Andalusien på våren 28 mars-4 april

2019-06-07

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt för en svensk motorcyklist.

Resan inställd p g a covid-19. 

Boka resan här. 

SMC Resevillkor. 

Resans profil

       

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 13 500 kronor
Tillägg BMW 1200 GS: 1 700 kronor
Passagerare: 7 500 kronor 
Enkelrumstillägg (om möjligt): 2 500 kronor

I priset ingår

- Hyra av MC (normalt BMW F700/750/800/850 GS) i 7 dagar
- Boende i dubbelrum med separata sängar i 7 dygn
- Transport av bagage Malaga Airport-Tolox tor
- Frukost som vi tillagar själva
- Middag första och sista kvällen
- Guide

I priset ingår inte
- Flyg till och från Malaga
- Reseförsäkring för deltagare
- Självriskeliminering mc
- Övriga måltider, bensin och personliga utgifter
- Entrébiljetter till sevärdheter i samband med utflykter
- Enkelrumstillägg
- Tillägg för större mc
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Resans upplägg
Du bokar din egen flygresa till Malaga Airport med avtalad ankomsttid senast 12.00 för en vecka i Spanien. Det går utmärkt att samtidigt passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga som har gott om både sevärdheter och billiga hotellrum. SMC bokar motorcyklar (normalt BMW F700/750/800/850 GS) och boende i dubbelrum på La Posada Azul i byn Tolox. Frukost ingår som vi tillagar själva. Arrangerade dagsturer med SMC-guide, alternativt körning "i egen regi". GPS-rutter finns över de tänkta dagsturerna för deltagare som är intresserad. Större mc kan hyras mot tillägg. På flygplatsen tas övrigt bagage om hand och det transporteras till boendet i Tolox.

Boendet La Posada Azul
Vi har bokat boende hela veckan i La Posada Azul som ligger i den genuint spanska byn Tolox, ca 50 km väster om Malaga. På bottenvåningen finns ett enkelrum med separat wc/dusch, fullutrustat kök med disk- och tvättmaskin, matrum och relaxrum med TV. På andra våningen finns 4 dubbelrum med separata sängar och wc/dusch på rummen. På tredje våningen finns ett större dubbelrum med separata sängar, wc/dusch och kök samt en solaltan med sittgrupp och stekbord. 4G modem finns i huset. Beroende på antalet deltagare, kan det finnas möjlighet till enkelrum mot tillägg. Detta undersöks med guide. Parkering för MC finns i direkt anslutning till Posadan. Mer information och bilder finns på hemsidan för La Posada Azul. 

Tolox 
Tolox är en typisk spansk by som ligger på en sluttning. Var beredd på att det blir en del promenader till/från restaurangerna under veckan. Praktisk information om restauranger, affärer, bankomat, apotek med mera av intresse i Tolox och andra närliggande byar, får du när du bokat din plats på resan. 

Dagsturerna och resan dag för dag
De guidade dagsturerna har körpass på högst en timme. Givetvis gör vi lämpliga fika- och lunchuppehåll under dagen. Vi stannar då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 09.00 och återkommer till Tolox ca kl 17.00. Deltagare som vill, kan givetvis köra på egen hand och tar då själv ansvar för sin resa under dagen. Vid återkomsten till Tolox, går vi varje dag igenom hur dagen varit och tittar lite på morgondagens tur. På kvällen kan vi äta middag gemensamt (om du vill) på någon av byns restauranger om vi inte lagar maten själva. 

Körkunskaper
Vi kommer att köra på kurviga vägar från morgon till kväll. Vi rekommenderar att du har erfarenhet av kurvor, endera från tidigare resor eller från kurser med SMC: 

Deltagarens ansvarar för följande:
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring! 
Europeiskt sjukförsäkringskort
- Ev självriskeliminering på hyr-MC
- Flyg till och från Malaga.

Frågor om resan
Guide på våra resor i södra Spanien är sedan 2012 Roger Söderbom. Telefon:0704-507010 eller e-post

Vem är Roger Söderbom?
Roger Söderbom blev guide i SMC Travel 2012. Hans uppdrag hittills är Andalusien, längst söderut i Spanien med fantastiska MC-vägar och ett underbart klimat. Lägg därtill natur- och matupplevelser utöver det vanliga. Att det dessutom är enkelt att ta sig dit är ett plus. Efter bara drygt 4 timmar från Stockholm, kan vi börja köra kurviga vägar direkt.

Roger tog MC-kort (på Vespa) 1963 men köpte sin första tunga mc 1967. Ett år senare var han med och bildade Östra Aros MCK i Uppsala och blev ganska snart medlem i SMC. Mindre än två år senare blev jag inblandad i den centrala verksamheten i SMC och var ansvarig för SMC-kansliet under 10 intensiva år. Dessemellan blev det många mc-resor, både inom och utom Sverige.

Roger har sedan tidigt 70-tal varit intresserad av grundkurser (avrostning) för motorcyklister och var med och startade upp ”BKK på gokartbana” (numera Knixkurser) på Rörken utanför Uppsala. Efter en vecka på de spanska vägarna, kan man dra många paralleller till Knixkurserna.

Roger är numera ”dagledig” men har en bakgrund i 48 år på Posten. Förutom hans övriga föreningsengagemang, fyller huset och barnbarnen stora delar av hans tid. 

 
Roger Söderbom i Andalusien. 


Hojparkering Zahara


Avfärd från Tolox


Vi besöker gammelsmurfen. 

 


En av många kurvor under veckan


Stenformation i naturparken El Torcal


Härliga kurvor


Lunch i Jubrique