Sverige är fantastiskt 29 juni-4 juli

2018-11-13

Sverige är fantastiskt! Kom med och upplev några vackra delar av landet från din mc. En 6-dagarstur i södra Mellansverige. Naturupplevelser, intressanta stopp med både moderna och historiska inslag, bra hotell och god mat ingår i denna resa. Och så en massa fina mc-vägar, så klart. De ska va’ gôtt å leva! Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring.

Boka resan här. 

SMC resevillkor.  

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris 
Förare: 7 900 kronor
Passagerare: 7 900 kronor
Enkelrum: På några resor finns möjlighet att boka enkelrum. Detta måste först undersöka med guiden på resan, då får du också prisuppgift. Finns möjlighet att boka enkelrum skickar vi faktura till dig för enkelrumstillägg.

I priset ingår
- Fem övernattingar med del i dubbelrum, god hotellstandard
- Halvpension;  fem frukostar och fem 2-rättersmiddagar (exklusive måltidsdryck)
- Inträden
- Guide

I priset ingår inte
- Övrig mat, fika och måltidsdryck
- Bensin
- Försäkringar 

Boende och mat
Vi har valt bra hotell (3-4 stjärniga) för inkvartering. Du delar dubbelrum och det finns dusch och toalett på rummet. Halvpension (frukost och 2-rättersmiddag) ingår i priset. En smakfull middag, en god natts sömn och en rejäl frukost gör dig redo för en ny dag av upplevelser.

Dag 1, lördag 29 juni
Vi börjar vår resa med att ta oss på mindre vägar förbi Södertälje och vidare genom det fagra Södermanland. Vacker grönska, glittrande sjöar, skogar och öppna fält utgör sceneriet. Södermanland har mängder av små slingrande mc-vägar och idag ska vi prova på några av dem. Vårt första stopp blir i Malmköping där vi fikar och får höra lite om ortens historia. Vi passerar Harpsund, stadsministerns rekreationsbostad. Lunch i trakten av Flen, innan vi tar ett stopp vid ett av de större sörmländska slotten, Ericsberg. Vi beger oss sedan söderut och passerar Kolmården för att ta färjan över Bråviken till Vikbolandet. Siktet är nu inställt på skärgårdsmetropolen Arkösund. Vi bor på nyrenoverade Arkösunds hotell, där vi också äter vår middag. 

Dag 2, söndag 30 juli
Efter en stärkande frukost är vi redo för nya äventyr. Dagen börjar med att vi via slingrande vägar tar oss till färjan vid Stegeborg. Ett fikastopp längs E22 hinner vi med innan vi besöker en större lantgård med modern mjölkproduktion. Där får vi en guidning och ser hur kossorna har det. I gränslandet mellan Småland och Östergötland hittar vi platsen för dagens lunchstopp. På småvägar tar vi oss sedan till Jönköping, där det vankas middag och nattvila.

Dag 3, måndag 1 juli
Vi inleder med att sätta kurs mot Falköping på fina vägar. Där det blir fika, Sveriges äldsta landsväg och historien om ABBA. Därefter lämnar vi de västgötska platåbergen och kör vidare västerut för lunchstopp. Ytterligare några mil senare passerar vi Göta älv och efter tre mil och en färjetur befinner vi oss på Sveriges tredje största ö, Orust. Vårt läger denna natt blir på Nösund Havshotell. Vi kommer hit i tid för att hinna njuta av spa-anläggningens utbud (och kanske ett dopp i havet) innan vi samlas för middag. 

Dag 4, tisdag 2 juli
Vi börjar med att köra genom Sveriges första landsvägstunnel, invigd 1958. Därefter utforskar vi några av öarna norr om Orust och gör ett stopp hos Handelsman Flink, känd från Taubes visor (kulturpoäng!). Vi beger oss sedan norrut och spenderar resten av dagen i Dalsland. Här bjuds det på fina mc-vägar. Vi besöker Håverud och Sveriges första akvedukt.  Vi kommer också att köra den legendariska Brudfjällsvägen och tar en titt på en fin 1700-talsgård, innan vi når dagsmålet Säffle. Vi bor på Royal Hotel nära Byälven, så några kanske lockas av en liten promenad längs älven före middagen.

Dag 5, onsdag 3 juli
Idag blir det mycket att titta på. Vi styr nu norrut och passerar Karlstad och rundar Vänerns norra sida. Efter ett lunchstopp kommer vi fram till Varnhem, där vi tittar på klosterruinen och Kata gård, en ny utgrävning av en gård från 900-talet. På vägen mot vårt dagsmål i Karlsborg, passerar vi på mindre vägar över Billingen, ett av Sveriges platåberg. Vi hinner med en titt på fästningen i Karlsborg innan vi beger oss till Kanalhotellet, som ligger alldeles vid sidan av Göta Kanal.

Dag 6, torsdag 4 juli
Sista dagen på vår resa tar vi oss på småvägar genom Kolmården till Vingåker för dagens lunchstopp. Södermanland har ett rikt vägnät, fält, skogar och glittrande sjöar och vi tar oss vidare till Härad, utanför Strängnäs. Resan avslutas med att vi besöker Arsenalen, ett militärfordonsmuseum som visar fordonsutvecklingen från 1900-talets början till nutid.  Nu tar vi farväl av varandra, men det blir säkert några som följs åt vidare upp mot Stockholm. 

Karta resväg

Övrigt
Säkerheten är viktig och för att samtidigt öka upplevelsen av turen nyttjar vi (i största möjliga utsträckning) noga utvalda, vackra asfaltsvägar med lite trafik. Det här är en ”njutningstur” och inget race. Dagsetapperna är mellan 24 och 31 mil och vi kör aldrig längre än ca 40 - 80 minuter innan vi tar paus, antingen en kortare ”bensträckare” eller fotopaus eller ett längre uppehåll för fika, lunch eller ett museibesök. Farten anpassas efter gruppen, men du måste kunna hänga med i trafikrytmen på en Europaväg (som vi nyttjar ibland). 

Vår guide under Sverige är fantastiskt
Vill du veta mer om resan, kontakta guiden Hans Eriksson, telefon:  076-135 93 79, e-post. 

Vem är Hans Eriksson?
Hans Eriksson är guide för våra resor i Sverige. Han är en pensionerad officer (arméingenjör) från Täby. Han tycker att motorcykeln är ett smidigt sätt att resa med, till jobbet och privat på olika resor.  Hans har även andra intressen vid sidan av mc-körning, han är ryttare och gillar att resa. Motionsjoggande, orientering och kanske lite golf försöker han också att hinna med.

Hans har kört mc i 18 år, dels som jobbpendling men också lite längre resor runt om i Sverige och på kontinenten. Han har arrangerat mc-turer på klubbnivå i ett antal år och tog under 2017 steget in i skaran av SMC-guider. Hans är guide på resorna ”Ostkanten – En smakbit av Sverige”  och ”Sverige är fantastiskt”. 


Hans Eriksson, vår guide i Sverige. 


Vi besöker akvedukten i Håverud under resan. Vi kör i grupp under resan på slingrande vägar i vackert landskap.

 


Att njuta av god mat och dryck efter en dag i sadeln är mycket viktigt på denna resa! Tvårättersmiddag ingår i resans pris varje kväll.

 


Vi väntar på färjan.

 


Sverige ÄR fantastiskt!

 


Du får besöka ett modernt jordbruk och lära dig mer om mer om hur mjölken kommer på våra bord.