SMC-Resor 2007

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då kan du åka med på en SMC-resa där allt de

Följande resor erbjuder SMC medlemmarna under 2007. Klicka på länken för att få resevillkor och mer information om den specifika resan i form av en pdf-fil eller scrolla ner för att få en kortare beskrivning av samtliga resor.

 

Isle of Man 29 maj-11 juni

Vi firar etthundraårs-jubileumet tillsammans! Till Isle of Man reser motorcyklister från hela världen för att få uppleva traditionell roadracing som är något utöver det vanliga! Ön ligger i havet mellan England och Irland. Roadracing-tävlingarna körs i ett rasande snabbt tempo på ordinarie landsväg som stängs av för allmän trafik under tävlingstimmarna. Upplev den unika atmosfär och stämning som råder på hela Isle of Man under TT-veckan. En mängd evenemang som tävlingar, klubbmöten och mycket som berör motorcyklister och mc-sport arrangeras runt om i byarna på ön. Att därtill själv få tillfälle att köra de sex klassiska milen är i sig en helt oförglömlig upplevelse.
Priset är 11 900 kronor. Vad som ingår kan du läsa i informationsbladet som du hittar under länken ovan.

 

Inormationsblad om Alpbus-resan.

Alpbus 24–29 juni

Fyra dagars aktiv körning i Dolomiterna. Vi ska hinna med 230 mil igenom ett 30-tal pass så du som deltagare bör ha god vana för att orka med långa dagsetapper i högt tempo på bitvis extremt kurviga serpentinvägar. Vägarna är i huvudsak fina asfaltvägar men grusiga alternativ finns på vissa sträckor. Körning sker med guide i två grupper; en mer äventyrlig på mindre, ibland sämre, vägar i raskt tempo och en något lugnare som enbart går på riktigt bra vägar.

 

Informationsblad om Assen-resan.

 

Assen GP 26 juni–2 juli

Upplev Dutch TT Assen på plats tillsammans med 100 000 andra jublande åskådare. En ljud- och fartupplevelse fjärran från känslan i tv-soffan.­ Vi ser båda dagarnas träning samt tävlingen från läktarplats. Andy Ibbott från California Superbike School guidar oss under ett depåbesök.

Informationsblad om resan till Dolomiterna.

Dolomiternas vackraste vägar 10–17 juni

I nordvästra Trentino i norra Italien kör vi huvudsakligen i och omkring alpområdet Gruppo di Brenta och passerar välkända orter som Madonna di Campiglio och Riva del Garda. Vi besöker också den lilla autentiskt, medeltida staden Canale och åker ner mot de berömda badsjöarna Lago di Caldonazzo och Lago di Levico. Vi fortsätter mot nordöstra Trentino och Viggo di Fassa. Vi kör i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde. Några av de berömda passen vi kör över är Passo Pordi, Passo Sella, Passo Campolongo, Passo Gardena och Passo Rolle. Under hela Trentino-vistelsen kör vi på mycket varierande mc-vägar.

 

Informationsblad om resan Ett annat Tyskland.

 

Ett annat Tyskland 26 juni–2 juli

Resan går en hel vecka genom Tyskland och vi ser inte så mycket som en glimt av autobahn men däremot alléer, små städer med korsvirkeshus och kullerstensgator, floder och sjöar. Vi känner historiska vingslag och upplever gemytlig motorcykelåkning i behaglig natur, bra hotell och mysiga fikaställen – en riktig semesterresa!

Informationsblad om resan Expedition Kolahalvön.

Expedition Kolahalvön 7–15 juli

Ditt livs offroad-äventyr! Kolahalvön är en pärla bland landskapen på Nordkalotten. Lätt kuperad terräng, bergstoppar på strax över 1 000 meter och rikligt med sjöar och floder ger ofta dramatiskt vackra omgivningar. Lägg till detta ett myller av övergivna anläggningsvägar i skogar, berg och längs med havet och du får en bra mix för offroad-expeditioner. Från det allra mest extrema när det gäller sönderkörda vägar till ”soft offroad”, som lokalbefolkning kallar de mest hyfsade skogsvägarna. Det är en tuff resa som gjord för dig som redan provat det mesta. Du bör ha stor vana vid offroadkörning med lättare inslag av enduro och en eller annan fastkörning.

 

Informationsblad om resan i Indien.

