Vår i Elbe, norra Tyskland, 5-8 maj

2015-10-27

Varför inte ägna långhelgen Kristi Himmelsfärd åt att köra MC i norra Tyskland? Den här resan passar dig som inte varit ute på kontinenten med din hoj. Resan håller ett lugnare tempo och ett antal sevärdheter besöks under tre dagar i Tyskland. Vi bor på hotell i byn Buxtehude och åker färjan Göteborg-Kiel. Vi kör motorcykel i de vackra omgivningarna på dagarna och ägnar kvällarna åt god mat och dryck i trevligt sällskap.

Detta är en resa som passar dig som aldrig varit utomlands på MC tidigare, du som vill ha resesällskap och inte har så mycket semester eller du som helt enkelt vill testa en gruppresa på motorcykel. Resan körs i lugnt tempo. 

Boka resan här.

Pris
Förare 6 400 kronor
Passagerare 5 700 kronor 

I priset ingår
Färja Göteborg-Kiel t o r inklusive frukost och middag ombord båda vägarna, del i tvåbäddshytt och MC-biljett
Hotell med frukost, del i dubbelrum
Guide

Antal deltagare
Max tio motorcyklar och högst 20 personer

Resan dag för dag
Onsdag 4 maj åker vi med Stena Line från Göteborg. Samling vid Stena Tysklandsterminalen kl. 16.45. Båten går 18.45 och vi äter middag tillsammans. 

Dag 1 torsdag 5 maj
Vi kommer till Kiel torsdag morgon. Efter frukost ombord kör vi vår första dag i Tyskland. När vi kommit ut från Kiel  kör vi på tyska landsvägar förbi sjön Grosser Plöner, vidare mot Bad Oldesloe. Utmed vägen tar vi en kortare kaffepaus på lämpligt ställe. Vidare mot dagens delmål som är Schiffshebewerk Scharnebeck där man kan se hur stora fartyg/pråmar lyfts rakt upp i docka för vidare färd på floden Elbe. Här passar vi på att äta lunch.

Vi kör vidare mot vårt boende genom att följa Elbuferstrasse som tar oss utmed Elbe förbi Hamburg till vårt hotell Stemman i Buxtehude, en stad med många gamla svenskminnen. Dagens etapp ca 25 mil.

Dag 2 fredag 6 maj
Nu ska vi ut och köra utmed Elbe genom Europas största äppelodlingar som förhoppningsvis står i full blom med all sin prakt. Vi fortsätter  utmed Elbe  till flodens mynning vid Cuxhaven med Tysklands största fiskehamn. Vi tar också en titt på Cuxhavens varumärke Kugelbake, ett sjömärke som visat inloppet från Nordsjön till Elbe sedan 1703. Efter vårt besök här vänder vi hemåt till vårt hotell för en trevlig kväll i Buxtehude. Dagens etapp ca 22 mil.

Dag 3 lördag 7 maj
Idag kör vi tillbaka till Kiel för att ta båten hem till Göteborg. Efter frukost kör vi upp till Wischafen, för att där ta färjan över Elbe till Glückstadt. Vidare i riktning mot Rendsburg. Vi kör på motorvägen ett litet stycke för att njuta av utsikten på bron över Nord Ostsee Kanal (Kielkanalen).

Efter några kilometer svänger vi av från motorvägen och kör i riktning Eckernförde och följer Eckernförde bukt, innan vi viker av mot hamnen i Kiel. Naturligtvis med några lämpliga stopp för rast och lunch. Dagens etapp ca 27 mil. Vi åker ombord på färjan och har en gemensam middag på vägen hem. 

Dag 4 Söndag 8 maj
Söndag morgon är vi åter i Göteborg. Vi vinkar av varandra i hamnen. 

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort

SMC:s guide på Elbe-resan
På resan till Elbe är Lars Lind guide tillsammans med sin hustru Inger. Lars är sedan ett antal år guide på flera SMC-resor i Tyskland, Österrike och Italien. Han är skaraborgare och kör en Yamaha FJR 1300. Lars är 64 år och ägnar sin pensionärstillvaro åt att guida runt på SMC-resor.   

Frågor?
Kontakta Lars Lind på telefon 070-6699715 eller e-post.  

SMC Resevillkor 

Bokning
Bokning av resan öppnar 14 december 09.00. 

Lars Lind