Norges Tak 4 - 10 Juli 2009

2008-11-24

En resa som tar dig till Norges Tak och många av de allra högsta topparna. Vi besöker kända platser som Trollstigen, Geiranger och Sogn of fjordane. Vi färdas i lugn takt och njuter både härliga MC vägar och underbara vyer.


Norges Tak

Den 4 - 10 juli och den 5 - 11 juli

Med Trollstigen och Geiranger
Den ultimata mc-sällskapsresan. För alla typer av motorcyklar och för alla nivåer av erfarenhet när det gäller mc-touring. Vi färdas cirka 175 mil i lugn takt och njuter av underbara mc-vägar, fantastiska naturscenerier och en härlig gemeskap. Vi tar aldrig längre körpass än en timme utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns vyer att njuta av.

En resa som tar oss från Gagnef i Dalarna till Hedmark i Norge där vi börjar vår färd mot Norges Tak! Vi färdas genom Rondane, Dovre, Romsdalen med Trollväggen, Trollstigen, Geiranger med Örnesvingen och Dalsnibba samt Jotunheimen med Galdhöpiggen, Norges högsta fjäll (2 460 möh). Vi får uppleva flera av Norges Nationella turistvägar med några fantastiska utsmyckningar. Resan tar sju dagar och går enbart på asfaltsvägar.

Det finns alternativa vägar där den som vill kan få köra grusväg och uppleva ytterligare delar av Norges fantastiska fjällvärld. Dagsetapperna är på 15 till 37 mil. Vi startar i Gagnef i hjärtat av Dalarna där vi träffas kvällen innan avfärd för presentation och information runt resan.

Vägval
Vi kör i två grupper där vi genomför resan åt två håll med ett gemensamt möte i mitten av veckan i Lom där vi har en härlig kväll tillsamman. Rutten som vi kör, och som antingen ska läsas framlänges eller baklänges beronde på grupp, tar oss från Gagnef via Vasaloppsvägen till Sälen. Vi kör sedan vidare över kölen till Trysil och Rena där vi har vår första övernattning.

Dag två går färden via Österdalen mot Rondane och den norska fjällvärlden. Vi övernattar i Dombås.

Dag tre åker vi ner mot fjordlandskapet via Romsdalen, Trollväggen och Trollstigen, där var och en ges tid att på egen hand köra, fotografera och njuta av väg- och naturscenerier innan vi åter samlas vid toppen. Efter Trollstigen åker vi mot Valldal och vår första färjetur före kvällsmålet , Örnevägen med Örnesvingen och Geiranger.

Dag fyra ges möjlighet att besöka Dalsnibba (grusväg) och Strynefjellet med både tunnlar och den gamla grusvägen över fjället (frivilligt allternativ). Vi avslutar i Lom med den gemensamma kvällen tillsammans med båda grupperna.

Den femte dagen tar vi turistväg 55 över Sognefjell ner till Sogn of Fjordane, där vi på vår väg passerar några av Norges högsta fjälltoppar. Vi tar sedan vägen över Aurlandsfjellet till Aurland och världens längsta fordonstunnel (24 km).
Vi avslutar kvällen i Borgund där et ges möjlighet att besöka den gamla stavkyrkan från 1100-talet.

Dag sex tar oss ner genom Valdres mot Fagernes och sedan mjösadalen där vi tar kväll.

Dag sju åker vi hemåt igen, antingen via Elverum och Västerdalarna till Gagnef eller alternativ väg för den det passar bättre.

Mat och boende
I Resan ingår sju övernattningar i två- till sexbäddsstugor, frukost som vi tillreder tillsammans samt färjeavgifter.

Kostnad
4 950 kronor för förare och motorcykel, 4 750 kronor för passagerare, varav 1000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare. Kostnader för bensin, bomvägsavgifter, övrig mat och privata utgifter tillkommer.

Intresserad av att hänga med
Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498, eller Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335. Det går ockå bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70 (Växel).

infoblad_norges_tak_2009.pdf

Länk till allmänna resevillkor


Ny film 2009!

Norges Tak

Klicka på bilden för bildgalleri