Treklövern i Hälsingland 7–11/5 - Inställd -

2010-01-13

En tuff grusresa i Hälsinglands djupa urskogar. Bra boende och mat på Skålsjögården söder om Alfta/Edsbyn. En annorlunda resa med inslag av instruktioner och vägledning i hur man lättast och enklast tar sig fram på sin motorcykel på grusvägar och större stigar. Det blir även genomgång av fjädring, chassi, däck och skyddsutrustning, kurv- och broms teknik. God erfarenhet av allahanda grusväg till större stigar krävs. Det blir både blött och till viss del lerigt i dessa tjällossningstider. Det är fullt framkomligt med större offroad motorcyklar med grova däck. Dagsetapper på ca 20-26 mil.

Inställd pga för mycket snö och is! 
 
Välkommen till en SMC TRAVEL-resa med upplevelse och utmaningar i mörkaste Hälsingland.

Här finns det både björn och varg och man kan även få se en och en annan älg.

Vi kommer att bo och äta gott på Skålsjögården (www.skalsjogarden.se) som ligger 3 mil söder om Alfta/Edsbyn efter väg 50 ner mot Falun.
Där träffas vi fredagen den 7 maj 2010 klockan 13.00 med en välkomst fika och en genomgång av vad ni kommer att få uppleva under några fantastiska, roliga dygn i det mörka Hälsinglands stora skogar. Sedan blir det genomgång av era hojar och en teorilektion om fjädringens underbara värld.

Första kvällen kommer middagen att serveras klockan 19.00 från en högt belägen plats.

Övriga dagar gör vi dagsturer i en vacker och underbar natur, som kommer att innehålla grusvägar, skogsbilvägar, vattendrag, gamla krokiga kärrvägar och även en serviceväg under en kraftlinjegata på 4,5 eländiga men mycket roliga mil.

Eftersom det är rikt på tallskog i dessa trakter så blir det många sköna och kurviga sandvägar som vi kommer att sladda och leka på. Vi kommer även att passera olika typer av hinder såsom vattendrag, stenpartier, sandbackar, trånga passager, smala träbroar m m. Räkna med att det kommer att vara lerigt och kanske även blött, eftersom det nyligen har varit tjällossning i dessa trakter vid den här tiden på året. Dags etapperna kommer att variera mellan 20-30 mil.

Vi kommer att göra fika och fruktuppehåll under dagarna förutom luncherna som vi äter i någon trevlig skogsbacke efter vägen.

Uppdelning av deltagarna i två grupper är möjligt om behov finns.

Efter en hård och slitsam dag i sadeln så kan det sitta fint med en skön stund i bastun med en öl, småljuga lite om vilken kanonsladd du fick på hojen och hur stora horn älgen hade som klev upp framför dig på skogsvägen.
Till kvällen slår vi oss till ro för att äta och umgås med en god middag i en trevlig miljö på Skålsjögården. När tröttheten kommer, så kryper vi in i varma och ombonade tvåbäddsrum där sänglinne ingår.

Du står för egen motorcykel och bränsle
Bränsle för 16 mil ska din motorcykel klara.
Dagsetapperna är fullt körbara med stora offroad cyklar.
Bra (nya) grovmönstrade däck på hojen, typ motocross däck, krävs.
Bromsbeläggen och bromsvätska bör vara nytt.
Kedja och drev bör man kolla upp så att de håller under dessa dagar.
Det slits mycket på dessa grejer när det blir blött och sandigt/lerigt.
(titta på utrustningslista till denna resa)

Instruktörerna kommer att ha information och genomgång av fjädring, chassiinställningar, körteknik, bromsteknik, kurvteknik, däckval och skydds utrustning.
För att kunna njuta och orka med tempot på denna SMC TRAVEL-resa, bör du ha åkt en hel del grus och ha mycket bra erfarenhet av olika underlag:
grus, hala/leriga, sand, blöta, singlade grusvägar, vägar som är gräs- och mossbelagda, steniga vägar, spåriga vägar, vattendrag och servicevägar utefter kraftlinjegator.

Är du tjejen eller killen som inte räds för svett i pannan, lite träningsvärk framåt kvällen och en skitig hoj, då är du mycket välkommen till att tillbringa några fin fina dygn med jämlika. Att få en upplevelse i Hälsinglands mörka och djupa skogar med sina höga berg, är en bonus som vi på SMC TRAVEL inte tar något extra för.

Målet med denna SMC TRAVEL-resa är att Du i högre grad ska uppleva en trygghet, säkerhet och harmoni i din åkning, vid den här typen av underlag. Rättare sagt, du kommer att få bättre koll på läget efter dessa jobbiga men helt underbara dagar tillsammans med oss på SMC TRAVEL. Men sen är det en självklarhet att vi skall ha både skoj och trevligt tillsammans och njuta av varje minut av naturen här i Hälsingland.

Pris 5 950 kronor.
Enkelrumstillägg 400 kronor

Mat, måltidsdryck, logi och instruktioner ingår självklart i priset.
Ev. öl i bastun och vin till maten, står Du för själv.

Väl mött på en annorlunda SMC TRAVEL RESA 2010
”Lunkan” & Matti
Vill du veta mer, ring 0243-82325 SMC:s kansli

tidsschema_tre_klovern_2010.pdf

tre_klovern_utrustningslista_2010.pdf

Länk till allmänna resevillkor

 

Klicka här för bildgalleri