Skottlands bästa vägar 14-25 augusti

2018-11-13

Detta är resan för dig som vill uppleva det mesta och bästa av Skottland. Vi färjar Trelleborg -Travemünde och övernattar i Tyskland. Dag 2 tar vi färjan IJmuiden-Newcastle för att sedan kunna njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar, haggis och andra sevärdheter. Här finns en storslagen natur och gästvänliga människor. Vi övernattar i Lanark, Fort William , Pitlochry, Tain, Ullapol och Edinburgh. Vi besöker både slott och whiskydestillerier. I Edinburgh finns tillfälle att se världsberömda Military Tattoo. Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som skapta för motorcyklister – även om de kör på vänster sida.

Boka resan här. 

SMC resevillkor. 

Resan dag för dag. 

Resans profil 

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur. 

Resans pris
Förare: 17 600 kronor
Passagerare: 16 500 kronor
Enkelrum: Tveksamt. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I priset ingår
- Guide
- Färja Trelleborg- Travemünde t  o r. På utresan ingår frukost och på hemresan del i 3 -bäddshytt inklusive frukost
- Hotellövernattning i Tyskland inklusive gemensam middag
- Färja Ijmuiden – Newcastle Hull t o r i 3-bäddshytt inklusive frukost och middag på ut- och hemresa
- Hotell i Skottland sju nätter del i tvåbäddsrum inklusive frukost
- Entréavgifter till Eilean Donan Castle, Glenfiddish och Edradour destillerier samt Edinburgh castle

I priset ingår inte
- Bensin
- Övrig mat och dryck 
- Försäkringar
- Military Tatoo (läs mer i resebeskrivning)

Allmänt om resan
För andra gången kör guiden denna resa till Skottland. Vi åker färja från Amsterdam till Newcastle. För att undvika stresskörning på autobahn startar vi denna gång tidigt från Trelleborg och övernattar i gränstrakterna till Nederländerna. 

I Skottland kommer resan att gå på vägar av varierande kvalitet. Allt från motorvägar för att slippa köra igenom stadskärnor med allt det kan innebära. Resan kommer också att bjuda på ”single track roads,” enfiliga vägar med mötesplatser inte sällan med störande moment som får och vid något enstaka tillfälle de skotska kor som kallas longhorns.  Bergen i Skottland är inte höga men bjuder vid några tillfällen på riktiga serpentinkurvor.Naturen är helt fantastisk och ibland kan det vara svårt att hålla ögonen på vägen.

I Edinburgh har vi två övernattningar och de som vill har möjlighet att besöka Edinburgh Military Tatto.  Det är en fantastisk upplevelse med två timmars show. Biljetterna ingår inte i resan utan det får var och en köpa på egen hand. Alternativt om det är många som vill dit kan guiden samordna biljettinköp så att vi får sitta tillsammans. Vill ni se Tattot - vänta inte för länge med att boka! Det kan vara svårt att få biljetter till en specifik kväll och vi har bara två chanser.  

Resan dag för dag

MC-körning och praktikaliteter
Körpassen är ca 50-70 minuter innan vi tar paus, antingen en kortare mellan olika etapper eller en längre för fika och lunch. Gå gärna en Knix-kurs före avresan! Det kan vara bra att ta med en termos för varmt vatten till fika. I Skottland kan man koka vatten på rummen. Guiden har med sig kaffepulver och tepåsar (ingår i resans pris). Utrustning för punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial finns i fall det skulle behövas.

Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort tas med
- Medtag pass. Storbritannien kommer inte att vara med i EU när resan genomförs och då duger sannolikt inte nationellt ID-kort
- Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning)
- Försäkringskassans sjukförsäkringskort
- Medtag registreringsbevis i original
- Medtag försäkringsbesked MC, gärna med assistansförsäkring

Frågor om Skottlandsresan
Kontakta guiden Frank Lindström på telefon 070-872 32 16 eller e-post. 

Vem är Frank Lindström?
Frank har varit guide på SMC-resor till Tyskland, Skottland och Norge. Han är pensionerad rörmokare som bor i Norrköping där han också är engagerad i SMC Östergötland som ordförande, vägspanare med mera. Frank kör en Triumph Tiger.

Tillsammans med sin fru besöker han FIM-rallyt varje år och kör även någon mer resa i Europa.  På denna resa kommer Frank att visa sina favoriter i Skottland. Frank kör nästan hela året, så länge det inte är halt. 

Vår man i Skottland, Frank Lindström, gillar whiskey, haggis, kurviga vägar och skotska borgar. 


Resrutten i Skottland är noga vald av guiden för maximala upplevelser!Resan går delvis på Whiskey Trail. 

 


Skottland är vackert så man blir tårögd

 


Varning för får!

 


Missa inte chansen att besöka Military Tatoo i Edinburgh! Biljett bokas för alla som vill av guiden. Anmäl dig i god tid - många vill dit!

 


Dunnet Head