Ostkanten - En smakbit av Sverige 18-21 maj

2022-11-02

Mc-touring ska vara behagligt och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser. Den populära resan Ostkanten har nu uppdaterats till en ny rutt.

Vi kör en 4-dagarstur genom i östra Mellansverige och rundar Vättern. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av. Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris:
Förare/passagerare: 7 200 kr
Tillägg för enkelrum: 1 250 Kronor

I priset ingår:
Tre övernattningar med del i dubbelrum, god hotellstandard
Halvpension, d.v.s. tre frukostar och tre 2-rättersmiddagar (exklusive måltidsdryck)
Inträden
Guidning

I priset ingår inte:
Övrig mat, fika och måltidsdryck
Bensin

 

Dag 1, torsdag 18 maj

Vi börjar vår resa med att ta oss på mindre vägar förbi Södertälje och vidare genom det fagra Södermanland. Vårens grönska, glittrande sjöar, skogar och öppna fält utgör sceneriet. Södermanland har mängder fina mc-vägar och idag ska vi prova på några av dem. Vårt första stopp blir i Nyköping innan vi fortsätter till Getå och platsen för Sveriges största järnvägsolycka. Efter en lunch i Norrköpingstrakten ger vi oss in på det mindre vägnätet i Östergötland och norra Småland. Vi fortsätter till Västervik och checkar in på vårt första hotell. https://centralhotellet.com/ Den gemensamma middagen äter vi på en restaurang som ligger 10 minuters promenad från hotellet.

Dag 2, fredag 19 maj

Efter en stärkande frukost är vi redo för nya äventyr. Dagen börjar med att vi kör en bit på E 22 innan vi besöker en större lantgård med modern mjölkproduktion. Där får vi en guidning och ser hur kossorna har det. Därefter blir det huvudsakligen småvägar i gränstrakterna mellan Östergötland och Småland. Efter lunch i Boxholm fortsätter vi till Gränna och vidare ut till Visingsö. När vi är åter på fastlandet har vi bara en kort bit till vårt hotell, Gyllene Uttern

Dag 3, lördag 20 maj

Vi rundar Vätterns södra spets och beger oss till Mullsjö för en förmiddagsfika. Sedan fortsätter vi i skogsområdena på Hökensås till den imponerande kyrkobyggnaden i Brandstorp. Vi hittar fina västgötska vägar och tar oss vidare till Göta kanal vid Vassbacken. Sedan fortsätter vi till Karlsborg och tar en titt på den berömda fästningen. Övernattningen i Karlsborg sker på ett hotell precis vid Göta kanal och när vi pratat igenom dagens upplevelser är det dags för vår sista gemensamma middag. 

Dag 4, söndag 21 maj

Vi inleder dagen med att färdas vi på fina vägar genom Tiveden och rundar Vätterns norra spets. Det firas med en fika i Askersund. Via slingrande vägar genom de norra delarna av Kolmården återvänder vi till Södermanland. Vi undviker de större vägarna och tar oss till Järna, söder om Södertälje, där resan avslutas.

 

Boende och mat

Vi har valt bra hotell (3-4 stjärniga) för inkvartering. Du delar dubbelrum och det finns dusch och toalett på rummet. Möjlighet till enkelrum mot tillägg. Halvpension, med frukost och 2-rättersmiddag ingår i priset. Vi äter tillsammans och pratar igenom dagens resa. En smakfull middag, en god natts sömn och en rejäl frukost gör dig redo för en ny dag av upplevelser.

Övrigt

Säkerheten är viktig och för att samtidigt öka upplevelsen av turen nyttjar vi (i största möjliga utsträckning) noga utvalda, vackra asfaltsvägar med lite trafik. Det här är en ”njutningstur” och inget race.

Dagsetapperna är mellan 22 och 31 mil och vi kör aldrig längre än ca 40 - 80 minuter innan vi tar paus, antingen en kortare ”bensträckare” eller fotopaus eller ett längre uppehåll för fika eller lunch. Farten anpassas efter gruppen, men du måste kunna hänga med i trafikrytmen på en europaväg (som vi nyttjar ibland).

I priset ingår:
- Tre övernattningar med del i dubbelrum, god hotellstandard
- Halvpension, d.v.s. tre frukostar och tre 2-rättersmiddagar (exklusive måltidsdryck)
- Inträden
- Guidning

I priset ingår inte:
- Övrig mat, fika och måltidsdryck
- Bensin

Deltagarnas ansvar
- Giltigt körkort
- Reseförsäkring - kolla ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring

Vår guide under Ostkanten
Vill du veta mer om resan, kontakta guiden Frank Lindström, telefon: 0708-72 32 16, e-post.

Vem är Frank Lindström?
Frank har varit guide på SMC-resor till Tyskland, Skottland och Norge. Han är pensionerad rörmokare som bor i Norrköping där han också är engagerad i SMC Östergötland som vägspanare med mera. Frank kör en Triumph Tiger.  Tillsammans med sin fru besöker han FIM-rallyt varje år och kör även någon mer resa i Europa.  På denna resa kommer Frank att visa sina favoriter i Södermanland och Östergötland. Frank kör nästan hela året, så länge det inte är halt. 

Karta över resan
Här körs Ostkanten!

 


Ett stopp längs vägen

 


Vi kör på vackra och kurviga vägar

Besök hos kosorna

Vi besöker en större lantgård som visar hur modern mjölkproduktion fungerar.

God mat i gott sällskap!

Vi tar oss fram på fina vägar!

Kör man motorcykel så är bra fika ett måste!

En bensträckare