Coast to coast dag för dag

2015-11-03

Så här ser resplanen ut för Easy Rider-resan med Biketoberfest i Daytona.

Karta


Klicka på bilden för större format av resan

Dag 1: Avresa - Ankomst Los Angeles
Obs: Kom till flygplatsen minst 3 timmar före avresa! Flygningen till USA tar ca 15 timmar. Planen är bekväma och har ett stort utbud av mat, dryck och underhållning.

Ankomst Los Angeles
Efter ankomsten till flygplatsen i Los Angeles och när du hämtat ditt bagage möts du en av våra glada guider i ankomstområdet. Sedan kör vi tillsammans till hotellet som ligger centralt nära staden. När alla har checkat in och gjort sig hemmastadda i sina rum samlas vi för ett välkomstmöte och lite förfriskningar. En introduktion av alla deltagare och guider, samt information om vad som kommer att hända under din vistelse i Los Angeles. Vi har en genomgång med praktisk information och förberedelser vid hämtning av motorcyklar/bilar. Obs!: Ta med en kopia av ditt kreditkort och körkort (båda sidor). Under kvällen kommer vi att lära känna varandra. Vi träffas och äter middag tillsammans i sann amerikansk stil. De som inte är för trötta efter den långa resan kan gå till en lokal bar i närheten av hotellet.

Dag 2:  Santa Monica Pier – Venice Beach – Hollywood

Vi äter gemensam frukost på ett amerikanskt diner. De som har varit i USA tidigare vet att det är stor skillnad mellan en amerikansk och skandinavisk frukost. Efter att vi är mätta och belåtna kör vi ner till Santa Monica Pier, slutdestination av det ursprungliga Route 66. Denna dag får du uppleva LA från sin bästa sida: den berömda Santa Monica Beach/Pier, som du säkert har sett i många serier/filmer (t.ex. Bay Watch, Pacific Blue, Fart, Beverly Hills Cop, Oceans River, Rocky III, etc.). Sen går vi till Venice Beach, en sällsynt och färgstark upplevelse. Här finns artister, gatumusikanter, hippies, kroppsbyggare (utomhus gym), rulleskridskoåkare, skateboardåkare, etc. som gärna visar upp sig. Dessutom finns det många gatuförsäljare och butiker som säljer roliga och märkliga saker. Venice är allt annat än tråkigt!

På eftermiddagen åker vi till Hollywood Boulevard och "Walk of fame". Gatan har över 2.500 bronsstjärnor av kända konstnärer, filmstjärnor osv. Du kommer att uppleva ‘Pulsen’ från Hollywood Boulevard om natten och du kan se den berömda Hollywood-skylten. Vi besöker också Mann’s Chinese Theathre, den historiska teatern där många klassiska filmer haft sina världspremiärer och har flera personliga hälsningar från de största filmstjärnor i entrén.
Dagens sevärdheter:  Santa Monica Pier/Beach, Venice Beach, Hollywood

Dag 3:  Los Angeles – San Diego, CA (körsträcka dag 1: 212km)

Idag startar vi vårt Coast-to-Coast äventyr! Vi samlas utanför hotellet för gemensam transport till Eagle Rider där vi hämtar ut cyklarna - årets modeller av Harley Davidson. Cykeln du har bokat för resan står redo och väntar på dig, och alla nödvändiga försäkringar ingår. När alla är redo på cyklarna startar vår 500 mil långa resa. Los Angeles försvinner bakom oss när vi kör söderut på ett unikt äventyr fyllt av historia, äventyr och andra roligheter! Denna blir det lite stads-, highway och fantastisk körning längs den legendariska Pacific Highway 1 mot San Diego.

Vi tar det lugnt till en början så att alla får vänja sig vid körförhållandena och temperaturen. Vårt första stopp blir redan efter ca: 30 min i Long Beach där vi äter en tidig lunch och gör extra säkerhetskontroll av cyklar, utrustning och förare innan turen börjar på riktigt. Efter ankomsten i San Diego och vi har checkat in på hotellet tillbringar vi resten av dagen med att utforska allt roligt som staden har att erbjuda: USS Midway och Little Italy, Old Town.
Dagens sevärdheter:  Pacific Hwy 1, Long Beach, San Diego, Old Town 

Dag 4:  San Diego – Yuma, AZ  (körsträcka dag 2: 284km)

