Avancerad Grusvecka 31/5 - 4/6 2009

2008-11-27

En femdagarsresa från Västmanland till Hälsingland. Kvalificerade instruktörer utbildar dig i bromsteknik, kurvteknik, fjädring/chassisinställning, hinderteknik och körställning, På stora offroadhojar tränar vi på grusvägar, kraftlinjevägar och sandvägar.


Avancerad Grusvecka 31/5 – 4/6 2009

En femdagarsresa genom Västmanland, Dalarna, Gävleborg och Hälsingland. Kvalificerade instruktörer utbildar dig i bromsteknik, kurvteknik, fjädring/chassisinställning, hinderteknik och körställning, På stora offroadhojar tränar vi på grusvägar, stigar, kraftlinjegator och sandvägar. Syftet är att bli en bättre och säkrare offroadförare.

Du kan själv välja hur svåra utmaningar du vill testa. Det är oftast den fart du själv väljer som avgör hur svårt det blir. Du får professionell hjälp att utveckla din körteknik. Christer Lundgren från Motor-Speed som är Öhlinsansvarig i Sverige lär dig allt om individuell fjädringsinställning, och hjälper dig att justera in din hoj efter dina egna förutsättningar.

Vi kommer att åka på allt från grusvägar med mycket varierande standard till sevicevägar på kraftledningsgator – vi kommer att passera vattendrag – mindre hinder såsom diken och till viss del stenar. Allt för att du skall få chansen att lära dig enklare körtekniker och säkrare uppträdande vid svårigheter. Även med stora offroadhojar typ HP2 och KTM Adventure finns det mycket att lära under veckan. Övningarna anpassas efter hojstorlek och förarens förkunskaper.

Program:

Dag 1. Gemensam åkning fram till lunch. Körställning med reglageinställningar. Genomgång säkerhet, kontroll av fjädring – chassi. Genomgång morgondagen.

Dag 2. Bromsteknik på rak väg och i kurva. Mer om fjädring och chassi. Genomgång av dagen med frågestund. Genomgång av morgondagen.

Dag 3. Kurv och hinderteknik på grus och i skogen. Hur tar man sig förbi svårare hinder? Körställning. Genomgång av dagen samt diskussion om underhåll/service på hoj och fjädring. Genomgång av morgondagen.

Dag 4. Vi tränar på det vi lärt oss under veckan med tyngdpunkt på Broms och Kurvteknik. Genomgång av dagen och veckan. Genomgång morgondagen.

Dag 5. Tillämpning av våra nya färdigheter. Med nytt flyt provar vi hindertagning, bromsning, undanmanövrer och hur en aktiv körställning påverkar körningen.

Startplats: Västerås söndag 31/5 2009. Plats och tid meddelas senare.
Varaktighet: Fem dagar med 4 övernattningar.
Sträckning: Västerås – Gävleborg – Hälsingland – Dalarna – Västerås.
Lämplig MC: Offroad med bränsle för 20 mil samt grovmönstrade däck: MT 21, Karoo, TKC 80.

Mat och boende. I resan ingår all mat och logi. Det enda du behöver ha med dig är personlig skyddsutrustning, en välservad offroadhoj och bensinpengar för 130 mil.
Boende: Vandrarhem, sänglinne ingår.

Kostnad 6950 kronor inklusive allt utom hoj och bensin. 1000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare.

Intresserad av att hänga med ?
Har du frågor, kontakta Elving Solli på e-postadressen elving.solli@svmc.se eller 0243-82325
Det går också bra att kontakta Jukka Jareketo jukka.kareketo@svmc.se vid SMC Travel på telefon 0243-66970
Antalet platser till denna resa är begränsade och efterfrågan stor. Anmälningarna kommer att behandlas i den turordning de kommer till SMC Travel.
Frågor: Kontakta Christer Lundgren ch.lundgren@gmail.com

avancerad_grusvecka_infoblad_2009.pdf
avancerad_grusvecka_program_2009.pdf

Länk till allmänna resevillkor