Kaliforniens bästa MC-vägar dag för dag

2018-11-13

Detta kommer att hända under resan Kaliforniens bästa MC-vägar!

Ankomstdagen
Vi anländer till hotellet och tar det lugnt. På kvällen äter vi middag gemensamt och har en genomgång av den dryga veckan som väntar oss.

Dag 1 
Vi börjar dagen med att åka till uthyrningen för att hämta motoryklarna. Därefter åker vi via Koreanska Vänskapssklockan och San Pedro vidare upp mot Beach Cities och lite pirbesök för att avsluta dagen med glass i gamla Torrance på Fosters Freeze. Dagen är i stort sett väldigt lugn och menad till att känna på den hyrda MC’n och trafiken för de som ej kört i LA förut.

Dag 2 Big Bear
Nu börjar det roliga, avfärd klockan 09.00, vi tar motorvägen upp mot Wrightwood och Mt Wilson, fantastiska vägar över bergen. Vi gör ett kortare fotostopp vid Mt Wilson Observatory, många bilder där man ser LA från ovan är tagna härifrån. Vi fortsätter vår färd mot Wrightwood via Newcombes Ranch där vi stannar för lunch. På söndagar är det fullt med både MC’s och sportbilar på vägen och det brukar finnas en del kul att kika på vid lunchstoppet. På eftermiddagen åker vi upp mot Big Bear’s skidort, vi kommer att köra en hel del roliga småvägar under dagen, bland annat passera Rim of the world, ett väldigt beskrivande namn. Övernattning sker i Big Bear Lake. 

Dag 3 – I Big Bear
Efter frukost rullar vi ner för berget och åker en slinga på en massa roliga MC-vägar, vi stannar för lunch i Lake Arrowhead och är tillbaka på hotellet vid tre till fyratiden på eftermiddagen. 

Dag 4- Las Vegas 
Idag börjar ökendelen av vår resa, efter frukost så kommer vi att åka nerför bergsmassivet mot det som kallas för High Desert, därefter fortsätter vi norrut mot Barstow. Strax utanför Barstow stannar vi till i den gamla spökstaden Calico och går runt en stund. Lunchen intas på Peggy Sues Diner. Efter lunch fortsätter vi på I15 mot Las Vegas, ankomst till vårt hotell vid fyra – femtiden på eftermiddagen. 

Dag 5 – pool och vilodag
Las Vegas har massor att bjuda på för den som vill vara aktiv, museer, shopping mm, eller så kan man bara ligga och njuta vid poolen och vila upp sig inför Death Valley. 

Dag 6 - Death Valley 
Vi åker norrut via den lilla staden Pahrump in i Death Valley, dagens första stopp blir vid Zabriskie point, en känd utkiksplats, lunch tar vi vid Timbisha Reservatets matsal (Indian Tacos) i Furnace Creek precis i närheten. Efter lunch fortsätter vi mot den västra sidan av parken via ett antal utkiksplatser och sevärdheter som Mesquite Flat Sand Dunes, Father Crowley Overlook med flera, och tar oss ut på den västra sidan av parken och ner mot Ridgecrest där vi har nattens hotell. Dagen bjuder på en hel del roliga MC vägar och fantastiska naturupplevelser. 

Dag 7 - Morro Bay
Vi startar morgonen med att åka över bergen på HWY 178 via Lake Isabella, för att stanna till för lunch på Willow Ranch i Buttonwillow.  Därefter kommer vi att fortsätta HWY 58 upp mot 101 som kommer ta oss den sista biten mot Morro Bay vid kusten. Dagen bjuder på en massa härlig åkning på kurviga småvägar över bergen och mycket vacker natur. 

Dag 8 – Monterey
Idag blir det vacker utsikt för hela slanten, vi åker norrut på HWY 1 där vi kommer att passera det otroligt natursköna Big Sur, innan dess har vi stannat till och tittat på sjöelefanter vid Elephant Seal Vista Point och också stannat till vid Ragged Point. Vi avslutar dagens åkning med en tur på 17 mile drive som ligger vid den berömda golfbanan Pebble Beach, vi kommer att göra ett antal kortare fotostopp längs den slingan. 

Dag 9 - Santa Barbara 
Nu vänder vi söderut igen och åker Hwy 1 åt andra hållet, de flesta är ense om att detta är det rätta hållet att åka sträckan då man är på havssidan av vägen. Vi gör ett antal fotostopp och äter lunch i Cambria. Eftermiddagsfikat tar vi i danskstaden Solvang, dagens övernattning är i Santa Barbara. 

Dag 10 - tillbaka i Los Angeles 
Vi kommer att åka ner mot Malibu och sedan vika av upp på den berömda Mulholland Hwy, eftersom det är vardag kommer vi att ha vägen i princip för oss själva. Vi äter lunch på vägen och rör oss sedan sakta ner mot uthyrningen i Long Beach och återlämning av MC. Övernattning i Redondo Beach. 

Avresedagen
Transfer till flygplatsen. Vi skils åt med minnen och vänner för livet i bagaget! 

Resebeskrivning med kartor och bilder. 


Death Valley

Varning för kurvor!


Solvang, Danmark i miniatyr

 


Magiska vägar längs Kaliforniens kust

 


På väg mot Big Bear

 


I Big bear är vi inte ensamma hojåkare!