Vi lämnar det vackra och roliga San Diego bakom oss för massa körning på fantastiska motorcykelvägar; Historic Route 94 och Old Hwy 80. Vägarna slingrar sig genom spektakulära landskap. Njut + ha kameran redo! Större delen av dagen kommer vi att köra längs gränsen till Mexico som är välbevakad av US Border Patrol. Vi äter mexikansk lunch på en populär local diner i Calexico. Efter vårt stopp i Calexico fortsätter vi till Yuma och Historic district.  Här tillbringar vi eftermiddagen och kvällen.
Dagens sevärdheter: Historic Hwy 94/98, Old Hwy 80, Calexico, Mexico’s gräns, Yuma

Dag 5:  Yuma – Tucson, AZ  (körsträcka dag 3: 469km)                       

Dagen börjar med körning genom Sonoran Desert, ett reservat med oberört ökenklimat och djurpopulationer. Här kommer du att få se "Organ Pipe" kaktusar, ödlor och andra säregna djurarter. Vi stannar ochså vid Organ Pipe Cactus National Monument. Vi fortsätter att köra på roliga vägar genom ökenlandskap, och vågar oss in i vilda västern när vi närmar oss mytomspunna Tucson. Här kommer vi att tillbringa eftermiddagen på Old Tucson Museum, som är en gammal western stad och filmstudio.
Dagens sevärdheter:  Sonoran Desert, Organ Pipe Cactus, Old Tucson Museum

Dag 6:  Tucson – Tombstone, AZ (körsträcka dag 4: 228km)                   

Vi börjar dagen med att köra en av Arizonas mest spektakulära motorcykelvägar; Mt Lemmon Scenic Byway. På toppen av Mt Lemmon stannar vi för att njuta av utsikten över det vackra och vilda landskapet. Efteråt vi njuter att vi får köra samma väg igen när vi åker tillbaka. Efteråt kör vi raka vägen till legendariska Tombstone - där ska vi övernatta. Staden kallas även för "The Town Too Tough to Die". Tombstone är en av de äldsta gruvstäderna i USA (silver), och hemvist för den mest berömda revolver-duellen i "Vilda Västern" - "gun fight'en" OK Coral med (Wyatt) Earp bröderna och Doc Holiday mot Clanton och McLaury bröderna. Vi följer i Wyatt Earp's fotspår, iklär oss cowboy-rollen och tar en drink på Big Nose Kates Saloon.
Dagens sevärdheter:  Mt Lemmon Scenic Byway, Tombstone, O.K. Corral

Dag 7:  Tombstone – El Paso, TX (körsträcka dag 5: 443km)                  

Vi tar av oss cowboyhattarna, sätter på hjälmarna och fortsätter resan på våra järnhästar ut ur Tombstone. Vi börjar dagen med att köra till en annan liten gruvstad: Bisbee. Efteråt fortsätter resan vidare till Douglas och kör hela dagen på roliga backroads längs gränsen mot Mexico innan vi kör in i Texas till El Paso där vi kommer att övernatta. I gränsstaden El Paso är vi helt vid gränsen till Mexico. Gränsövergången mellan El Paso och Ciudad Juarez korsas av så många som 23 miljoner människor varje år. Vi rekommenderar att ta Wyler Aerial Tramway till toppen av berget och njuta av utsikten över El Paso och Ciudad Juarez (staden Ciudad Juarez är uppkallad efter Zapotec-indianen Benito Pablo Juárez).
Dagens sevärdheter: Bisbee, Douglas, El Paso, Wyler Aerial Tramway

Dag 8:  El Paso – Alpine, TX  (körsträcka dag 6: 411km)        

Vi fortsätter vår resa söderut längs gränsen mot Mexico. Vi kör så nära att vi kan se över till den andra sidan. Vi tar av på Hwy 118 söderut och kommer in i snirkliga MC-vägar på väg till Fort Davis, som vi ska att utforska. Sedan är det raka vägen till Alpine, där vi kommer att tillbringa kvällen och natten.
Dagens sevärdheter: Mexico’s gräns, Fort Davis, Alpine

Dag 9:  Alpine – Del Rio, TX (körsträcka dag 7: 334km)        

