Norges Tak 7-13 juli Dag för dag

2021-11-02

Denna sida beskriver resan Norges tak, dag för dag

Dag 1
Vi samlas på Svaneholms Herrgård i sydvästra kanten av Värmland från kl. 17. (33 km från Säffle och 20 km från Åmål). Klockan 19 samlas vi för kvällsfika, presentation och information inför resan innan vi sover första natten.

Dag 2
Vi kör norrut genom Värmland, korsar gränsen mot Norge och kommer fram till Trysil Hyttegrend & Camping där vi kommer att sova andra natten.

Dag 3
Nu rundar vi Osensjoen vidare mot Koppang, via Atnadalen till Gudbrandsdalen. Sedan österut via Grimsdalen för att ”landa” i Dombås för tredje övernattningen.

Dag 4
Så går färden vidare genom Romsdalen med alla dess sevärdheter såsom exempelvis ”Trollvägga” för att sedan köra söderut på ”Trollstigsveien.” Efter en kortare färjetur (Linge-Eidsdal) kommer vi fram till boendet i Geiranger.

Dag 5
Vi startar dagen med färjeturen Geiranger-Hellesylt där vi njuter av mäktiga fjäll och passerar vattenfallet ”De sju systrarna”. Vi fortsätter via Hornindal och Stryn där vi kommer att ta gamla ”Strynfjellsvegen” för att sedan besöka Dalsnibba. Vidare mot Lom och Övre Årdal för att övernatta i närheten av Fagernes.

Dag 6
Nu bär det av mot Sverige, men vi har fina mil kvar i Norge än, och passerar Gjövik, Hamar, och Elverum innan gränspassage. Sista natten sover vi på samma plats som vi började, dvs. Svaneholms Herrgård.

Dag 7
Nu skiljs vi åt och kör hemåt efter gemensam frukost. Vi kommer att drömma om fjäll, fjordar, serpentinvägar och fina kurviga MC-vägar de närmaste nätterna, men vad gör väl det?