Indien 15-27 oktober

En orgie i spännande upplevelser som Taj Mahal, elefantridning, cykel-rickshaws, kamelridning med övernattning i ökenläger, heliga kor och björntämjare. Fullspäckat program med största upplevelsen att under åtta dagar få uppleva Indien på 350 cc Royal Enfield-motorcykel. Flyg Arlanda–New Delhi, visum och hotell med helpension ingår.

 

Informationsblad om resan Kystriksveg 17.

 

Kystriksveg 17 5–11 augusti

En fantastisk naturupplevelse med hög kurvfaktor. Följ med på en fantastisk mc-upplevelse längs med norska atlantkusten! Vi följer Kystriksveg 17 från Saltstraumen, Helgelandskusten och Torghatten till vägens slut i Steinkjer. Denna resa på enbart asfaltvägar passar dig som har vana av motorcykeltouring och kan stå ut en hel dag i mc sadeln. Vägarna är mycket lämpliga för mc-åkning och har hög kurvfaktor!

Informationsblad om resan till Moseldalen.

Moseldalen 22–29 juli

Följ med till detta Mecka för motorcyklister som får entusiaster att återkomma år efter år. Upplev Moselområdet på de mindre vägarna i en underbar miljö där kurvorna och utsikten aldrig tar slut. Man skulle kunna tro att detta område är byggt för oss motorcyklister. Räkna med aktiv mc-körning varvat med en del kulturella inslag samt besök av utsiktplatser med dagsturer till Luxemburg och Belgien. Vi ägnar minst en dag åt Nürburgring. På en av dagsturerna besöker vi en av de större, lokala mc-butikerna.

 

Informationsblad om resan Norges Tak.

Norges Tak 8–14 juli

Med Trollstigen och Geiranger. Den ultimata mc-sällskapsresan. För alla typer av motorcyklar och för alla nivåer av erfarenhet när det gäller mc-touring. Vi färdas cirka 175 mil i lugn takt och njuter av underbara mc-vägar, fantastiska naturscenerier och en härlig gemenskap. Vi tar aldrig längre körpass än en timme utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns fina vyer att njuta av.

 

Informationsblad om resan till Storbritannien.

Storbritannien 3–13 augusti

Resan går genom England och de sydligare delarna av Skottland. Lake District som ligger vid de Cumbriska bergen har en yta på omkring trettio kvadratmil. Området har ett flertal sjöar samt flera av Englands högsta bergstoppar med Scafell Pike som högsta topp. Dessutom finns här Borrowdale med byn Grange som har en fantastiskt vacker gammal stenbro, som sägs vara den mest fotograferade bron i England, och inte minst fantastiska mc-vägar. I Edinburgh ser vi Edinburgh Military Tattoo; en musikföreställning som utspelar sig på esplanaden framför slottet.

 

Informationsblad om resan Til Tops - allroad.

 

Til Tops – allroad 22–28 juli

En spännande äventyrsresa i Norges häftigaste offroad-områden för dig som vill uppleva äventyret på vägar du garanterat inte hittar själv. Vi tar oss fram på små, slingrande grusvägar och ödsliga traktorvägar över fjällövergångar du inte trodde fanns. Detaljerad roadbook över en stor del av resan som till merparten går på grusväg. Du bör vara van grusvägsåkare. Tempot är lite lugnare än på Grusbusvarianten, men vi åker till över 70 procent på samma ”vägar”.

 

Informationsblad om resan Til Tops - offroad.

Til Tops – grusbus 24–30 juni

En spännande resa på i Norges häftigaste offroadområden för dig som vill uppleva en utmaning långt utöver det vanliga. Vi tar oss fram på små, slingrande grusvägar och ödsliga traktorvägar över fjällövergångar du inte trodde fanns. Vi undviker asfalt så mycket som möjligt. Detaljerad roadbook över större delen av resan så att den som inte vill följa guiderna kan välja att åka i egen grupp på delar av resan. Du bör vara van grusvägsåkare.

Varje år erbjuds resor i Norden och Europa. Saknar du någon resa eller vill du bli guide för en SMC-resa i ett land du känner väl så kontakta Elving Solli eller Stig Björk.

På väg till Isle of Man 2006.

 

Vacker vy i Lake District.

Race på Isle of Man.

Vacker väg i Dolomiterna.

Liten väg i norra Tyskland.

Vacker vy i Nordnorge.

Smal men fin väg i Skottland.