Andalusien, andra vårveckan, 2 april-9 april

2016-10-31

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på krokiga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk motorcyklist. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna.

Boka resan här. 

Pris
Mc-förare: 12 000 kronor
Passagerare   5 000 kronor
Tillägg enkelrum: 1 500 kronor
Tillägg större mc (tex BMW GS1200): 700 kr

I priset ingår
Svensktalande reseledare/motorcykelguide 
Hyra av mc (normalt BMW GS700-800)
Försäkring av motorcykel
Transport av bagage Malaga Airport-Tolox t o r
Boende i delat dubbelrum i La Posada Azul i Tolox 
Frukost som vi tillagar själva

I resans pris ingår inte
Reseförsäkring för deltagare 
Flygbiljetter till och från Malaga
Personliga utgifter som t.ex. lunch, middag, dryckesvaror, snacks mm.
Bensin
Entrébiljetter till sevärdheter i samband med utflykter  
Tillägg för ev enkelrum 
Tillägg för större mcAndra utgifter som inte framgår specifikt av beskrivningen.
Personlig skyddsutrustning som hjälm, knä- och armbågsskydd, ryggskydd mm.

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Ankomst till flygplatsen i Malaga (AGP)
Du väljer själv från vilken ort (och när) du flyger. Det viktigaste är att vi samlas på angiven tid (normalt före 12.00) ankomstdagen. Vid ankomsten till Malaga finns guiden vid ankomsthallen. På flygplatsen tas övrigt bagage om hand och transporteras till boendet i Tolox. Bokad MC finns vid Malaga Airport (200m bort) och ett hyresavtal mellan förare och uthyrande firma upprättas.
 
La Posada Azul
Vårt boende under veckan ligger i byn Tolox, ca 50 km väster om Malaga. På bottenvåningen finns ett enkelrum med separat dusch/wc, fullutrustat kök med disk- och tvättmaskin, matrum och TV-rum. På andra våningen finns 4 dubbelrum med separata sängar och wc/dusch på rummen. På tredje våningen finns ett större dubbelrum med separata sängar, wc/dusch och kök samt en solaltan med sittgrupp och grill. 3G modem finns i huset. Beroende på antalet deltagare, kan det finnas möjlighet till enkelrum mot tillägg. P-plats för MC finns i anslutning till Posadan. Mer information och bilder finns på hemsidan för La Posada Azul. 

Ankomst till La Posada Azul
På ankomstdagen har vi en Kick-off, där vi följer upp förväntningar inför veckan och övriga praktiska rutiner och frågor. Vi går igenom tider och tidpunkter för hemresor för att ta med dem i vår planering. Vi tittar på kartor och planerar gemensamt efterföljande dagars turer. 

Tolox
Vi informerar om Tolox´s matställen och barer.Tolox är en typisk spansk by som ligger på en sluttning. Praktisk information om restauranger, affärer, bankomater, apotek med mera av intresse i Tolox och andra närliggande byar, får du när du bokat din plats på resan. Var beredd på att det blir en del promenader. När du bokat din resa, får du också info om andra praktiska saker att veta när du ska köra motorcykel på våra turer i Spanien.

Dagsturerna
De guidade dagsturerna har körpass på ca 1 timma. Normalt gör vi fikastopp och lunchuppehåll under dagen. Givetvis stannar vi då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 09.00 och återkommer till Tolox senast kl 17.00. Om deltagaren väljer att på egen hand köra en annan rutt än den av guiden föreslagna är det givetvis möjligt. Det är helt OK attl ta ledigt från MC-körning för den som vill. Då tar deltagaren själv ansvar för sin resa under dagen.Läs om planerade turer dag för dag         

Återkomst och middag
När vi kommer tillbaka till Tolox på kvällen går vi igenom hur dagen varit och tittar lite på morgondagens tur. På kvällen kan vi äta middag gemensamt (om du vill) på någon av byns restauranger. Eller så kan vi handla mat i någon butik och lagar maten själva. 

Avslutning av veckan
För att alla ska få tid att avsluta veckan planeras hemresans kvällen före. Du lämnar in din hyrda MC på flygplatsen till hyrfirman på avtalad tidpunkt. Ditt bagage transporteras till entrén för avgångshallen på Malaga Airport enligt tidplan.

Motorcyklarna
Som hyrestagare binder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln. Du tar ansvar för din egen tidsram och planerar avgångstid för flyg och återlämnande av motorcykeln. Vi kör i första hand på BMW GS800 men det går att få BMW GS1200 mot tillägg 700kr. Vissa perioder är det väldigt hårt tryck hos mc-uthyrarna så vi kan erbjudas andra alternativ.

Försäkring av motorcyklarna
Motorcyklarna är försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kontokort. Om en deltagare orsakar skada på den hyrda motorcykeln ska vederbörande räkna med att krävas på beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är för närvarande max €800. 

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass ller nationellt ID-kort.  
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig
Vaccination mot hepatit A rekommenderas av sjukvården. 

SMC resevillkor

Frågor om resan
Kontakta guiden: Roger Söderbom, telefon 0704-507010 eller e-post

Vem är Roger Söderbom?
Jag blev guide i SMC Travel för några år sen. Mitt uppdrag hittills är Andalusien som längst söderut i Spanien och har både fantastiska MC-vägar och ett underbart klimat.   Jag tog mc-kort (på Vespa) 1963 och köpte min första tunga MC 1967. Ett år senare var jag med och bildade Östra Aros MCK i Uppsala och blev ganska snart medlem i SMC. Mindre än två år senare blev jag inblandad i den centrala verksamheten i SMC och var ansvarig för SMC-kansliet under tio intensiva år. Dessemellan blev det många mc-resor, både inom och utom Sverige.Jag har sedan tidigt 70-tal varit intresserad av grundkurser (avrostning) för motorcyklister och var med och startade upp ”BKK på gokartbana” (numera Knixkurser) på Rörken utanför Uppsala. Efter en vecka på de spanska vägarna, kan man dra många paralleller till Knixkurserna.Jag är numera ”dagledig” men har en bakgrund i 48 år på Posten. Förutom mina övriga föreningsengagemang, fyller huset och barnbarnen stora delar av min tid. 


Roger Söderbom är  vår guide i Andalusien.

Se film från Andalusienresa 2016

 


Vissa vägar vi kör på är rejält branta!


Massor av kurvor utlovas!