Tyska landsvägar & MC-vecka vid Gardasjön, 10-25 juli

2015-10-28

Detta är resan för dig som både vill uppleva Tyskland utanför Autobahn och vackra Gardasjön. Resan genom Tyskland tar tre dagar. Därefter väntar sex dagar i Malcesine vid Gardasjön. Regionen Lombardia, Veneto och Trentino-Alto Adige erbjuder vägar och bergspass som är som gjorda för härlig MC-körning i ett fantastiskt landskap. God mat och dryck, vackra vyer och mestadels sol och värme utlovas. Hemresan genom Tyskland tar också tre dagar.

Boka resan här. Resan fullbokad, vi tar gärna emot anmälningar till väntelistan!  

Pris

Förare/passagerare 14 300 kronor

I priset ingår
•Färjebiljett, boende i två-bäddshytt
•Frukost samt middagar på färjorna
•Boende i dubbelrum på hotellen eller våning i hotellbyggnaden på hotellet i Malcesine
•Frukost på hotellen
samt självklart guide. 

I priset ingår inte

- Motorvägsavgifter i Österrike och Italien
- All övrig mat, dryck och kostnader som uppstår 

SMC Resevillkor

Resebeskrivning Gardasjön Italien 2016
Vi kör mestadels på fina landsvägar men också på motorvägar i Tyskland till vårt mål Malcesine vid Gardasjön. Vi bor tre nätter i Tyskland under vår färd till och från Italien för att få en avkopplande och upplevelserik resa genom landet på fina vägar till vårt mål Gardasjön i Malcesine. Regionen Lombardia, Veneto och Trentino-Alto Adige erbjuder vägar och bergspass som är som gjorda för härlig Mc-körning i ett fantastiskt landskap. 

Söndag 10 juli
Vi samlas i Göteborg åker med Stena Line till Kiel.

Måndag 11 juli
Denna dag kör vi ned till vårt första boende i Tyskland, Villa Löwenherz i Lauenförde, vid Schwarmstedt, norr om Hannover lämnar vi Autobahn och kör vidare på landsvägar till vårt mål för dagen. Det är ett känt hotell enbart för knuttar. Dagens etapp ca. 37 mil

Tisdag 12 juli
Vi kör vidare till Arnstein, där vi bor på Gasthof Frankenhöhe. I dag kommer vi att köra på varierande landsvägar till vårt boende som ligger i ett fint landskap Franken i närheten av staden Bamberg. Dagens etapp ca. 32 mil. 

Onsdag 13 juli
dIag ska vi till Österrike där vi bor i Kufstein på Hotel & Gasthaus Beim Dresch. Vi kommer att passera städer som Nürnberg, Ingolstadt och München mm men undviker .centrum av dessa städer. Dagens etapp ca. 37 mil

Torsdag 14 juli 

Italien väntar, nu till Gardasjön och Malcesine över Brennerpasset på motorvägen och vidare in i Italien. Dagens etapp ca 32 mil.

Vi bor här på vårt hotell Ideal i Malcesine 6 nätter för att på dagarna göra utflykter på härliga Mc-vägar i en fantastisk miljö runt omkring Gardasjön. På hotell Ideal kommer vi att ha en våning som ligger i hotellbyggnaden med 3 dubbelrum, samt övriga som dubbelrum.

Fredag 15 juli
En vilodag för att kunna upptäcka omgivningen runt vårt hotell, kanske ett bad i Gardasjön eller linbanan upp på Monte Baldo (finns även en pool vid hotellet för vissa badkrukor = mig själv inräknad, ta med baddräkt).

Lördag 16 juli
Då kör vi runt Gardasjön för att njuta av landskapet och vägarna vid denna sjö.

Söndag 17 juli
Nu kör vi upp till Riva dela Garda och vidare förbi Madonna Di Campiglio samt runt delar av naturpark Adamello-Brenta.

Måndag 18 juli
Denna dagen kör vi till Sirminione, en stad som ligger vackert längst ut på en långsmal halvö på sjöns södra strand. Man går över en gammal vindbrygga och genom en stadsport och kommer rakt in i medeltiden med borgen Rocca Scaligera från 1200-talet.

Tisdag 19 juli
Vin och Italien hör ju samman, i dag kör vi till Bardolino och gör ett besök på vinmuseet Zeni. Hemvägen till hotellet kör vi via kurviga vägar

Onsdag 20 juli
Kör/eller tar vi bussen beroende på önskemål till Verona, som är en gammal kulturstad i den italienska provinsen Verona, staden ligger belägen vid en krök av Adige-floden. Staden har i långa tider varit en viktig knutpunkt, då den ligger där den nord-sydliga vägen genom Alperna korsar den öst-västliga vägen genom Po-slätten. Verona är berömt för att vara platsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia, men staden är också känd för den vackra och välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona.

Efter upplevelserna runt Gardasjön startar vi norrut igen.

Torsdag 21 juli
Vi kör till Eggstätt i Tyskland där vi bor på Hotell Unterwirt återigen tar vi den fina motorvägen över Brennerpasset för att köra igenom Österrike på väg till vårt boende i Tyskland. Dagens etapp ca 36 mil

Fredag 22 juli
Tillbaka i Tyskland från Eggstätt till Hof där vi bor på Hotell Grüne Linde, vi kommer att köra landsvägar som delvis går strax utanför Tjeckien på vår väg norrut. Dagens etapp ca. 35 mil

Lördag 23 juli
Idag ska vi till Harz, närmare bestämt Osterode i Harzbergen. Där bor vi på Hotell Harzer Hof, vi kör Autobahn upp till Weimar för att därifrån köra genom Harzbergen på väg till vårt boende. Dagens etapp ca. 33 mil

Söndag 24 juli
Idag kör vi från Osterode till Kiel, mestadels på Autobahn tillbaka till färjan i Kiel. Dagens etapp ca. 35 mil

Måndag 25 juli
Åter i Göteborg för hemfärd på egen hand. 

Körvana
Du ska kunna hantera din motorcykel både på motorväg i grupp och på kurviga hårnålsvägar. Viktigt när man kör på Autobahn är att man är uppmärksam och anpassar sig till trafikrytmen. Man måste vara observant och hålla ihop gruppen under körpassen.

Deltagarens ansvar
- Kontrollera att du har en giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.Ta med dig ditt reseförsäkringsbevis och europeiskt sjukförsäkringskort  på resan.
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- Helförsäkring på din MC, medtag försäkringsbrev
- Registreringsbevis på din MC 

Frågor?
Kontakta Lars Lind på telefon 070-6699715 eller e-post.  

SMC Resevillkor 

Guide på resan
På resan till Gardasjön är Lars Lind guide tillsammans med sin hustru Inger. Lars är sedan ett antal år guide på flera SMC-resor i Tyskland, Österrike och Italien. Han är skaraborgare och kör en Yamaha FJR 1300. Lars är 64 år och ägnar sin pensionärstillvaro åt att guida runt på SMC-resor. 

   
 Lars Lind Inger Lind