Vi fortsätter vår resa över "prärien" på Old Hwy 90. Vi stannar för lite förfriskningar och njuter av utsikten. Sedan fortsätter vi präriekörning som tar oss till Seminole Canyon State Park. Seminole Canyon har bebotts av människor i över 9 000 år och består av majestätiska och vackra förhistoriska klippformationer, en unik upplevelse. Se till att ha kameran redo! Vi spenderar lite tid och äter en lång lunch i detta fascinerande område. Vår sista etapp för dagen går igenom den lilla staden Comstock. Vi korsar Amistad Reservoir innan vi kommer till Del Rio där vi kommer att övernatta. På kvällen gör vi ett besök på den lokala vingården "Val Verde Winery" där vi provsmakar lokala specialiteter.
Dagens sevärdheter: Old Hwy 90, Seminole Canyon Park, Comstock, Del Rio, Val Verde winery

Dag 10:   Del Rio - San Antonio, TX (körsträcka dag 8: 247km)

Ännu en dag präriekörning på Old Hwy 90. Vi kör igenom Uavelde och Hondo innan vi kommer till San Antonio. Där ska vi givetvis besökta The Alamo och se platsen där 189 dog under en 13 dagar lång kamp där Texas kämpade för sin självständighet. Det är en imponerande skildring av en av de mest anmärkningsvärda händelserna i amerikansk historia. I den fallfärdiga missionskyrkan Alamo undertecknade 185 enastående män ett högtidligt förbund: De skulle stå emot en armé på 7000 män och ge sina liv för frihetens sak, bl.a Davy Crockett, Jim Bowie och Travis. Historien har bl.a blivit berättad av den berömda skådespelaren och regissören John Wayne, som själv producerade, regisserade och hade huvudrollen i filmen "The Alamo". 
Om vi har tid gör vi en visit på Buckhorn Saloon & Texas Ranger Museum. På kvällen besöker vi stadens berömda gågata "The River Walk" där vi äter middag och njuter av atmosfären och har en trevlig kväll tillsammans.
Dagens sevärdheter: Old Hwy 90, San Antonio, Alamo, Buckhorn Saloon, River walk.

Dag 11:  San Antonio – Galveston, TX (körsträcka dag 9: 440km)

Vi sitter oss på järnhästarna och flyttar oss söderut mot kusten. Vi kör igenom Calaveras Lake Park till Floresville innan vi kör vidare på roliga vägar till Cuero. Vi tar oss vidare till Victoria där vi tar en paus och äter lunch. Nästa stopp är Lake Texana State Park, och Bay City innan vi påbörjar på den sista sträckan mot kuststaden Galveston. Framme i Galveston besöker vi Lone Star Flight Museum och det gamla segelfartyget Elissa 1877. Vi äter middag på Paradise Pier och njuter av den vackra utsikten och havsluften.
Dagens sevärdheter:  Lake Texana, Galveston, Lone Star Flight Museum, Elissa och Paradise Pier.

Dag 12:  Galveston – Lafayette, LA (körsträcka dag 10: 386km)

Denna dag börjar vi vår "Kust-körning" när vi kör in i det som kallas "The Deep South". Landskapet förändras markant, från öken och prärie, till fukt och träsk, ibland bryter sig jordbruk ut av landskapet. Vi börjar med att köra genom det vackra Galveston Bay och Bolivar Peninsula innan vi kommer till Port Arthur (som är en del av "Golden Triangle" tillsammans med Beaumont och Orange). Resten av dagen består huvudsakligen av fantastisk kustkörning. Vi svänger av på Gulf Beach Hwy och njuter av havsbrisen medan vi cruisar vidare längs Stilla havet. Vi äter lunch mitt i havsgapet innan vi fortsätter vår kustresa mot Lafayette. Vi övernattar i Lafayette, kärnan i "Cajun" kulturen i Louisiana/USA som också är Creole inspirerad. Det kommer definitivt att bli en "hot" middag och kväll.
Dagens sevärdheter: Galveston Bay, Bolivar Peninsula, Port Arthur, Gulf Beach Hwy, Lafayette.

Dag 13:  Lafayette – New Orleans, LA (körsträcka dag 11: 246km)               
Vi svänger tillbaka in på Old Hwy 90 och roliga motorcykelvägar. Vårt första stopp är Morgan City där vi njuter av utsikten och lite förfriskningar. Efteråt kör vi i samlad trupp in till New Orleans och checkar in på hotellet som ligger i French Quarter. När alla har kommit sig tillrätta på sina rum träffas vi för en gemensam lunch på Bourbon Street  på äkta New Orleans Jazz-manér.Vi är nu på en av de mest spännande och roligaste städerna i USA. Njut!
Dagens sevärdheter: Old Hwy 90, Morgan city, New Orleans, French Quarter, Bourbon Str

Dag 14:   New Orléans  (Upplevelser och en kul dag!)

