Pilgrimsresa till Norge 6 juni - 13 juni

2019-11-20

Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på mc är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom och kanske hitta rätt i livet. En möjlighet att komma ifrån vardagsbrus och stress. Frihet från kalender, telefon och att inte vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din mc. Att släppa alla måsten som tynger. Pilgrimsresan är ny för 2020. Resan omfattar 170 mil på 7 dagar. Vi startar i Uppsala och kör mot Trondheim. Vi stannar på intressanta sevärdheter efter rutten och guidade visningar där vi stämplar våra pilgrimspass, till exempel Nidarosdomen i Trondheim, Stikklestad kulturcenter och Bergstaden Röros.

Resan inställd p g a covid-19. 

Boka resan här 

 
SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

       

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resana profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 10 600 kronor
Passagerare: 10 200 kronor
Enkelrum: undersök med guide

I priset ingår
- Boende sju nätter i enkel eller dubbelrum med frukost
- Entréavgifter/guidning vid besök i Trondheim, Stikklestad, Røros och Älvdalen.
- Guide

I priset ingår inte
- Övrig mat och fika
- Bensin
- Personliga utgifter

Boende
Vi bor på hotell med god standard. Boende i enkelrum med möjlighet till dubbelrum. På Pilegrimsgården i Trondheim är antalet enkelrum och p-platser begränsat. Boende på förträffen den 6/6 ingår.
Vi bor på:
Hotell Centralstationen, (förträffen)
Borrgården B&B, Ljusdal
Le Ski Lodge, Storlien
Pilegrimsgården, Trondheim, här bor vi itvå nätter.
Bergstadens Hotel, Røros 
Hotell Älvdalen, Älvdalen

Allmänt om resan
Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på mc är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom och kanske hitta rätt i livet. En möjlighet att komma ifrån vardagsbrus och stress. Frihet från kalender, telefon och att inte vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din mc. Att släppa alla måsten som tynger. PIlgrimsresan är ny för 2020. Resan omfattar 170 mil på 7 dagar.


Vi varvar resan med besök på intressanta platser. Guidad visning i Nidarosdomen inkl tornuppgång – möjlighet till orgelkonsert och musikgudstjänst. Guidad visning i Stikklestad – ett historiskt kulturcenter med kyrkor, medeltidsbyar och muséum m.m. Guidad visning i Røros kirke och Bergstaden Røros. Guidad visning av Porfyrmuseet och Hagströmmuseet – unika musikinstrument och utrustningar m.m. Avslutningsvis ett varv på den gamla TT-banan i Hedemora.

Resan dag för dag
Klicka här för att se planeringen dag för dag. Inför resan träffas vi för att bekanta oss med varandra för att utbyta erfarenheter och förväntningar.   

Körkunskaper
Vi håller oss på grusfria mc-vägar, rastar regelbundet och håller ett lugnt tempo. Ett dagspass är cirka 30-40 mil. Vana att köra i kolonn underlättar men är inget krav.

Specifikt
Norge ingår inte i EU. Ta med försäkringsbevis på mc och sjukförsäkringskort. Mindre summa kontanter kan underlätta då begränsningar för bankkort finns. Ta med egna verktyg för din mc, kedjespray, olja och reparationssats för däck. Det är inte ovanligt att det är kallt och blött i Norge – extra vindjacka rekommenderas.

Vår Guide på Pilgrimsresan
Curth Andersson, telefon 070-2115501, e-post.

Curth är en gammal mc-räv som tog sitt mc-kort redan 1962. Han har gjort många egna resor på mc i Europa. Började anordna MC-resorpå 90-talet. Sedan många år anordnar han mc-turer och pilgrimsresor på MC. Han har kört enduro, varit mc-ordonnans och instruktör. Gillar att köra på bana. Kör cirka 1000 mil/år – alltid med lätt packning. Turerna har gått till Sydeuropa, Storbritannien och våra grannländer. Ett favoritland är Norge dit han återvänt år efter år, kanske för sitt norska påbrå. Norge är ett fantastiskt land för mc-turer som han varmt rekommenderar. Ensam eller helst i grupp.
Härkomst: Rumpmas med förflutet i Norrland.
Ålder: 73 år – åren går.
Civilstånd: Sambo.
Yrke: Yrkesverksam pensionär.
Motorcykel: Hängiven ducatist och f.n. Ducati Panigale 1299SL och V4SL.
Hobby: Innehavare av Sveriges största termossamling med cirka 550 objekt.
Läser: När jag har tid – blandad kompott.
Bästa mc-upplevelse: Svårt att välja av alla upplevelser. Det kan vara några fina varv på bana. Mugello ärsvårslaget. Norge med Lofoten och Nordkap likaså.
Vision: Att visa och dela med mig av nya och tidigare upplevelser på fina mc-vägar i Norge. Att få göra en ny mc-resa till Nordkap via Lofoten.

 

Kartan över Pilgrimsresan

Pilgrimssoffan, en perfekt plats att vila sina trötta ben

Vädret i Norge kan vara ombytligt, men humöret är alltid på topp tillsammans med Curth

 

Nidaros Pilegrimsgård, här bor vi två nätter.

Den fantastiska Nidarosdomen.

Världsarvet Röros, här bor vi en natt.