Tyskland, Elbe 2013

2012-11-05

Bokningen stängd

Följ med SMC och upplev våren i Norra Tyskland. Vi åker i samband med Kristihimmelsfärdshelgen 8-12 maj.
Den här resan passar dig som inte varit ute på kontinenten med din hoj. Vi håller ett lugnare tempo.
Max antal deltagare: 10 MC, 20 personer

 

Onsdag 8 maj åker vi med Stena båten från Göteborg på kvällen kl. 19.00
Samling vid Stena Tysklandsterminalen kl. 17.00

Dag 1 torsdag 9 maj

Kiel torsdag morron, efter frukost ombord har vi vår första dag i Tyskland. När vi kommit ut från Kiel en kör vi på tyska landsvägar förbi sjön Grosser Plöner, vidare mot Bad Oldesloe. Utmed vägen tar vi en kortare kaffepaus på lämpligt ställe.
Styrkta av kaffet kör vi vidare mot dagens delmål som är Schiffshebewerk Scharnebeck där man kan se hur stora fartyg lyfts rakt upp i docka för vidare färd på floden Elbe. Här passar vi på att äta lunch.
Vi kör vidaremot vårt boende, vi följer Elbuferstrasse som tar oss utmed Elbe förbi Hamburg till vårt hotell i Buxtehude en stad med många gamla svenskminnen.
Dagens etapp ca 25 mil.

Dag 2 fredag 10 maj

Efter frukost på vårt hotell Stemmann startar vi kl. 9.00
Nu ska vi ut och köra utmed Elbe genom Europas största äppelodlingar som förhoppningsvis står i blom med all sin prakt. Vi fortsätter så utmed Elbe ända till flodens mynning vid Cuxhaven med Tysklands största fiskehamn, här äter vi lunch och kanske någon läckerhet från havet hamnar på tallriken. Efter lunchen vänder vi hemåt till vårt hotell, för en trevlig kväll i Buxtehude.
Dagens etapp ca 22 mil.

Dag 3 lördag 11 maj

Nu ska vi tillbaka till Kiel för att ta båten hem till Göteborg igen. Efter frukost startar vi kl. 9.00 Vi kör upp till Wischafen, för att där ta färjan över Elbe till Glückstadt. Vidare ett stycke på Grüne Küstenstrasse upp till Heide där vi viker av i riktning mot Rendsburg. Ut på motorvägen ett litet stycke för att njuta av utsikten på bron över Nord Ostsee Kanal (Kielkanalen).
Efter några kilometer svänger vi av från motorvägen och kör i riktning Eckernförde och följer Eckernförde bukt innan vi viker av mot hamnen i Kiel. Naturligtvis med några lämpliga stopp för rast och lunch.
Dagens etapp ca 27 mil.

 

Pris förare: 5 900 kr

Pris passagerare: 5 200 kr

 

I priset ingår färja, hotell och frukost

Har du frågor kan du höra av dig till vår guid:

Lars Lind, 070-6699715

Det går också bra att kontakta SMC Travel: 0243 - 669 70(växel)

Boka din resa här

Resevillkor SMC

B

B

B

 

Schiffshebewerk Scharnebeck

 

 Buxtehude

 

 

Queen Mary på Elbe