Dagen är avsatt till att uppleva det fantastiska New Orleans! Vi ses efter frukost och får en guidad tur runt staden. Efter lunch tar vi en tur med hjulångaren Natchez på Mississippi innan vi tillsammans tar bussen tillbaka till hotellet. På kvällen samlas vi återigen på Bourbon Street för gemensam middag och mer underhållning på en mängd olika blues och jazzklubbar. Det är ett enormt tryck och myllrande liv -  en helt unik atmosfär på Bourbon Street. Vi rekommenderar att ta en titt in på "The House of the Rising Sun". New Orleans är en av världens mest fascinerande städer. Den har en unik blandning av historia från Europa, Karibien, Afrika och andra världsdelar/länder. Det är en fantastisk mosaik med en blandning av kultur, mat och musik. Här är det ett överfullt fat "gumbo", långa nätter av jazz och blues klubbar, historiska kvarter och uppslukande festivaler under året.

Du kommer att uppleva en av USA:s mest kulturrika och historiska städer. (För allmän information om New Orleans kolla www.neworleansonline.com som kan ge dig en introduktion av allt som New Orleans har att erbjuda. Som officiell turistguide till New Orleans är denna sida full med råd och vägledning om hur du får ut det mesta av ditt besök i New Orleans. Beställ en gratis version av "New Orleans city guide book" för att få mer information om saker att göra och uppleva.)
Dagens sevärdheter: New Orleans, hjulångare på Mississippi, Bourbon Street, The House of The Rising Sun och otaliga Jazzklubbar.

Dag 15:  New Orléans – Destin, FL  (körsträcka dag 12: 429km)   
Vi säger adjö till New Orleans och kör längs kusten och Mexikanska golfen, genom delstaterna Louisiana, Mississippi, Alabama och i Florida. Vi kör dels genom hamnar, broar och träskmark (Bay St Louis, Gulfport, Biloxi, Moss Point). Vi äter lunch i Mobile, Alabama den nionde största hamnen i USA och den enda i staten. Mobile är också ett rikt kulturcentrum, känd för den äldsta organiserade Carnival-festivalen i USA, med anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Efter att vi har ätit lunch kör vi ner till hamnen för att se slagskeppet USS Alabama.

Vi kör ner till Gulf Shores, därmed avslutas dagens etapp med vacker kustkörning på Fort Walton Beach til Destin där vi checkar in på hotellet som ligger direkt på stranden. Varför inte avsluta dagen med ett dopp i Mexikanska golfen?
Dagens sevärdheter:  Mexikanska golfen, Mobile, USS Alabama, Destin

Dag 16:  Destin – Tallahassee, FL  (körsträcka dag 13: 312km)        

Denna dag drar vi iväg på en fantastisk kustkörning. Vi börjar dagen i vackra Santa Rosa Beach, fortsätter till Panama City Beach och Cape San Blas där vi äter lunch. Staden är känd för sina vackra stränder, kristallklara vatten och lugna atmosfär. Här äter vi lunch i en underbar miljö med utsikt över golfen, och kanske ser vi några delfiner simma förbi. När vi är färdiga med att njuta på "Cape" fortsätter vi genom Tate's Hell State Forest och Apalachinola National Forest. Nästa stopp är Tallahassee - Floridas huvudstad , där kommer vi att övernatta (Tallahassee är ett indiskt ord för "gamla staden"). Staden har bl.a det största och mest kraftfulla forskningslaboratorium för magneter i världen. Innan vi äter middag besöker vi "Antique Car Museum" som har en av de bästa och mest unika samlingarna av veteranbilar i USA.
Dagens sevärdheter: Santa Rosa beach, Panama City Beach, Cape San Blas, Antique Car museum

Dag 17:  Tallahassee – Homosassa, FL (körsträcka dag 14: 283km)
Välkommen till en dag med på Floridas västkust. Vi kör söderut på Hwy 19 hela vägen till Homosassa där vi har möjlighet att åka airboat med Captain Russ Holiday och uppleva att möta alligatorer, krokodiler och ormar :). Vi äter middag och övernattar i Homosassa.
Dagens sevärdheter: Highway 19, Homosassa

Dag 18: Homosassa – Daytona Beach & Biketoberfest  (körsträcka dag 15: 190 km)

Vi närmar oss slutet på vårt Florida äventyr och en av turens höjdare. Vi rör oss inöver landet, kör på små backroads och underbara motorcykelvägar till världsberömda Daytona «Biker» Beach, vårt slutmål för resan. Där kommer vi att delta legendariska, mysiga och roliga Biketoberfest.

