Kurvrus i Italien-utveckla din körteknik 30 maj-5 juni

2018-11-12

För andra året kör vi denna resa som även innehåller delar av SMC School. Bli en säkrare MC-förare genom att utveckla din körteknik på underbara vägar som gjorda för hojkörning i bergen i Ligurien och Piemonte. då trafiken i stort sett är obefintlig. Ett aldrig sinande urval av slingrande vägar mellan bergskullar och små byar gör detta till en hojåkares dröm! Och aldrig längre från Medelhavet än en knapp timme. Vi flyger till Milano där vi hyr några av de finaste motorcyklarna på marknaden. Därefter tre nätter med bas i Rapallo vid Medelhavet, där det också finns fina möjligheter till bad och vila. Sen flyttar vi oss till bergen i vinregionen Piemonte, närmare bestämt den charmiga staden Alba för ytterligare tre nätter. Guiden är även instruktör inom SMC School och han går under resan igenom utbildningsmoment som bromsteknik, motstyrning, gaskontroll, blickstyrning, svängpunkt, spårval, förankring, viktförflyttning och s k överlevnadsreaktioner i både teori och praktik.

Resan inställd p g a för få bokningar!

SMC resevillkor.

Resan dag för dag.

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare med BMW F750 GS: 16 800 kronor
Tillägg övriga MC (BMW S 1000 XR, BMW R 1200 GS, Ducati Multistrada 950, Ducati Multistrada 1260:1 200 kronor 
Enkelrum: 1 500 kronor

I priset ingår
- Hyra av motorcykel inkl. försäkring, fria mil, lås, GPS, toppbox och packväskor (MC-modeller, se nedan)
- Hotell 6 nätter i dubbelrum inklusive frukost och parkering.
- Guide inklusive körteori och teknik.

I priset ingår inte
- Flyg t o r
- Transfer t o r flygplats till MC-uthyrning
- Bensin 
- Mat och dryck

Om resan
”Facebook borde ha en knapp för Här och Nu = Paradiset”. Citatet kommer från Emil, en deltagare i Kurvrus 2018 efter en eftermiddagsetapp som fick Kinnekulle Ring att verka långtråkigt. 

För andra året kör vi denna resa som även innehåller SMC Schools fina utbildning. Bli en säkrare MC-förare genom att utveckla din körteknik på underbara vägar som gjorda för hojkörning. Italien förknippas ofta med Dolomiterna när det gäller just detta. Men i bergen ner mot Medelhavet – i Ligurien och Piemonte – ligger gömda vägskatter! Knappast ens lokalbefolkningen verkar hitta hit, då trafiken i stort sett är obefintlig. Ett aldrig sinande urval av slingrande vägar mellan bergskullar och små byar gör detta till en hojåkares dröm! Och aldrig längre från Medelhavet än en knapp timme.

På dessa vägar erbjuder vi en resa i juni då temperaturen är behaglig och semestrarna inte har börjat för de flesta på kontinenten. Reguljärflyg till Milano där vi hyr några av de finaste motorcyklarna på marknaden. Därefter tre nätter med bas i Rapallo vid Medelhavet, där det också finns fina möjligheter till bad och vila. Sen flyttar vi oss till bergen i vinregionen Piemonte, närmare bestämt den charmiga staden Alba för ytterligare tre nätter.

Resan dag för dag

Körvana
Resan är anpassad för dig som älskar motorcykelkörning – med betoning på körning – och med god vana. Du behöver inte vara en avancerad förare - men du bör ha kört minst ett par år samtidigt som du gillar att utveckla dig själv. Tanken är ju att du skall utveckla din körteknik på samma gång som du har väldigt kul! Varje dag är vi ute mellan ca 9 och 18 med pauser för Cappucinos och enkla men goda italienska luncher. 

Motorcyklarna  

  • BMW F 750 GS  Sadelhöjd 790 mm  (Självrisk 1500€)
  • BMW S 1000 XR  Sadelhöjd 840 mm (Självrisk 2000€)
  • BMW R 1200 GS  Sadelhöjd 870 alt 820 mm (Självrisk 2000€)
  • Ducati Multistrada 950  Sadelhöjd 840 mm  (Självrisk 2000€)
  • Ducati Multistrada 1260  Sadelhöjd 820 mm (Självrisk 2000€)

Urvalet av motorcyklar är baserat på typ av körning med mycket kurviga vägar samt lastmöjligheter.  En personlig deposition på självrisken erlägges på plats med hjälp av ett kreditkort. Motorcykeln har en självrisk vid skada eller stöld. Denna kan reduceras genom att teckna en tilläggsförsäkring på plats. Vid bokning, vänligen ange önskemål om MC. Ditt förstahandsval av MC kan inte garanteras beroende på efterfrågan, ange därför även ett andrahandsval av MC.

Deltagarens ansvar
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg
- Reseförsäkring - kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring
- Giltigt körkort 

Kontakt
Frågor om resan besvaras av Björn Uddenberg, telefon: 070-659 60 90 , e-post.

Vår guide på Kurvrus
Björn Uddenberg från Göteborg är en passionerad och erfaren motorcyklist. Älskar Europa och att få dela upplevelser på två hjul med andra! Förutom att vara guide är Björn även instruktör inom SMC School. Under resan kommer han att gå igenom de väsentliga utbildningsmomenten såsom bromsteknik, motstyrning, gaskontroll, blickstyrning, svängpunkt, spårval, förankring, viktförflyttning och s k överlevnadsreaktioner. Efter korta teorigenomgångar får du möjlighet att pröva på de underbara vägarna – samtidigt som du njuter av klimatet och miljön. Erfarenheterna från SMC School är entydiga – i takt med att du blir en duktigare förare blir det också roligare att köra hoj!


Björn Uddenberg älskar att köra MC och Italien. Det kommer han att förmedla under Kurvrus!


Dessa vägar kan du få köra under Kurvrus!Trevliga deltagare vid sina motorcyklar på Kurvrus 2018

 


Vacker utsikt 

 


Vem älskar inte pizza?

 


Vi söker upp kurviga vägar med lite trafik
Vy från bukten utanför Rapallo

 


Vacker natur får vi på köpet!