Skottland runt på MC, 7-17 juli

2016-11-01

Vi färjar Göteborg-Kiel och Rotterdam-Hull för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar, haggis, sevärdheter och sjöodjur. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga. Vi kommer att övernatta i bland annat Edinburg, Pitlochry, Tain, Ullapol och Isle of Skye. Självklart kommer vi att besöka både slott och whiskydestillerier! Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som skapta för motorcyklister – även om de kör på vänster sida.

Boka resan här.

Pris
Förare 15 300 kronor
Passagerare 14 300 kronor

I priset ingår
Guide
Färja Göteborg-Kiel t  o r i 2-bäddshytt, inklusive frukost och middagsbuffé på ut- och hemresan samt MC
Färja Rotterdam-Hull t o r i 2-bäddshytt inklusive frukost på ut- och hemresa samt MC
Hotell sex nätter i Skottland inklusive frukost.
Entréavgifter till  Stirling Castle, Edradour destilleri,  Glenlivet destilleri,  Eilean Donan Castle, Tallisker destilleri och Tresures of Earth i Fort William

I priset ingår inte
Bensin
Mat och dryck
Försäkringar 

SMC resevillkor

Körvana och upplägg av körning till och från Skottland
Det är lämpligt att du som resenär har god vana vid att köra motorcykel. Du ska kunna köra i grupp i tät trafik och med ett högre tempo än vi har i Sverige. Dagsetapperna är cirka 60 mil i Tyskland/Holland och cirka 50 mil England.

Under resdagarna kommer vi att dela upp oss i mindre grupper på ca 4-5 personer för att få ett bättre flyt i körningen. Vill man köra själv mellan färjorna så går det också bra! På denna resa får resenärerna ett klockslag när man skall träffa guiden vid nästa färja, sedan väljer man själva inom gruppen vilken väg man vill åka. Varje resenär ansvarar för sin egen fart och körsätt, vilket inte brukar vara något problem. Det är mycket viktigt att man använder lyse och blinkers på Autobahn.

Vid händelse av en olycka, trasig hoj och liknande som gör att man inte hinner till färjan kan man kanske komma med färjan dagen efter. Det finns dock inga garantier eftersom det är sommar. Se till att din mc är servad och i gott skick med bra slitdelar, däck, belysning mm. före avfärd.  Total körsträcka till och från Göteborg  är cirka 400 mil. 

Resan dag för dag

Deltagarens ansvar

Giltigt körkort tas med.
Medtag pass eller nationellt ID-kort.  
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig
Medtag registreringsbevis i original & försäkringsbesked MC. 

Frågor?
Kontakta Frank Lindström på telefon 070-872 32 16 eller e-post. 

Vem är Frank Lindström?
Frank har varit guide på SMC-resor till Tyskland och Norge. Han är pensionerad rörmokare som bor i Norrköping där han också är engagerad i SMC Östergötland som ordförande, vägspanare med mera. Frank kör en Triumph Tiger.  Tillsammans med sin fru besöker han FIM-rallyt varje år och kör även någon mer resa i Europa.  På denna resa kommer Frank att visa hans favoriter i Skottland. Frank kör nästan hela året, så länge det inte är halt. 


Detta är Frank Lindström som guidar oss i Skottland på MC! 


Vacker skotsk kust

 


Ett av de whiskydestillerier vi besöker på resan. 

 


Eilean Donan Castle

 


Bitvis är Skottland väldigt glest befolkat.