsingland. Kvalificerade instruktörer utbildar dig i bromsteknik, kurvteknik, fjädring/chassisinställning, hinderteknik och körställning, På stora offroadhojar tränar vi på grusvägar, stigar, kraftlinjegator och sandvägar. Syftet är att bli en bättre och säkrare offroadförare. Du kan själv välja hur svåra utmaningar du vill testa. Det är oftast den fart du själv väljer som avgör hur svårt det blir. Du får professionell hjälp att utveckla din körteknik. Christer Lundgren från Motor-Speed som är Öhlinsansvarig i Skandinavien lär dig allt om  individuell fjädringsinställning., och hjälper dig att justera in din hoj efter dina egna förutsättningar.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan i juli är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till.

Anmälan:

 

Två restplatser i augusti lediga.

Anmälan: 

Karelen-Murmansk 21 – 27 juli

På det Ryska vägnätet via Viborg i Finland genom ryska Karelen via Lovosero till Murmanskoch Kirkenes i Norge. Resan är lättkörd men med en annorlunda och ibland besvärlig trafikkultur. Mestadels asfalt, stundtals mycket bra vägkvalitet och många vägbyggen. Totalt ca 10 mil grusväg. Lämpligt hojval: transalp, Adventure, Varadero och andra äventyrshojar.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan är stängd för ytterligare bokningar.

 

Toscana 6 - 20 september

Vi tar biltåg till hjärtat av Italien med 4 nätter i Florens, Verona och Pinzolo. En resa som kommer att ta oss till några av europas mest förtjusande byar och städer, till den vackraste och bördigaste delen av Italien och till platser där några av världens finaste viner framställs nämligen till Toscana. Vi kommer att under några dagar köra mc i ett fantastiskt landskap med olivlundar, vinodlingar och att besöka några underbara medeltidsbyar. En av dagarna kommer vi att åka buss till en svenskägd vingård Terreno där vi blir guidade på svenska och bjuds på en trerätters middag som vi får skölja ned med gårdens olika viner. Vår resa går sedan norrut mot den vackra Gardasjön och en liten bergsby vid namn Pinzolo. Vi kommer att få köra på de allra bästa mc vägarna i Europa. Bland annat kör vi Passo di Stelvio som med sina 2758 meter är ett av de högsta i Europa, vi fortsätter upp genom Österrike och till Garmisch i Tyskland där vi bor de sista två nätterna innan vi tar tåget tillbaks till Hamburg och sedan färjan från Kiel till Göteborg.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

Resan är fullbokad, men det finns en kölista att anmäla sig till.

 

 

Dalarna på 5 dagar 30 juni – 4 juli

Upplev Dalarna när det blommar som bäst! Vi bor i fyrbäddsrum i hjärtat av Dalarna, närmare bestämt Gagnef. Dagsutflykter till Siljansringen, Västerdalarna och Dalabergslagen med platser som Tällberg, Nusnäs, Orsa Björnpark, Falu Gruva m.m. Vi väljer självklart de bästa MC-vägarna. Dagsetapper på max 25 mil och max en timme i taget.

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

 

 

   

Til Topps Grusbus 22–28 juni

Fullbokad!

Men det finns en kölista att anmäla sig till: se längre ner.

En spännande resa på i Norges häftigaste offroadområden för dig som vill uppleva en utmaning långt utöver det vanliga. Vi tar oss fram på små, slingrande grusvägar och ödsliga traktorvägar över fjällövergångar du inte trodde fanns. Vi undviker asfalt så mycket som möjligt. Detaljerad roadbook över stor delen av resan så att den som inte vill följa guiderna kan välja att åka i egen grupp på delar av resan. Du bör vara van grusvägsåkare. .

Mer information: Infoblad A4 (PDF)

  

Til Topps Allroad inställt 2008 p.g.a tidsbrist