Vi äter en tidig lunch på legendariska Sopotnick's Cabbage Patch Bar, som en gång började som en fruktstånd, men som nu är en av de största destinationerna under Biketoberfest. Här går den berömda kål-brottningen (coleslaw) av stapeln, där flickorna brottas för heder och ära. Dessutom är det Bike Show och en mängd andra erbjudanden vid de många stånden som finns på plats. Vi äter lunch här. Efteråt kör vi till centrum i Daytona Beach, för att köra Main Street. Vi cruisar ner på paradgatan tillsammans med många andra motorcyklister. Garanterat en upplevelse för livet! Sedan kör vi till hotellet och checkar in. Vi gratulerar oss själva till att ha korsat hela USA från kust til kust, och konstaterar att vi nu är en Easy Rider. Be proud!

Resten av eftermiddagen och kvällen tillbringar vi på Main Street, där vi tittar på Main Street Parade, äter middag och går till en blues bar och flera utomhus rock konserter.
Dagens sevärdheter: Sopotnicks Cabbage Bar, Bikeweek, Main Street

Dag 19: Daytona International Speedway, Destination Daytona & Iron Horse Saloon.

Vi börjar dagen på Daytona International Speedway. Här tillbringar vi förmiddagen med att titta på alla utställda motorcyklar och leverantörer. Efter att vi har smält intrycken kör vi till Destination Daytona och världens största Harley Davidson återförsäljare: Bruce Ross Meyer (med ett showroom på 109.000 kvadratmeter). Vi äter lunch, njuter av musiken och atmosfären. Vi tillbringar resten av eftermiddagen på detta enorma område.
När vi sett det mesta av Destination Daytona sätter vi kurs mot en annan höjdpunkt, Iron Horse Saloon. Iron Horse är en legendarisk plats där motorcyklister samlas för att visa upp sig, njuta av varandras sällskap, en kall förfriskning och musik från band som spelar på scenen. Iron Horse sjuder av liv, fest och roligheter, också från alla stånd och utställare runt området på båda sidor av vägen. Vi smälter in i atmosfären och livet och tycker om att vara bikers på Iron Saloon på Bike Week! När vi är nöjda med upplevelserna vi fått med oss vid Iron Horse kör vi tillbaka till staden och cruisar på Main Street tillsammans hundratals andra bikers.
Dagens sevärdheter: International Speedway, Destination Daytona, Iron Horse Saloon

Dag 20: Daytona Beach - Orlando  (körsträcka dag 16: 118 km)

Vi lämnar Daytona och Biketoberfest och kör mot slutet på vårt Florida äventyr. Som en trevlig start på dagen kör vi den berömda Ormond Scenic Loop & Trail som är ca 50 km dubbel loop av vägar som korsar några av de vackraste och varierande landskapen i nordöstra Florida. "The Loop" är inte som andra turer, det är frihet, solsken, öppna vägar och eleganta kurvor - en dröm för motorcykelentusiaster! Denna behagliga tur är ett måste för den som gillar öppna motorvägar och Floridas naturliga skönhet. Vi tar en förfriskning på en lokal biker (beach) bar innan det bär av västerut.
Efter lunch fortsätter vi att köra på roliga backroads hela vägen till Orlando, där vi återlämnar cyklarna på EagleRider. Vi checkar in på hotellet på International Drive, som ligger i centrum för alla kvällsaktiviteter, inom räckhåll för alla attraktioner. Här tillbringar vi sista kvällen och äter en avskedsmiddag tillsammans. De som vill kan också besöka de olika temaparkerna i området, Magic Kingdom/Disney World, Epcot, Sea World och Universal Studios.
Dagens sevärdheter: Ormond Scenic Loop, Orlando, International Drive

Dag 21: Hemresa från Orlando

Vi närmar oss slutet på vår äventyrsresa och detta är vår sista dag i Florida. Om det finns tid kan de som vill besöka de olika temaparkerna i området, Magic Kingdom/Disney World, Epcot, Sea World och Universal Studios.

Vi säger adjö till Bike Week och vackra Florida, Sunshine State och reser hemåt gemensamt i buss till flygplatsen. 

Resan är ett samarbete med Joyrides. Klicka på bilden nedan för att komma till deras hemsida.