Höjdpunkter i Öst och Centraleuropa, 27 maj-10 juni

2016-10-31

Detta är en uppskattad resa som vi kör för fjärde gången. Resan bjuder på många upplevelser och sevärdheter och går genom Tyskland, Tjeckien, Ungern och Österrike. Det finns möjlighet att göra avstickare både till Italien och Schweiz. Vi kör i en blommande försommargrönska och kan köpa körsbär och jordgubbar längs vägarna i Ungern. Österrike är som ett vykort med en ny vy efter varje kurva. Resan innebär mycket alpkörning både de lägre delarna och även de högre. Högsta pass i alperna som vi kör är Grossglockner med sina 2570 m över havet. Vi stannar i flera vackra städer i Ungern och besöker vinkällare och thermalbad. På vägen övernattar vi i de vackra huvudstäderna Prag och Budapest. På fyra platser bor vi två nätter, med möjligheter till utflykter, egen körning, eller ingen körning alls. Långa transportsträckor och många pass förutsätter att du kan hantera sin motorcykel både på motorväg och kurviga alpvägar.

Boka resan här. 

Pris
Förare 14 500 kronor
Passagerare 13 500 kronor 

I resans pris ingår :
Delade reseupplevelser ger dubbelt glädje, kostar inget extra
Färjbiljetter t o r   för dig och din hoj samt plats i fyrbäddshytt. (Ange vid anmälan om du/ni hellre vill bo i 2-bäddshytt mot viss tillägg).
Tolv hotellövernattningar i dubbelrum med frukost
Sju middagar på vissa övernattningar ingår,  ej dryck
Parkering i Prag, Budapest och Sopron samt motorvägsavgifter i Ungern
Vägavgift för Grossglocknerpasset

Ingår inte
Frukost på färjor
Bränslekostnader
Reseförsäkring för dig och din Mc,
Övriga middagar
Inträde till bad etc. (en del hotell har eget spa utan extra kostnad)

Övrigt
Vi brukar för det mesta handla mat och ha en picknicklunch. Många har tyckt att det blir för mycket med två lagade mål mat om dagen. Ta därför gärna med kniv, sked, gaffel och kanske en mugg och termos. Vissa middagar ingår i resans pris. För dem som vill så brukar vi äta tillsammans även de andra kvällarna där var och en betalar sin middag. Medtag gärna badkläder. Ungern har många berömda spa med naturligt varmt källvatten.

SMC resevillkor

Resebeskrivning

Resan dag för dag

Körsbären är mogna 1 juni i Centraleuropa. Vanliga somrar är det 20-25 grader varmt, en härlig tid för att köra MC vilket vi ska göra på den här resan.  Vissa dagar blir rena transportsträckor och som längst kör vi cirka 65 mil på en dag. Då kan vi bo två nätter i sträck på fyra olika ställen. Resan kräver att du behärskar din motorcykel väl både på krokiga alpvägar, i tät stadstrafik samt att du på motorvägar kan hålla en hastighet på cirka 125 km i timmen. 

Resan börjar med storstäder. Efter en första övernattning i Prag där vi hoppas hinna med lite sightseeing i gamla staden och en promenad på Karlsbron, siktar vi in oss på Budapest dit vi når andra kvällen. Vi stannar två nätter i Budapest där Jan är född och känner väl till sevärdheterna.
Från Budapest kör vi till nordöstra Ungerns vindistrikt Eger där vi också bor två nätter. 
På vägen mot Österrike åker vi förbi Ungerns Riviera vid Balatonsjön. Sista anhalten i Ungern blir Sopron, en gammal gränsstad grundad av romarna, vid gränsen mot Österrike. 
Alperna är fantastiska. Bra vägar och vykortsvackra landskap som dyker upp efter nästan varje kurva. . Vi kommer att köra både i lågalper och genom Grossglocknerpasset som är en av höjdpunkterna på resan. Innan vi anträder bergsklättringen tar vi en paus i ”svenskbyn” Heiligenblut, som sett många svenska motorcyklister genom årens lopp. Sedan bor vi i Uttendorf och Landeck. 

Deltagarnas ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass.  
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig.
Registreringsbevis i original 


Frågor om resan
Jan Barath 0760-266162
Stefan Dangardt 0767 872279

Vilka är Jan Barath och Stefan Dangardt? 
Våra guider på denna resa är Jan Barath och Stefan Dangardt. De har lett liknande resor 2014 och 2016 som varit uppskattade. Jan har gjort ett tjugotal resor i Europa och varit reseledare på 4 resor tidigare genom SMC varav Stefan varit hjälpguide på två. Stefan har också rest en hel del i Europa.  Jan pratar flytande ungerska och en knagglig tyska som brukar räcka till...Bilder från en del av resorna finns på SMC´s hemsida.Glad grupp på resan 2016

 

 


Budapest

 


Badgossar i Balaton

 

Stefan Dangardt och Jan Barath guidar gruppen på resan.